ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Πέρασμα στον Νείλο

Free sample

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Πέρασμα στον Νείλο

   
 «Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια»   
    

Δείτε στο YouTube  το βίντεο της συγγραφέως πάνω στην Αίγυπτο: 
https://youtu.be/Nd6vLlgUB3o

 
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

   
 «Η Άλις περπατούσε στο ναό του Καρνάκ, μέσα σ΄ένα δάσος από κίονες με κυκλώπειες διαστάσεις. Ο Τζον την είχε φέρει νωρίς το πρωί, κι ήταν οι πρώτοι επισκέπτες. Λίγα βήματα πίσω ακολουθούσε ο Αχμέτ, αδιάφορος για το μεγαλούργημα γύρω του, με μόνη έγνοια να μην τους χάσει από τα μάτια του, πράμα διόλου εύκολο. Η κυρία του πήγαινε ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα στις κολόνες...»

   
«Λούξορ, Εντφού, Έσνα, Κομ Όμπο, οι τοποθεσίες των ονείρων της. Πόσο κοντά τους είχε φτάσει! ‘Θα τα καταφέρω’, έλεγε μέσα της σκυμμένη πάνω στις σημειώσεις της. Tο μικρό χωριό στη Νουβία, κοντά στο Ασσουάν, που ξεχώρισε μέσα από το ημερολόγιο του παπού της, άραγε υπήρχε ή το κάλυψαν τα νερά του Νείλου;…»

   
«Είχαν αμπαρωθεί στο σπίτι με μια ξαφνική αμμοθύελλα που έπιασε. Τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο. Το κιόσκι έγινε κομμάτια, η άμμος τρύπωνε παντού, οι δίδυμες έβαλαν τα κλάμματα, όσο για την Άλις, έτρεχε να βουλώσει τις χαραμάδες. Ο Λορντ είχε αφηνιάσει, οι φοινικιές ανεμοδέρνονταν, όλο το σπίτι είχε σκεπαστεί μ’ένα πυκνό σύννεφο άμμου, απειλητικό και αποπνικτικό...»

   
«Κάθε απόγευμα όταν ο ήλιος έγερνε, έπαιρνε τον Λορντ και έβγαινε από το κτήμα. Πιό γρήγορη κι από τον άνεμο, κάλπαζε στους αμμόλοφους με μια πρωτόγνωρη χαρά. Ένοιωθε την έρημο σε όλο το μεγαλείο: το Μεγάλο Τίποτα που απλωνόταν μπροστά της, την έκανε να ξεχνά τον εαυτό της και να χάνει την ταυτότητα της…»

   
«Η Άλις καθισμένη στην πολυθρόνα της κοιτούσε από το παράθυρο το φεγγάρι. Τα εγκαίνια του ιδρύματος στις όχθες του Νείλου έγιναν και μέσα της ένοιωσε μια βαθιά ικανοποίηση που τελικά ολοκλήρωσε το έργο της. Την υπόσχεση που είχε δώσει στον παπού της, όταν ήταν μικρή, την εκπλήρωσε με το παραπάνω…»


Read more
Collapse

About the author

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 
   

Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου είναι συγγραφέας ένδεκα βιβλίων. Τα ταξιδιωτικά βιβλία Ένας Χρόνος στην ΤοσκάνηΠερίπατοι στη ΡώμηΗ Βενετία μουΙΝΔΙΑ και ο περσικός μου κήποςΚρουαζιέρα με το Οcean MajestyEΛΛΑΔΑ - Ο Χορός των ΘαλασσώνΠΡΟΒΗΓΚΙΑ - Στον Ίσκιο των ΑποχρώσεωνΡΩΜΗ - Το Πορτρέτο ενς ΑγνώστουΣΕΜΙΡΑΜΙΣ και ΝΤΕΛ ΜΟΝΤΕ  έχουν εκδοθεί στα αγγλικά, ιταλικά, και ελληνικά.

Τα ταξίδια είναι μέρος της ζωής της κι απολαμβάνει να δίνει διαλέξεις γι’ αυτά διεθνώς. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ρώμης και Αθήνας.


Ιστοσελίδα της συγγραφέως :
https://BarbaraAthanassiadis.com

Βίντεο από το YouTube των βιβλίων της συγγραφέως :
https://www.youtube.com/user/barbaraathanassiadis/playlists 

Read more
Collapse
5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
AA Publishing
Read more
Collapse
Published on
Jun 6, 2018
Read more
Collapse
Pages
330
Read more
Collapse
ISBN
9781987904161
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Greek
Read more
Collapse
Genres
Fiction / Romance / Contemporary
Travel / Middle East / Egypt
Travel / Special Interest / Adventure
Travel / Special Interest / Literary
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Για το βιβλίο  ΕΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών
  
Η συγγραφέας μας μεταφέρει από την Κέρκυρα - το δυτικότερο - μέχρι το Καστελλόριζο - το ανατολικότερο νησί της Ελλάδος. Περιήγηση στον τόπο, τον χρόνο, τον μύθο, την ιστορία, την μαγεία των πελάγων και τη γραφικότητα των Ελληνικών νησιών μέσα από την  διεισδυτική ματιά μιας έμπειρης ταξιδιώτισσας. 
   
Δείτε στο YouTube  τα βίντεο του βιβλίου ΕΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKvzgQlqVS0d20aPpUZd2pxA 
   
Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι εικονογραφημένο με έγχρωμες  φωτογραφίες. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


«Αιγαίο πέλαγος. Αναρωτιόμουν πώς το έβλεπαν οι νησιώτες του αρχαίου κόσμου. Μια θάλασσα γνώριμη μα απέραντη. Όλος ο πλανήτης στα μάτια τους. Στην εποχή μας οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί. Σήμερα πετάμε απ’ την Αθήνα για τη Ρόδο ή την Κρήτη και σε τρία τέταρτα έχουμε φτάσει. Το ίδιο για τις Κυκλάδες. Μόλις πάρουμε ύψος, πέντε λεπτά μετά, το χάνουμε. Αλλά τότε;…»  
  
 «Καθώς αφήναμε πίσω μας την Τήνο, έβλεπα τον ήλιο, μια έντονη φλογερή σφαίρα, ν’ ανεβαίνει από τη θάλασσα και μια πύρινη λωρίδα να έρχεται προς εμάς σαν να μας έσπρωχνε προς τη Δήλο, που ο ήλιος δεν την είχε φωτίσει ακόμη. Η θάλασσα κυμάτιζε ελαφρά, και κοιτάζοντας την πλώρη να την διασχίζει με την ώθηση που έδιναν τα ιστία, ένοιωθα την ενέργεια των θεών αόρατη,  απολαυστική να σβήνει το περίγραμμα μου, γινόμουν γλάρος, θάλασσα, αέρας, ο χρόνος έσβηνε...»
 
«Δεν είμαι ποιήτρια αλλά ταξιδιώτισσα, κι αν σας μεταφέρω στην ποίηση, στις μελωδίες και στις παλμικές κινήσεις, είναι για τη μεγάλη ευτυχία που νιώθω όταν κολυμπώ στις θάλασσες της Κέρκυρας. Έρχεται αυθόρμητα και πλημμυρίζει την καρδιά εδώ, στους κολπίσκους με τα σμαραγδένια χρώματα που δημιουργούνται από τα κυπαρίσσια καθώς κατηφορίζουν ώς τους άσπρους βράχους. Η θάλασσα που τoυς περιβρέχει αλλάζει σ’ ένα χρώμα έντονου τουρκουάζ, με τη λεία επιφάνειά της να μοιάζει μετάξι,…»
  


 Έρωτας σηµαίνει να περπατάς µε δεµένα µάτια στο χείλος του γκρεµού...

 Όλα ξεκινούν µε τη δολοφονία µιας νέας γυναίκας σ’ ένα ήσυχο ψαροχώρι. Το έγκληµα φέρνει κοντά τον συνταξιούχο πολιτικό µηχανικό που αποσύρθηκε απ’ τη ζωή και τη νέα, όµορφη, γεµάτη περιέργεια δηµοσιογράφο. Έτσι αρχίζει η ιστορία ή καλύτερα η ιστορία µέσα στην ιστορία που ψηλαφίζει τα πιο σκοτεινά συναισθήµατα του ανθρώπου και όπου η πραγµατικότητα γίνεται ένα µε τη φαντασία, κάπως σαν την αφήγηση στις Χίλιες και µία νύχτες: σε κάθε σελίδα ανακαλύπτουµε µια νέα πραγµατικότητα στα όρια αµφιβολίας και βεβαιότητας. Τελικά είναι πράγµατι ο έρωτας «το πιο επικίνδυνο, το πιο θανατηφόρο συναίσθηµα»;

«Μεγαλειώδες µυθιστόρηµα».  Ονούρ Μπιλγκέ Κούλα

«Ένα συγκλονιστικό ταξίδι».  Ελίφ Τανρίγιαρ

«Μια ιστορία που συνεχώς ξαφνιάζει τον αναγνώστη και προκαλεί την ευφυΐα του».  Μπουκέτ Αστσί

ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ


Ένα  αισθηματικό μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια!


H σύνθεση του μυθιστορήματος ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, Στον Ίσκιο των Αποχρώσεων βασίζεται στην εναλλαγή καταστάσεων που προκύπτουν μέσα από δύο διαφορετικούς τύπους κοινωνιών. Απ’ τη μια μεριά ο αστραφτερός γρανιτένιος κόσμος της Νέας Υόρκης, που αντλεί την δύναμή του από το χρήμα. Από την άλλη ο κόσμος των καλλιεργητών και των ζωγράφων που ζει στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας κι αντλεί την ομορφιά του από τους θρύλους και τις παραδόσεις των προγόνων του.


Δυό κόσμοι διαφορετικοί, μέσα απ’ τους οποίους ξεπροβάλλουν χαρακτήρες που η ιστορία τους εξελίσσεται απ’ τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια της δεκαετίας του ’50 και φτάνει ως την εποχή μας. Χαρακτήρες που στην αρχή κρατούν ακλόνητη την πίστη τους στις αξίες της πολιτισμικής κληρονομιάς τους, με το πέρασμα όμως των καιρών, οι αντιθέσεις τους απαλύνονται, αφού ο κόσμος αλλάζει.


Δείτε στο YouTube  το βίντεο της συγγραφέως πάνω στη Προβηγκία: 
https://youtu.be/HWP2PpVPHI0ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


«Είχαν μπει στην Προβηγκία. Αβινιόν, Aix-en-Provence. Το αυτοκίνητο κυλούσε γρήγορα. Κάστρα δέσποζαν στην κορυφή των βράχων. Η Νατάλια δεν ονειρευόταν. ΄Οχι! Όχι! Να και τ’ αεράκι που μύριζε θάλασσα. Σε λίγο θα’ φταναν στους γραφικούς κολπίσκους. Οι βάρκες θα’ ταν ριγμένες στα βότσαλα. Ο κόσμος αυτός δεν της ήταν άγνωστος. Τον είχε αγαπήσει μέσα από τα παραμύθια της μαμάς...»


 «Η νύχτα είχε πέσει. Μυριάδες άστρα έλαμπαν στον ουρανό. Το φεγγάρι έστελνε το ασημένιο του χρώμα στην κοιλάδα. Ένα ελαφρύ αεράκι, που κατέβαινε από τα φαράγγια της Άνω Προβηγκίας, διέσχιζε τους λόφους για να πλησιάσει τη Ριβιέρα. Μακριά, πολύ μακριά στον ορίζοντα τρεμόπαιζαν μικρά, πολύ μικρά φωτάκια. Ήταν η Αντίμπ...»


 «Η φυτεία της λεβάντας απλωνόταν μακριά μέχρι εκεί που το μενεξεδένιο χρώμα ενωνόταν με το πορφυρό χρώμα των βράχων. Πέρα στον ορίζοντα, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας έσμιγε με τη μαβιά απόχρωση του ουρανού. Ένα γλυκό φως ομόρφαινε τη φύση. Ο Ολιβιέ έστησε το καβαλέτο. Μέρες τώρα, περίμενε να κοπάσει ο μιστράλ για να ξαναπιάσει το πινέλο...»


 «Η ζωή στο Πτι Μανουάρ ακολουθούσε τις διαθέσεις του καιρού. Το δειλινό κάθονταν έξω στη βεράντα κι απολάμβαναν τις ρόδινες ανταύγειες του ουρανού. Όταν έπεφτε η νύχτα, μαζεύονταν γύρω από το τζάκι και χαλάρωναν μπροστά στη ζωηρή του φλόγα. Ο Ολιβιέ αργόπινε το λικέρ από πικραμύγδαλα που του είχε φτιάξει η Ιζαμπέλ. Καμμιά φορά, σαν να του ερχόταν κάποια έμπνευση, άρχισε να διηγείται κάποιο θρύλο απ’ τους τόσους που είχαν διασώσει μέσα απ’ τις παραδόσεις οι πρόγονοί του. Η Νατάλια τον άκουγε μαγεμένη...»

ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ

  
Ένα περιπετειώδες αισθηματικό κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα, που απ’ την πρώτη στιγμή συναρπάζει τον αναγνώστη, συμπαρασύροντάς τον σ’ έναν κόσμο λαβυρινθώδη, όπου η δύναμη και ο πλούτος αντιστρατεύονται τον αιώνιο πόθο για την αληθινή ευτυχία.
  
   
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

  
«Γύρισα να του μιλήσω, η σκέψη μου όμως δεν εξωτερικεύτηκε γιατί τα πράσινα μάτια του μού έκαναν νόημα να κοιτάξω κάτω. Η θάλασσα είχε αλλού το χρώμα του σμαραγδιού, αλλού ήταν καταγάλανη, αλλού τουρκουάζ και αλλού γκρι-μπλε. Υπήρχαν λιλιπούτεια νησάκια με πυκνή βλάστηση, κολπίσκοι, όπου κάτασπρα κότερα ήταν αγκυροβολημένα εδώ κι εκεί, λοφίσκοι με πολλά δένδρα ανάμεσα από τα οποία ξεπρόβαλλαν οι κάτασπρες στέγες των σπιτιών, πισίνες και δαντελωτές παραλίες...»

   
«Καθόμασταν σ’ ένα γωνιακό τραπέζι του ρεστοράν στο χείλος της παραλίας. Η θαλασσινή αύρα είχε επιδεινωθεί. Ο αέρας, ερχόμενος από τον Ειρηνικό ωκεανό, έσβηνε τη φλόγα που αν και προστατευμένη μέσα στο γυάλινο κηροπήγιο, υπέκυπτε συνεχώς στην παιχνιδιάρικη διάθεσή του. Η ζοφερή όμως νύχτα φωτιζόταν από ένα ολοστρόγγυλο φεγγάρι, που πρόβαλε πέρα μακριά από τις βόρειες ακτές της Αυστραλίας. Ένοιωθα μουδιασμένη από αληθινή ευτυχία. Ήταν μία φευγαλέα ευτυχία, που όταν η σελήνη θα ολοκλήρωνε την τροχιά της, θα με απαρνιόταν. Ο Ρούντολφ θα έφευγε μακριά, θα επέστρεφε στην Ευρώπη…»

   
«Κατεβήκαμε τα μαρμάρινα σκαλοπάτια της βεράντας και καθίσαμε κοντά στο νερό. Ήταν το αγαπημένο μου μέρος. Οι απόκρημνες βουνοπλαγιές καθρεπτίζονταν στη γαληνεμένη λίμνη, που είχε αποκτήσει την απόχρωση του σμαραγδιού από την αρμονία των χρωμάτων της βαθυπράσινης φύσης και του γαλάζιου ουρανού. Ένα βαπορέτο με την αυστριακή σημαία ν’ ανεμίζει στην πρύμνη, έκανε το γύρο της λίμνης σταθμεύοντας σε κάθε χωριουδάκι…»

   
«Τουλίπες, κρίνοι και ιβίσκοι ήταν φυτεμένοι και βαθιά μέσα από τα φυλλώματα μιας φουντωτής ελιάς, διέκρινα το λευκό πανί ενός ιστιοφόρου, που έμπαινε στον κολπίσκο του Πορτοφίνο. Δύο απόκρημνοι λόφοι τον προφύλαγαν, πνιγμένοι στα πεύκα και στα κυπαρίσσια, όπου τα κύματα έσκαγαν πάνω στα βράχια σχηματίζοντας μία άσπρη δαντελωτή γραμμή….»

   

ΡΩΜΗ, ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ

   
«Ένα μυθιστόρημα για όσους αγαπούν την Αιώνια Πόλη»

   
Η Αμέλια, συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, βρίσκεται στη Ρώμη για να βρει υλικό για το νέο της βιβλίο, εμπνευσμένη από τη μακραίωνη ιστορία της πόλης. Τα σχέδια για το βιβλίο αλλάζουν, όταν μία Ρωμαία φίλη της, την ωθεί να γράψει την ιστορία του άνδρα της, Κλαύδιου.

   
Εκείνη δέχεται, αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποιεί ότι έχει εισέλθει σ’ ένα παιχνίδι που είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτο. Γοητεύεται ολοένα και περισσότερο από την προσωπικότητα αυτού του αγνώστου άνδρα και αρχίζει σιγά-σιγά να αναμιγνύει την πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση. Μοιραία, κάποια στιγμή συγγραφέας και ήρωας συναντιούνται…

   
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

   
«Πήγε στο παράθυρο για να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα. Tο τοπίο μεταμορφωνόταν σιγά-σιγά, τα χρώματα γίνονταν βαθύτερα και η υγρασία άρχιζε να θολώνει την ατμόσφαιρα. Πέρα, στο βάθος του ορίζοντα, η Pώμη ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τη νύχτα, φορτωμένη με τα βαριά μνημεία της, με τους ήχους, και με τα αυτοκίνητα που διέσχιζαν ακατάπαυστα τις γέφυρές της. Tριγύρω οι λόφοι, δεμένοι με τους μύθους από τα βάθη της ιστορίας της, συμπλήρωναν την ειδυλλιακή αυτή εικόνα…»

   
«Tο ανεπαίσθητο κυμάτισμα των κορυφογραμμών οδήγησε το βλέμμα της στο βάθος του ορίζοντα, εκεί όπου το βαθύ πράσινο της γης ενωνόταν με το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και ο τρούλος του Aγίου Πέτρου διακρινόταν αρκετά καθαρά. 'Για δες', είπε μέσα της χαρούμενα, 'είμαστε μόλις δύο βήματα από τη Pώμη και υπάρχουν πρόβατα τριγύρω'...»


©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.