10(zece) proiecte cu Raspberry Pi 3

Pietraru Radu
7

Raspberry Pi este o placă de dezvoltare de tip SBC (Single Board Computer) - un sistem de calcul nemodular implementat pe un singur cablaj electronic. Chiar dacă are dimensiuni reduse (85mm x 56mm), Raspberry Pi este un calculator complet permițând funcționalități obișnuite precum rularea unui sistem de operare (Linux sau Windows) și rularea de aplicații utilizator (jocuri, editoare de text, medii de programare, redarea de muzică și filme, aplicații de teleconferință, aplicații Internet). Diferențele între o placă Raspberry Pi și un calculator personal (PC) sau laptop constau atât în dimensiunea redusă a plăcii cât și în puterea mai mică de calcul a acesteia – nu are aceleași performanțe de calcul precum un PC desktop care are un cost și o dimensiune de câteva ori mai mari. Putem compara placa Raspberry Pi cu o tabletă sau cu un sistem de tip NetBook dar fără a dispune de ecran și tastatură. În plus, placa Raspberry Pi oferă posibilitatea de a conecta diverse componente electronice specifice sistemelor embedded: senzori, butoane, ecrane LCD sau pe 7 segmente, drivere de motoare, relee etc. Posibilitatea de a personaliza sistemele de programe (sistemul de operare, aplicațiile) și posibilitatea de interconectare cu alte componente electronice fac din placa Raspberry Pi un sistem de calcul ce poate sta la baza unor proiecte personale extrem de interesante și de puternice – un calculator ce poate fi integrat în sisteme electronice și mecanice proiectate și realizate de utilizator.

Read more

About the author

Radu Pietraru este cadru didactic în cadrul Facultății de Automatica și Calculatoare, Universitatea Politehnica București, și titular al cursurilor de „Sisteme cu microprocesoare integrate” și „Sisteme cu microprocesoare” în cadrul departamentului de Automatică și Informatică Industrială.

Autor a zece cărți de specialitate și a nenumărate articole științifice. Coautor al cărții „Elemente practice de bază în dezvoltarea sistemelor cu microprocesoare integrate utilizând Arduino Uno” (Editura Techno Media, 2014) și autor al cărții „10(zece) proiecte cu Arduino” (Editura Techno Media, 2015 și Google Books, 2015). 

Read more
5.0
7 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Pietraru Radu
Read more
Published on
Jun 28, 2017
Read more
Pages
162
Read more
ISBN
9789730247626
Read more
Language
Romanian
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.