Berlawan Dengan Syaitan II: Pembalasan Azazil

· Berlawan Dengan Syaitan Book 2 · Geinwo Enterprise
4.7
12 reviews
Ebook
218
Pages

About this ebook

Siri 2 ini mengisahkan sambungan pengalaman watak utama Shah Iskandar dan Ayahnya dalam menentang kejahatan yang semakin berleluasa. Kali ini musuh mereka bukan calang-calang musuh. Azazil menjadi watak jahat yang merupakan perantara kepada segala kejahatan di dalam cerita kali ini.

Shah dan abahnya kembali dalam pengembaraan mistik menentang syaitan. Kali ini mereka diperlukan oleh saudara mereka Nina yang tinggal bersama Sofea selepas kematian Datuk Hisyam yang sangat misteri. Musuh Shah pada kali ini adalah Azazil yang merupakan syaitan yang bertanggungjawab memporak-perandakan kepercayaan ahli-ahli lembaga pengarah syarikat Cemerlang Venture yang diterajui oleh Datuk Hisyam. Datuk Halim, Datuk Kassim dan Datuk Murad berganding bahu untuk menguasai syarikat yang ditinggalkan oleh Datuk Hisyam. Namun, Sofea iaitu anak tunggal Datuk Hisyam berjuang habis-habisan menentang kejahatan yang cuba menular didalam syarikat dengan bantuan Shah dan abahnya. Orang kanan Sofea iaitu Asad berganding untuk mempertahankan benteng syarikat yang terakhir dari serangan mistik mereka yang cuba mengambil alih tampuk pemerintahan.

Anak Datuk Halim iaitu Adli dan Maria masing-masing mempunyai agenda yang tersendiri. Adli ingin memiliki Sofea manakala Maria mencemburui Sofea sejak mereka melanjutkan pelajaran di Universiti lagi. Sofea pelajar yang cemerlang dan tiada tandingnya di Universiti dan ini menyebabkan Maria mempunyai rancangan jahat untuk menamatkan riwayat Sofea yang sangat dibencinya.

Datuk Kassim mempunyai agenda untuk menjadi pemilik utama syarikat Cemerlang Venture tanpa pengetahuan ahli-ahli lembaga pengarah yang lain. Anaknya si kembar Arina dan Arini mempunyai misi untuk membunuh Asad iaitu orang kanan Sofea kerana sikap Asad yang tidak mahu melayan perasaan mereka terhadap lelaki berkenaan. Kedua-duanya mempunyai perasaan yang sama ke atas lelaki yang sama.

Sementara itu, Datuk Murad seorang yang kaki perempuan dan dia tidak mengira siapa sahaja yang disukainya dan dia akan dapatkannya walaupun wanita itu adalah isteri kepada ahli-ahli lembaga pengarah syarikat juga. Dia mempunyai hubungan sulit dengan Datin Faridah dan Datin Asmawani yang merupakan isteri kepada Datuk Halim dan Datuk Kassim. Isterinya sendiri iaitu Datin Suria mempunyai hubungan sulit dengan Kamal iaitu salah seorang pekerja syarikat yang selalu menjadi pemandu khas kepada isterinya untuk sebarang tujuan tidak rasmi.

Edriana adalah rakan baik Sofea dan menjadi mangsa kepada Azazil dan Pak Ramlan yang memanipulasi fikiran Adli yang telah membunuhnya tanpa belas kasihan.

Azazil dan Pak Ramlan yang telah mengorbankan Rahim, Maria dan Adli terus mengganas menghasut kesemua watak-watak jahat di atas untuk menghapuskan Sofea yang hanya dilindungi oleh Shah, abahnya dan Asad.

Maria terus memburu Sofea untuk menyempurnakan niat jahatnya dengan bantuan Pak Ramlan dan Azazil.

Sofea selaku watak utama ini berjuang sehingga ke akhir bersama Shah dan abahnya untuk mempertahankan haknya dan menentang kebatilan. Dalam proses itu Sofea kehilangan sahabatnya dan juga orang kanannya. Selain itu, abah Shah Iskandar tercedera teruk dalam misi mereka kali ini. Adakah kebenaran kan ditegakkan? Adakah keadilan akan tercipta? Dapatkan nashkah anda hari ini untuk mengetahui kesudahan cerita ini.

Ratings and reviews

4.7
12 reviews
Aaron Qayyum
July 17, 2019
sambunganya lagi mantap dari yang first book. saya rasa tak rugi spend duit sebab saya memang suka baca buku genre seram dan thriller macam ni. cant wait for the number 3 instalment of berlawan dengan syaitan.
Did you find this helpful?
HASPAJAM HASPAJAM
September 5, 2018
Cerita yang menarik...worth the prize..
1 person found this review helpful
Did you find this helpful?
Hanny Zara
September 5, 2018
Lagi best dari nombor 1
Did you find this helpful?

About the author

Shah Iskandar merupakan penulis baru dalam bidang genre seram. Hasil tulisannya kebanyakkan adalah melalui pengalaman sendiri dan juga pengalaman orang lain yang didengari dan diolah untuk menjadi sebuah cerita seram.

Ini hanyalah merupakan karya Shah Iskandar yang kedua dalam Siri Berlawan Dengan Syaitan. 

Shah Iskandar mendapat pendidikan sehingga ke peringkat Ijazah Sarjana Kepujian di USM Pulau Pinang dalam bidang yang sangat tidak ada kaitan dengan karier yang baru diceburinya ini.

Shah Iskandar memohon sokongan anda untuk lebih banyak berkarya dan menjadi sebahagian daripada komuniti pembaca-pembaca atau peminat-peminat cerita seram yang tidak hanya bercerita mengenai hantu dan syaitan yang sering dimomokkan dalam rancangan drama atau filem.

Akhir kata semoga anda terus menyokong karya Shah Iskandar sampai bila-bila.

Rate this ebook

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.