Handreiking voor Security Afstemming met de Omgeving: Plan Externe Security Afstemming (ESA)

National Security Advisory Centre (NSAC)
1
Free sample

Handreiking voor Security Afstemming met de Omgeving

Plan Externe Security Afstemming (ESA)

Met deze handreiking kunnen organisaties samen met particuliere beveiligingsorganisaties en overheden afspraken maken over het afstemmen, opschalen en afschalen van beveiligingsmaatregelen, en voor een gecoördineerde reactie op incidenten.

Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het organiseren van hun veiligheid en beveiliging.  Organisaties die hun verantwoordelijkheid nemen hebben daartoe een Security Management Systeem (SMS) ingericht.

Een essentieel onderdeel van een SMS is een goede communicatie en coördinatie met externe  partijen. Het gaat hierbij om afstemming van maatregelen vóór, tijdens en na incidenten. En het vaststellen van heldere taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

Het decentrale gezag kan ook beveiligingsmaatregelen treffen. Bewaken en beveiligen is immers onderdeel van de politietaak.

Het plan Externe Security Afstemming (ESA)  gaat over de afstemming van de eigen maatregelen met de op de security gerichte maatregelen van security dienstverleners en andere partijen in de omgeving. Deze afspraken over security en de respons op incidenten moeten worden vastgelegd.

Deze handreiking is een hulpmiddel voor het afstemmen en vastleggen van deze afspraken en het treffen en voorbereiden van concrete maatregelen.

Deze handreiking is bestemd voor security professionals, particuliere beveiligingsorganisaties, afdeling Openbare orde en Veiligheid, afdelingen Crisisbeheersing, bureau Conflict- en Crisisbeheersing (CCB) en de wijkteams van de politie.

Read more
Collapse

About the author

Marcel Spit en Arno Bilderbeek werken al meer dan 30 jaar als security professionals voor de overheid en het bedijfsleven. Na een carriere bij Defensie, AIVD en NAVI hebben zij in 2010 het Adviescentrum BVI opgricht. Daar werken zij samen met collega's aan Security Risk Management vraagstukken. 

In 2016 hebben zij de basis gelegd voor de Security Management Systeem Norm 2017. 


www.AdviescentrumBVI.nl  

Read more
Collapse
5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
National Security Advisory Centre (NSAC)
Read more
Collapse
Published on
Feb 26, 2019
Read more
Collapse
Pages
13
Read more
Collapse
ISBN
9789082620726
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best For
Read more
Collapse
Language
Dutch
Read more
Collapse
Genres
Business & Economics / Industries / Service
Business & Economics / Insurance / Risk Assessment & Management
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Eligible for Family Library

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.