Romania Rațională: Statutul și programul politic

Free sample

Elementele definitorii ale Partidului România Rațională
Read more
Collapse

About the author

Fondator al Partidului România Rațională

Fondator al Partidului România Rațională

Fondator al Partidului România Rațională

Fondator al Partidului România Rațională

Fondator al Partidului România Rațională

Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Publisher
Editura România Rațională
Read more
Collapse
Published on
Dec 6, 2019
Read more
Collapse
Pages
200
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best For
Read more
Collapse
Language
Romanian
Read more
Collapse
Genres
Political Science / World / European
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
RAȚIUNE PENTRU NAȚIUNE


Spirala istoriei: istoria se repetă! Întotdeauna la un alt nivel!


Momentul istoric al constituirii Partidului ROMÂNIA RAȚIONALĂ coincide cu începutul perioadei de finalizare a subjugării definitive a poporului român. Identitatea națională ne este amenințată de globalizare. Integritatea teritorială a României ne este amenințată de separatism. Cultura ne este amenințată de populism. Tradiția ne este amenințată prin ridiculizare. Valorile ne sunt devalorizate prin valorizarea non-valorilor!


Răspunderea este a românilor, dar vina trădării aparține politicienilor și conducătorilor!


În fața acestor amenințări, rațiunea trebuie să fie motorul acțiunii.


Reacțiile lipsite de baze raționale au generat întotdeauna rezultate iraționale. Simplitatea gândirii trebuie însoțită întotdeauna de demnitate și respect! Față de propria-ți persoană, familie, neam și țară!


De peste 2000 de ani poporul român a garantat, prin lupta sa, dezvoltarea liberă a altor popoare europene. Sute de ani, de la țăranul din Marea Oaste a țării și până soldatul din armata contemporană, românul și-a pierdut viața și bunurile pentru a-și apăra familie, neamul și țara. De peste un mileniu credința în Dumnezeu a fost unul dintre pilonii de stabilitate a românilor, iar tradițiile au fost respectate cu sfințenie.


Dar, tot de sute de ani, proprii conducătorii românilor, impuși sau aleși, ne-au trădat țara și și-au vândut poporul! Iar trădarea lor a fost susținută întotdeauna de interesele altor conducători din afara țării!


Astfel că de mii de ani poporul român a fost decimat de războaie, furat de bogății și teritorii, subjugat intereselor altor puteri și batjocorit de proprii conducători! Să le fie rușine!


Chiar și așa am dăinuit ca neam și țară! Mai mult: românii valoroși sunt recunoscuți în întreaga lume! Chiar dacă alte țări îi prezintă ca fiind parte a patrimoniului lor!


Chiar și așa bunurile țării continuă să fie puncte de interes major! Cantitatea, calitatea și varietatea bogățiilor naturale din subsolurile României continuă să fie magnetul care atrage privirile lacome ale corporațiilor multinaționale.


Și tot așa ca până acum, conducătorii țării continuă să trădeze poporul român! Exact ca Iuda: pentru un pumn de arginți!


Ca partid, suntem acea grupare de români care, pornind de la valorile trecutului, pentru a construi viitorul României, contribuim activ la lupta pentru păstrarea integrității teritoriului național, protejarea pădurilor, dezvoltarea agriculturii, înflorirea comerțului și serviciilor, gestionarea centralizată a resurselor naturale și a aurului, pentru a garanta urmașilor o dezvoltare puternică.


Susținem în mod patriotic valorile naționaliste cu obiectivismul și neutralitatea rațiunii!


Mărturisirea celui care scrie nu pentru gloria de sine, ci pentru Țară

În toamna anului trecut, după ediția Salonului Internațional de Carte ”Gaudeamus 2018” cu Editura Națiunea, am emis următorul anunț public:

”Următoarea carte pe care o voi publica, după volumul ”STEAUA MEA EMINESCIANĂ” programat pentru tipar și lansare la Bookfest 2019, va fi DUMNEZEU SURGHIUNIT un volum consistent de poezii-manifest și poezii naționalist-patriotice închinate Țării și Românității.

Această culegere de lirică pe care am tot amânat-o de la an la an, – mai precizam - va fi un fel mărturisire a celui care scrie nu pentru gloria de sine, ci pentru țara, precum și un antrenament de încălzire înainte de o lucrare de mare întindere, de mare travaliu și de maximă importanță, o premieră și o abordare unică pe care vreau să o dăruiesc patrimoniului literar, cultural și istoric național și universal: epopeea ROMÂNIADA, operă lirică în metru homerian, cum încă nu s-a scris și care îi lipsește poporului român.

Bazându-mă pe experiența mea de a compune (și) poeme epice precum și pe documentația istorică apreciabilă, dar mai ales pe inspirația pe care Dumnezeu, ca și până acum, sunt sigur că mi-o va dărui la apogeul carierei scriitoricești, sper să am puterea și sănătatea de a crea prima și singura epopee românească autentică, făcând, astfel, o reparație crucială gloriei și onoarei patriei noastre străvechi, lipsită, încă, de o autentică „odisee” literară și istorică, dar... persiflată internațional din cauza tentativei de epopee nereprezentativă și generatoare de confuzii, intitulată „Țiganiada”, scrisă de către clasicul poet de etnie, Ioan Budai Deleanu.

”Steaua mea eminească” și ”Dumnezeu surghiunit” - anticipam - vor apărea în vara, respectiv în toamna anului 2019, care marchează Centenarul Marii Unirii, fiind și un ”an memorial Eminescu”, pe care îl cinstesc prin editarea unei antologii colective omagiale. Cele două volume și vor constitui ofrandele mele livrești pe altarul iubirii de țară și de neam într-o epocă în care, mai mult decât vreodată, România este exilată, împuținată, subminată, depopulată, vândută la pachet, hectar cu hectar, și supusă dezidentizării, deznaționalizării și dezintegrării prin conlucrare ticăloasă, conspirativă, româno-română. Scrierile noastre și ale tuturor celor care și-au preschimbat condeiul în spadă și pușcă (metaforic, desigur...) reprezintă forma contemporană de rezistență națională și naționalistă prin limbă și cultură.

Recent am participat la o conferință memorabilă a Maestrului Dan Puric la Parohia Șerban Vodă și mi-am primenit motivațiile creatoare, mi-am regenerat energiile și mi-am purificat spiritul ascultându-i și trăindu-i la cote înalte ale emoției cuvintele pline de har și înțelepciune despre martirii neamului și rezistența prin mărturisire.

Ceea ce ”comit” însumi prin această confidențialitate publică și publicistică este, de fapt, mărturisirea celui care scrie nu pentru gloria de sine, ci pentru țara în care a avut șansa (mulți ar spune... neșansa) de a se naște și viețui în permanent neastâmpăr creator, primind și dăruind lumină prin cuvântul sacru românesc. cel care a stat și stă la temelia lumii încă de dinainte de începuturi și de a fi fost dăruit Omului, de către Dumnnezeu, Cuvântul.

Limba Daco-Română(!) este Biblia limbilor neamurilor lumii și mă simt un om ales dar și greu apăsat de privilegiul de a-i fi conațional Eminescului nostru cel veșnicit, părintele martir al românismului fără de prihană și de a fi și eu un mic misionar și un trudnic scrib al graiului românesc dătător și făuritor de graiuri, istorii, patrii, culturi, religii și opere pe toate meridianele pământului creat cu infinită generozitate de către Dumnezeu, mai ales pentru noi, românii, încă din vremuri ancestrale și până dincolo de veacul veacurilor spre care mă încred că ne vom îndrepta calea întru adeverirea miracolului nostru național existențial, deși, de o lungă vreme, mult prea mulți dintre noi l-am alungat, l-am surghiunit…

©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.