Handboek schematherapie: Theorie, praktijk en onderzoek

Bohn Stafleu van Loghum
1
Free sample

Het Handboek schematherapie gaat over ontwikkelingen op gebied van theorievorming, diagnostiek, behandeling, onderzoek, implementatie en management. Met deze diversiteit en de ingebrachte kennis van vooraanstaande schematherapeuten en –onderzoekers is het handboek een verrijking en vernieuwing van reeds bestaande boeken over schematherapie.Schematherapie is oorspronkelijk als therapievorm ontwikkeld voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek. Het is integratieve psychotherapie waarin naast het gebruik van cognitief–gedragstherapeutische technieken en experientiële technieken, ook veel aandacht is voor de therapeutische relatie als middel voor verandering van schema's en modi.Uit onderzoek is gebleken dat schematherapie een (kosten–)effectieve behandeling is voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Dit heeft geleid tot een implementatiestudie bij acht Nederlandse GGZ–instellingen. Het heeft gestimuleerd om de effectiviteit van een kortdurende schematherapie te onderzoeken bij andere persoonlijkheidsstoornissen. Ook in de forensische setting vindt onderzoek hiernaar plaats. Er zijn sterke aanwijzingen dat schematherapie voor een steeds breder wordende patiëntengroep toepasbaar is.Dit handboek, dat uit zes delen bestaat, is volgens een vast stramien opgezet. Alle hoofdstukken hebben dezelfde paragraafindeling, zodat er door het hele boek heen sprake is van een logische samenhang. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding en een beschrijving van de huidige stand van zaken, gevolgd door een overzicht van de actuele praktijk: welke valkuilen zijn er en hoe kun je die vermijden? Ook wordt aandacht besteed aan toekomstige ontwikkelingen.Handboek schematherapie is een onmisbare leidraad voor GZ–psychologen, gedragstherapeuten, groepstherapeuten, psychotherapeuten en diegenen die in opleiding zijn.
Read more
Collapse
5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Bohn Stafleu van Loghum
Read more
Collapse
Published on
Apr 1, 2009
Read more
Collapse
Pages
354
Read more
Collapse
ISBN
9789031366286
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Dutch
Read more
Collapse
Genres
Psychology / Applied Psychology
Psychology / Psychotherapy / General
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
 

Hoe Zelfdiscipline Ontwikkelen, Verleidingen Weerstaan en Je Doelstellingen op Lange Termijn te Bereiken

Als je positieve veranderingen in je leven wilt maken en je doelstellingen op lange termijn wilt bereiken, kan ik geen betere manier bedenken dan te leren hoe je meer zelfdiscipline ontwikkelt.

De wetenschap heeft heel wat interessante aspecten van zelfdiscipline en wilskracht uitgedokterd, maar het merendeel van deze kennis ligt diep verborgen in lange en saaie wetenschappelijke papers.

Als je van deze studies wil profiteren zonder ze te moeten lezen, is dit boek iets voor jou. Ik heb het namelijk al gedaan voor jou, en heb de nuttigste en meest haalbare wetenschappelijke ontdekkingen onderzocht die jou helpen je zelfdiscipline te verbeteren.

Hier zijn enkele dingen die je gaat leren in dit boek:

- Wat een bankovervaller met citroensap on zijn gezicht je kan leren over zelfcontrole. Het verhaal zal je doen gieren van het lachen, maar de implicaties ervan gaan je twee keer laten nadenken over jouw capaciteit om je verlangens onder controle te houden.

- Hoe 50€ chocoladerepen je kunnen motiveren wanneer je geconfronteerd wordt met een overweldigende drang om op te geven.

- Waarom President Obama uitsluitend grijze en blauwe maatpakken draagt en wat dat net te maken heeft met zelfcontrole (het is ook de mogelijke verklaring waarom de armen arm blijven).

- Wat dopamine net is en waarom het cruciaal is de rol ervan te begrijpen als je je slechte gewoontes wilt verbreken en goede gewoontes wilt vormen.

- 5 praktische manieren om je zelfdiscipline te trainen. Ontdek enkele van de belangrijkste technieken om je zelfcontrole op te drijven en beter te worden in het weerstaan aan instant voldoening.

- Waarom het status quo vooroordeel je doelstellingen zal bedreigen en wat je moet doen om het effect dat het heeft op je resoluties te verminderen.

- Waarom extreme diëten mensen helpen hun doelstellingen op lange termijn te bereiken, en hoe je deze bevindingen kunt toepassen op je eigen leven.

- Waarom en wanneer jezelf uitspattingen toestaan je in feite kan helpen je zelfdiscipline op te bouwen. Ja, je mag jezelf (af en toe) volproppen en je zal nog steeds gewicht verliezen.

In plaats van het gedetailleerde "waarom" met je te delen (met verwarrende en saaie beschrijvingen van studies), ga ik het "waarom" delen - advies dat je leven zal veranderen als je beslist om het te volgen.

Ook jij kan de kunst van zelfdiscipline onder de knie krijgen en leren hoe je aan verleidingen kunt weerstaan. Jouw doelstellingen op lange termijn zijn het waard. Koop dit boek nu.

Zoektermen:

Ontwikkel zelfdiscipline, wilskracht en zelfdiscipline, zelfdiscipline, zelfcontrole boeken, stress, bereik je doelen, zelfcontrole, bereik je doelstellingen, instant voldoening, doelen op lange termijn, doelen vooropstellen, doelen opzetten boeken, hoe je doelen te bereiken, hoe je doelstellingen te bereiken, volharding, doorzettingsvermogen, hoe niet op te geven, dieet volhouden, gemotiveerd blijven, gewoontes opbouwen, uitgestelde voldoening, persoonlijke groei, persoonlijke ontwikkeling

©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.