Viides aalto

WSOY
7
Free sample

 Puhdasta adrenaliinia. -Goodreads.com 

Seitsemän miljardia ihmistä on kuollut ja maapallosta tullut pimeä planeetta. Jos luulit tuntevasi vihollisesi, olit väärässä. He eivät ole täältä.

Ei sähköä, ei teknologiaa, ei valoa. Ihmiskunta kituu henkitoreissaan tuntemattoman vihollisen kourissa, vihollisen joka on kirjaimellisesti toiselta planeetalta ja armottomuudessaan ylivertainen.

Sen, mitä raivoava meri tai rutto ei tuhonnut, eliminoivat ihmishahmon ottaneet tappokoneet. Kuka tahansa voi olla soluttautuja ja sääntö yksinkertainen: älä luota keneenkään. Cassien päämäärä on pelastaa veljensä. Evanin kohtalo on pelastaa Cassie. Zombien tehtävä on tappaa.

Yhdysvaltalainen Rick Yancey on entinen verovirkailija,joka on kertonut varttunensa Arthur C. Clarken ja Isaac Asimovin klassikoiden parissa. Hänen kutkuttavan karmivan scifisarjansa Viides aalto oikeudet myytiin nopeasti yli 30 kielelle, ja sarjasta on myös tekeillä elokuva, jonka pääosaa esittää Chloë Grace Moretz. 

Yancey on kirjoittanut useita kirjoja niin nuorille kuin aikuisillekin ja saanut tuotannostaan monia tunnustuksia. Innostuksesta Viidennen aallon tarinaan hän kiittää kosmologi Stephen Hawkingia ja vaimoaan. Yancey kertoo molempien ruokkineen hänen käsitystään siitä, että kohtaaminen ulkoavaruuden vieraiden kanssa on kaukana vihreistä miehistä tai E.T:n sormen kosketuksesta.

Read more

Reviews

4.3
7 total
Loading...

Additional Information

Publisher
WSOY
Read more
Published on
Dec 19, 2014
Read more
Pages
339
Read more
ISBN
9789510408452
Read more
Language
Finnish
Read more
Genres
Juvenile Fiction / Action & Adventure / Survival Stories
Juvenile Fiction / General
Juvenile Fiction / Science Fiction
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Sari Peltoniemi
-Luulenpa, että on käynyt sillä tavalla, että sinä olet saanut perääsi hengen, sanoo Romppainen, kun Jouni uskoutuu entiselle opettajalleen. - Sitä en osaa selittää, miksi niin on käynyt ja mitä se sinusta haluaa.


Jounin äiti on kolttasaamelainen ja hän on kadonnut kun Jouni oli pieni. Liittyvätkö salaperäiset tapahtumat jotenkin äitiin, onko hän joutunut metsänpeittoon vai mitä hänelle on tapahtunut? Jounin kotipihaan asettuva huuhkaja osaisi varmasti vastata, kun sitä vain ymmärtäisi.


Jouni alkaa selvittää arvoitusta yhdessä ystävänsä Mikon kanssa. Apuna hänellä on Siisjoen Siidan jäsenluettelo ja Romppainen, josta paljastuu yllättäviä samaanin taitoja.


Yliluonnollisten tapahtumien lisäksi Jounin pää joutuu pyörälle myös luonnollisten tapahtumien takia. Romppaisen tytär Matleena on Jounin rinnakkaisluokalla ja ensirakkaus iskee Jouniin moukarin lailla. Pelko ja rakkaus, salaisuudet ja tosi muuttavat Jounin elämän.

Huima tarina joka vie mukanaan kuin myrskytuuli.

"Monipuolisena kirjoittajana tunnettu Peltoniemi saa tarinat eloon tavalla, jossa maaginen ravistelee ja venyttää todellisuuskäsityksen rajoja. Samalla laajentuvat myös kotimaisen fantasiagenren rajat, mikä on aina upea asia. Kuulen kutsun metsän peittoon on syvä ja voimakas tarina, täynnä ihmeen tuntua."

Maria Loikkanen, Karjalainen 27.9.2011" Kertomus on tiivis ja kompakti, se on kuin pitkä novelli, joka on luettava kerralla alusta loppuun."

Merja Leppälahti, Onnimanni 2012/1"Teoksessa fantasian taso astuu Sari Peltoniemelle ominaisella, kiehtovalla tavalla keskelle kuvitteellista suomalaista kaupunkia. Kokonaisuus kietoo yhteen uskomukset, tarut sekä nykyrealistisen murrosikäisen arjen. Pelottavia elementtejä on tasapainottamassa myös oivaltava huumori, joka ei unohdu hädänkään hetkellä. Kieli on sujuvaa, kuten aina"

Pohjalainen, 19.10.2011"Peltoniemi saa rivien välitkin tihkumaan hellyyttävää huumoria, ja tunnelmat häilähtelevät. Kirjan harvat sivuhenkilöt on saatu kiinnostaviksi, kielellisesti tekstissä on luontevan kepeä tyyli. Sympaattinen nuortenkirja jonka lukee keskeyttämättä, ja kansikuvakin onnistunut."

Portti Science Fiction 2011/3"Sari Peltoniemen uusin kirja on spekulatiivista fiktiota parhaimmillaan. Kolttasaamelaisten kansanperinne ja realistinen kerronta sekoittuvat meheväksi kokonaisuudeksi, jossa on kauhallinen kauhua, rippunen huumoria ja reilu desilitra ensirakkautta."

Ilkka 4.12.2011"Näppärästi ihastumista, kauhua, bändihaaveita ja saamelaisia kansanuskomuksia yhdistävä romaani pysyy tiiviinä kokonaisuutena eikä jää junnaamaan paikoilleen. Kirjaa ei ole suotta nostettu Tobelius-palkintoehdokkaaksi."

Mari Viertola, Turun Sanomat 23.1.2012"Tarina koukuttaa, ja lyhyet luvut siivittävät lukemista."

Sisko Nampajärvi, Opettaja 2012/16"Peltoniemi yhdistelee arkipäivää ja fantasiaa luontevalla tavalla: kirja liikkuu myyttisessä todellisuudessa, mutta pitää silti samalla jalat tukevasti maassa."

Kati Tiitola, Nuorten Luonto 2012/2"Kuulen kutsun metsänpeittoon tempaa mukaansa, se pitää otteessaan loppuun asti. Peltoniemi maalailee ensirakkautta suloisen rosoisesti''

Silja Kiehelä, Lempäälän-Vesilahden Sanomat 3.10.2011
©2017 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.