Vacanță americană: 20.000 de km în vestul sălbatic

· Google Play
4.6
50 reviews
Ebook
406
Pages
Eligible

About this ebook

Vacanță americană te provoacă să uiți de universul tău familiar și te poartă 20.000 km prin Vestul Sălbatic. Înlocuiește străzile orașului cu 270 km de poteci ce te plimbă prin 7 forme de relief. Te coboară la 80 m sub nivelul mării, ca apoi să te urce până la 4.300 m altitudine. Pornești de pe Tărâmul lui Lincoln și timp de 45 de zile traversezi pe rând 19 state, întrebându-te adesea dacă ai părăsit pământul și ai ajuns din întâmplare pe o altă planetă. 35 de parcuri naționale, tribale și statale te fac să uiți că pe lume există blocuri, mall-uri și parcări subterane și îți dezvăluie colțuri de paradis ascunse în geografia continentului nord-american. Raluca Barbu îți dăruiește prin povestea acestei vacanțe propria experiență și te invită să descoperi încă o fărâmă din universul căruia i-a luat sute de milioane de ani să își desăvârșească frumusețea fără cusur de azi. 


Ratings and reviews

4.6
50 reviews
Ioana Rizkallah
May 18, 2020
Cu siguranta aceasta carte este cel mai frumos jurnal de calatorie pe care am pus mana vreodata. Ma rog, ochii, pentru ca regretul meu cel mai mare este ca am doar varianta electronica, iar aceasta carte merita o editie tiparita pe care sa o poti rasfoi in voie admirand toate pozele si urmarind toate hartile. 'Vacanta Americana' e o carte de referinta pentru oricine isi doreste sa descopere prin lectura sau planuieste o vacanta in Statele Unite ale Americii, o carte care surprinde prin accentul pus pe frumusetea naturala a acestei tari si care evita sa atinga subiectul deja tabacit de turistii de rand, acela al marilor metropole.
Did you find this helpful?
Dumitru Barbu
May 19, 2020
Prin ochii scriitoarei, mergând pe potecile uneori scăldate de lumina alteori prăfuite (or breath taking), am primit o doza buna de adrenalina, mi s-a activat instant gustul de a călători și de a cunoaște locuri și peisaje magnifice. Nu, nu a fost o simțire condiționata de faptul ca am fost “in captivitate” datorită epidemiei, însă pur și simplu aceasta minunata călătorie mi-a amintit ca timpul nostru este limitat, ca trăim in prezent și ca trebuie sa cunoaștem cât mai bine ceea ce ne înconjoară și datorită Ralucăi am cunoscut Vestul Sălbatic al continentului American. Mulțumesc Raluca!!
Did you find this helpful?
lego banane paul
March 29, 2022
sunt la inceput,deja m- a cucerit .. mulțumesc mult binefăcătoarei Doamna Raluca Barbu
Did you find this helpful?

About the author

Raluca Barbu, scriitoare româncă originară din Piteşti și adoptată de Cluj-Napoca timp de douăzeci de ani, locuieşte în prezent în Statele Unite ale Americii împreună cu fiica și soțul ei. Cu studii la Facultatea de Istorie și Filosofie Babeș Bolyai, un deceniu de experiență într-una dintre cele mai mari corporații din România și zece ani dedicați PR-ului și marketing-ului, se păstrează fidelă literaturii. Scrie proză încă din adolescență, iar cărțile sale au fost publicate în limba română, iar mai nou, și în engleză.

A scris pentru Acribia, revista Facultății de Biblioteconomie din Cluj-Napoca, a colaborat cu revista online LaPunkt pe teme cinematografice, și a publicat eseuri în Apostrof, revista Uniunii Scriitorilor.

Subiectele cărților sale de ficțiune și non-ficțiune abordează teme universale precum transformarea adolescentului în tanăr adult (Orașul din viața mea), primul contact cu maturitatea și asumarea unei cariere și a unui destin (Corporatistul), maternitatea (Selfie în oglindă) și jurnalul de călătorie (Vacanță americană). Cărțile Ralucăi, sigilate printr-un stil literar propriu, ușor poetic, invită cititorii într-un univers familiar cu care pot rezona sau îi plimbă prin lume, lăsându-i liberi să descopere frumusețile ascunse în natură sau în natura umană.


Cărți de Raluca Barbu:

"American Vacation. 12,000 Miles Into the Wild West" - KDP, 2021, Chicago, USA

Vacanță americană. 20.000 de km în vestul sălbatic” – Google Play Books, 2020, Chicago, USA

Terapie prin scris”, Google Play Books, 2018, Chicago, USA

Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă”, Editura Herald, București, România 2014; ediția a II-a, Google Play Books, Chicago, USA, 2020

Corporatistul”, roman, Editura Tracus Arte, București, România 2012

Orașul din viața mea”, Editura Grinta, Cluj-Napoca, România 2007

Rate this book

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.