Perdonin que no em disculpi: Una col·lecció de contes curts

Ferran Cerdans Serra

Perdonin que no em disculpi és una col.lecció de contes curts de Ferran Cerdans Serra de crítica social irònica i fresca, en concordança amb el títol del llibre i amb el propi autor.

No podem fiar-nos de les aparences, que sovint amaguen sorpreses desagradables, però tampoc renunciar als regals inesperats evitant tot allò amb què no ens sentim còmodes. En una societat en la que el més important és l'embolcall, encara que aquest sigui altament contaminant, és imprescindible no donar res per conegut. I menys perdre'ns, després d'una primera inspecció ocular, allò que s'amaga a l'interior d'una persona, un objecte o encara un relat o un recull de contes, només per la por al que hi poguéssim trobar. Escriure és abocar-se a aquest interior, sense possibilitat de fer marxa enrere. Llegir és el mateix, però amb més marge de maniobra.

Què aconseguirem abans: destruir el planeta o acabar amb la cultura? I encara pitjor: hi ha alguna diferència? L’autocrítica social irònica d’aquests 33 contes curts és una possible resposta mentre esperem l'avenç dels esdeveniments.


Un recull de contes premiat

L'Any de la fava, relat breu que forma part d'aquest recull, va obtenir el 2n Premi Nuvol de Contes 2013.


Crítiques sobre el llibre

"Una sorpresa agradable; contes amb un sentit de l'humor molt fresc, molt ben escrits." Bel Olid, escriptora i traductora


Comentaris de lectores

"Un recull de contes originals, sorprenents, divertits i compromesos. Hi descobrireu l'enginy d'un escriptor que cuida el llenguatge, amb un estil natural, ric en matisos sense ser carregat."; Laia Valls

"Mitjançant els relats curts del Ferran ens endinsem en un mon ple de sorpreses, de petites històries que ens evoquen situacions conegudes i d'altres ens porten a dimensions noves. Pulit i sensible."; Esther Garcia

"Quan comencis no podràs parar i en poc temps te’ls hauràs empassat tots."; Marisa Rodriguez

Read more

About the author

Vaig néixer el 1974 a Santpedor (Barcelona), tot i que també he viscut a Navarcles,  Ordizia i Manresa. Tècnicament no sé d'on hauria de dir que sóc, però tendeixo a considerar-me "Giputxi" quan sóc a Bilbao, de Navarcles quan volto per Manresa, de Manresa quan sóc a Barcelona, i d'Ordizia quan sóc a Beasain (pobles veïns i per tant rivals), sense que això m'hagi portat problemes de consideració. Tornant a viure a Santpedor he aconseguit dues coses: tancar el cercle i a la vegada continuar sense saber d'on sóc. Ambdues tenen el seu mèrit.

Els llibres sempre m'han agradat com a objecte: fins i tot quan no els entenia m'imaginava les històries que explicaven. Més endavant, per reis o per l'aniversari, sempre demanava un volum dels "Grumets de la Galera", i diuen que no em mirava les joguines fins que no l'havia llegit. La meva fascinació per l'escriptura, l'alfabet i la cal·ligrafia té dues vessants tecnològiques: l'escriptura a mà i el text de fòsfor taronja en una pantalla negra. Així, vaig començar a escriure els primers programes en BASIC als onze anys, al mateix temps que desenvolupava la passió per la tinta xinesa i la primera ploma que vaig tenir, que era de canya. En ambdós casos, programant o bé escrivint, es tractava de crear un món nou per a submergir-s'hi. Molt aviat vaig començar a escriure fragments d'aventures i a partir dels 16 vaig començar a tancar aquestes històries en forma de relats breus. Els contes curts són doncs la sal de la meva vida, tot i que els últims anys s'han complementat amb l'aparició espontània dels aforismes, en representació del pebre.

Read more

Reviews

Loading...

Additional Information

Publisher
Ferran Cerdans Serra
Read more
Published on
Apr 8, 2013
Read more
Pages
82
Read more
ISBN
9781301049271
Read more
Features
Read more
Read more
Language
Catalan
Read more
Genres
Fiction / Short Stories (single author)
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Un recull de reculls

Mala llet en pols recull els 350 aforismes i microcontes publicats fins ara per Ferran Cerdans Serra a Llibres Artesans. La col·lecció de llibres de texts hiperbreus s’ha completat a ritme d’un llibre a l’any, des del 2007, enquadernats a mà per l’autor. Aquesta recopilació digital inclou els títols Màximes i mínimes (2007), La dita a l'ull (2008), Si pica, cura (2010), Mala llet en pols (2011), Tres tasses (2012) i L'altra cara de la galeta (2014), a la vegada que incorpora una cinquantena de microtexts inèdits del 2015.


Què és un aforisme?

Per a l’autor, un aforisme no és cap veritat absoluta, com a vegades es malentén aquest gènere; tampoc no és una dita ni un proverbi, ni una cita, ni un joc de paraules. Un aforisme és una proposició que pretén incitar a l’acció i/o al pensament, partint gairebé sempre d’una provocació. Presenta el món des d’un punt de vista nou. L’aforisme és un punt de partida, i potser això és el que té en comú amb els contes hiperbreus, presents també en bona mesura en aquest recull.


Les paraules clau que agrupen els microtexts d'aquest llibre

Acció, actitud, amistat, amor, biogràfic, brúixola, consumisme, convencions socials, creativitat, creixement, dedicatòries, definicions, determinació, diferències, ego, errors, escriure, ésser humà, felicitat, fórmules, gènere, govern, hipocresia, històries, ignorància, intuició, ironies, jaculatòries, judicis, literatura, llibertat, lògica, mastegots, microcontes, nacionalisme, natura, notes, observacions, odi, opinions, paradoxes, prejudicis, queixes, questions, racionalitat, relacions, respecte, revelacions, sistema, societat, superficialitat, tàctica, teories, ullades, ultratges, urgències, vacuïtat, veritats, vida, whisky, xarlataneria, xarxes socials, xenofòbia, zas! i zen.


Un de cada fins a 350!

L'altra cara de la galeta; 2014

Ja que es pot triar, prefereix fer-se del grup O-/AB+: donant i receptora universal de coneixement.


Tres tasses; 2012

Que petita ens sembla l’oportunitat quan és al nostre abast i que gran quan ja l’hem perduda i ens la mirem de lluny.


Mala llet en pols; 2011

El problema de qui ho xerra tot és l'excés de confiança en el fet que els altres no seran com ell.


Si pica, cura; 2009

Si no corres rere el teu destí, serà el teu destí el que et perseguirà; i t'engalzarà.


La dita a l'ull; 2008

Quan m'asenyalen la lluna, sempre miro el dit; prefereixo saber on és la mà.


Màximes i mínimes; 2007

Si no actuo és perquè penso massa i llavors tota acció resulta absurda.

©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.