Politisporet: Roman

Glohug Forlag
1
Free sample

 – Hvem kan få politiet til å gi så totalt faen?

I sin debutroman ettergår Torstein Viddal nettopp dette sporet, der den politiske terrorens historie i Europa og Amerika viser at det er skjellig grunn til å se to ganger på forsikringer fra politi og politikere om at de ble «totalt overrasket» og var «komplett inkompetente», slik at de «glemte alle innøvde rutiner og prosedyrer».

– Men på den annen side: Terror handler i siste instans om kommunikasjon, om enn med litt tøffere metoder enn bits og bytes. Avsender sender et budskap til mottager, sant? Mottager virker elementær og klar, med bomben på Einar Gerhardsens Plass og massakerangrepet mot Utøya, AUFs gamle leirsted gjennom en mannsalder. Mottager var helt åpenbart ledelsen i Arbeiderpartiet, som heller ikke var skadet i angrepet.
– Nettopp. Mjelde så fremdeles ikke ut til å merke seg ved den hvite fare på brettet. Planen så ut til å virke.
– En dyktig kommunikator sørger for å ikke drepe den han vil kommunisere med, fastslo Karlsen. – Jens Stoltenberg og de andre i Ap-ledelsen utkrystalliserer seg altså som uskadde mottagere av budskapet, men hva var budskapet? Jeg mener både at avsender kan finnes hvis budskapet er kjent, og at budskapet kan avsløres utfra kjennskapet til mottager, altså Arbeiderpartiledelsen.
– Nemlig. Du dreper noen for å sende en beskjed til noen andre. Mjelde fulgte godt med i resonnementet, og heldigvis for Karlsen mindre med på gobrettet.

«Politisporet» er en prodemokratisk roman som reiser en rekke ubehagelige spørsmål om maktfordeling og styring av samfunnet.

Read more
Collapse
5.0
1 total
Loading…

Additional Information

Publisher
Glohug Forlag
Read more
Collapse
Published on
Jun 9, 2014
Read more
Collapse
Pages
124
Read more
Collapse
ISBN
9788293070047
Read more
Collapse
Features
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Norwegian
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM free.
Read more
Collapse
Read aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.