ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ: ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ

AA Publishing, Montreal, Qc, Canada
2
Free sample

ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ


Ένα  αισθηματικό μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια!


H σύνθεση του μυθιστορήματος ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, Στον Ίσκιο των Αποχρώσεων βασίζεται στην εναλλαγή καταστάσεων που προκύπτουν μέσα από δύο διαφορετικούς τύπους κοινωνιών. Απ’ τη μια μεριά ο αστραφτερός γρανιτένιος κόσμος της Νέας Υόρκης, που αντλεί την δύναμή του από το χρήμα. Από την άλλη ο κόσμος των καλλιεργητών και των ζωγράφων που ζει στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας κι αντλεί την ομορφιά του από τους θρύλους και τις παραδόσεις των προγόνων του.


Δυό κόσμοι διαφορετικοί, μέσα απ’ τους οποίους ξεπροβάλλουν χαρακτήρες που η ιστορία τους εξελίσσεται απ’ τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια της δεκαετίας του ’50 και φτάνει ως την εποχή μας. Χαρακτήρες που στην αρχή κρατούν ακλόνητη την πίστη τους στις αξίες της πολιτισμικής κληρονομιάς τους, με το πέρασμα όμως των καιρών, οι αντιθέσεις τους απαλύνονται, αφού ο κόσμος αλλάζει.


Δείτε στο YouTube  το βίντεο της συγγραφέως πάνω στη Προβηγκία: 
https://youtu.be/HWP2PpVPHI0ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


«Είχαν μπει στην Προβηγκία. Αβινιόν, Aix-en-Provence. Το αυτοκίνητο κυλούσε γρήγορα. Κάστρα δέσποζαν στην κορυφή των βράχων. Η Νατάλια δεν ονειρευόταν. ΄Οχι! Όχι! Να και τ’ αεράκι που μύριζε θάλασσα. Σε λίγο θα’ φταναν στους γραφικούς κολπίσκους. Οι βάρκες θα’ ταν ριγμένες στα βότσαλα. Ο κόσμος αυτός δεν της ήταν άγνωστος. Τον είχε αγαπήσει μέσα από τα παραμύθια της μαμάς...»


 «Η νύχτα είχε πέσει. Μυριάδες άστρα έλαμπαν στον ουρανό. Το φεγγάρι έστελνε το ασημένιο του χρώμα στην κοιλάδα. Ένα ελαφρύ αεράκι, που κατέβαινε από τα φαράγγια της Άνω Προβηγκίας, διέσχιζε τους λόφους για να πλησιάσει τη Ριβιέρα. Μακριά, πολύ μακριά στον ορίζοντα τρεμόπαιζαν μικρά, πολύ μικρά φωτάκια. Ήταν η Αντίμπ...»


 «Η φυτεία της λεβάντας απλωνόταν μακριά μέχρι εκεί που το μενεξεδένιο χρώμα ενωνόταν με το πορφυρό χρώμα των βράχων. Πέρα στον ορίζοντα, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας έσμιγε με τη μαβιά απόχρωση του ουρανού. Ένα γλυκό φως ομόρφαινε τη φύση. Ο Ολιβιέ έστησε το καβαλέτο. Μέρες τώρα, περίμενε να κοπάσει ο μιστράλ για να ξαναπιάσει το πινέλο...»


 «Η ζωή στο Πτι Μανουάρ ακολουθούσε τις διαθέσεις του καιρού. Το δειλινό κάθονταν έξω στη βεράντα κι απολάμβαναν τις ρόδινες ανταύγειες του ουρανού. Όταν έπεφτε η νύχτα, μαζεύονταν γύρω από το τζάκι και χαλάρωναν μπροστά στη ζωηρή του φλόγα. Ο Ολιβιέ αργόπινε το λικέρ από πικραμύγδαλα που του είχε φτιάξει η Ιζαμπέλ. Καμμιά φορά, σαν να του ερχόταν κάποια έμπνευση, άρχισε να διηγείται κάποιο θρύλο απ’ τους τόσους που είχαν διασώσει μέσα απ’ τις παραδόσεις οι πρόγονοί του. Η Νατάλια τον άκουγε μαγεμένη...»

Read more

About the author

Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου είναι συγγραφέας εννέα βιβλίων. Τα ταξιδιωτικά βιβλία Ένας Χρόνος στην ΤοσκάνηΠερίπατοι στη ΡώμηΗ Βενετία μουΙΝΔΙΑ και ο περσικός μου κήποςΚρουαζιέρα με το Οcean Majesty, EΛΛΑΔΑ - Ο Χορός των Θαλασσών και ΑΙΓΥΠΤΟΣ - Πέρασμα στο Νείλο έχουν εκδοθεί στα αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Τα ταξίδια είναι μέρος της ζωής της κι απολαμβάνει να δίνει διαλέξεις γι’ αυτά διεθνώς. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ρώμης και Αθήνας.


Ιστοσελίδα της συγγραφέως :
http://www.barbaraathanassiadis.it


Βίντεο από το YouTube των βιβλίων της συγγραφέως :
https://www.youtube.com/user/barbaraathanassiadis/playlists


Read more
5.0
2 total
Loading...

Additional Information

Publisher
AA Publishing, Montreal, Qc, Canada
Read more
Published on
Jun 18, 2018
Read more
Pages
300
Read more
ISBN
9781987904178
Read more
Language
Greek
Read more
Genres
Fiction / Fantasy / Action & Adventure
Fiction / Romance / Contemporary
Literary Collections / European / General
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Πέρασμα στο Νείλο

   
 «Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια»   
    

Δείτε στο YouTube  το βίντεο της συγγραφέως πάνω στην Αίγυπτο: 
https://youtu.be/Nd6vLlgUB3o

 
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

   
 «Η Άλις περπατούσε στο ναό του Καρνάκ, μέσα σ΄ένα δάσος από κίονες με κυκλώπειες διαστάσεις. Ο Τζον την είχε φέρει νωρίς το πρωί, κι ήταν οι πρώτοι επισκέπτες. Λίγα βήματα πίσω ακολουθούσε ο Αχμέτ, αδιάφορος για το μεγαλούργημα γύρω του, με μόνη έγνοια να μην τους χάσει από τα μάτια του, πράμα διόλου εύκολο. Η κυρία του πήγαινε ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα στις κολόνες...»

   
«Λούξορ, Εντφού, Έσνα, Κομ Όμπο, οι τοποθεσίες των ονείρων της. Πόσο κοντά τους είχε φτάσει! ‘Θα τα καταφέρω’, έλεγε μέσα της σκυμμένη πάνω στις σημειώσεις της. Tο μικρό χωριό στη Νουβία, κοντά στο Ασσουάν, που ξεχώρισε μέσα από το ημερολόγιο του παπού της, άραγε υπήρχε ή το κάλυψαν τα νερά του Νείλου;…»

   
«Είχαν αμπαρωθεί στο σπίτι με μια ξαφνική αμμοθύελλα που έπιασε. Τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο. Το κιόσκι έγινε κομμάτια, η άμμος τρύπωνε παντού, οι δίδυμες έβαλαν τα κλάμματα, όσο για την Άλις, έτρεχε να βουλώσει τις χαραμάδες. Ο Λορντ είχε αφηνιάσει, οι φοινικιές ανεμοδέρνονταν, όλο το σπίτι είχε σκεπαστεί μ’ένα πυκνό σύννεφο άμμου, απειλητικό και αποπνικτικό...»

   
«Κάθε απόγευμα όταν ο ήλιος έγερνε, έπαιρνε τον Λορντ και έβγαινε από το κτήμα. Πιό γρήγορη κι από τον άνεμο, κάλπαζε στους αμμόλοφους με μια πρωτόγνωρη χαρά. Ένοιωθε την έρημο σε όλο το μεγαλείο: το Μεγάλο Τίποτα που απλωνόταν μπροστά της, την έκανε να ξεχνά τον εαυτό της και να χάνει την ταυτότητα της…»

   
«Η Άλις καθισμένη στην πολυθρόνα της κοιτούσε από το παράθυρο το φεγγάρι. Τα εγκαίνια του ιδρύματος στις όχθες του Νείλου έγιναν και μέσα της ένοιωσε μια βαθιά ικανοποίηση που τελικά ολοκλήρωσε το έργο της. Την υπόσχεση που είχε δώσει στον παπού της, όταν ήταν μικρή, την εκπλήρωσε με το παραπάνω…»


 Έρωτας σηµαίνει να περπατάς µε δεµένα µάτια στο χείλος του γκρεµού...

 Όλα ξεκινούν µε τη δολοφονία µιας νέας γυναίκας σ’ ένα ήσυχο ψαροχώρι. Το έγκληµα φέρνει κοντά τον συνταξιούχο πολιτικό µηχανικό που αποσύρθηκε απ’ τη ζωή και τη νέα, όµορφη, γεµάτη περιέργεια δηµοσιογράφο. Έτσι αρχίζει η ιστορία ή καλύτερα η ιστορία µέσα στην ιστορία που ψηλαφίζει τα πιο σκοτεινά συναισθήµατα του ανθρώπου και όπου η πραγµατικότητα γίνεται ένα µε τη φαντασία, κάπως σαν την αφήγηση στις Χίλιες και µία νύχτες: σε κάθε σελίδα ανακαλύπτουµε µια νέα πραγµατικότητα στα όρια αµφιβολίας και βεβαιότητας. Τελικά είναι πράγµατι ο έρωτας «το πιο επικίνδυνο, το πιο θανατηφόρο συναίσθηµα»;

«Μεγαλειώδες µυθιστόρηµα».  Ονούρ Μπιλγκέ Κούλα

«Ένα συγκλονιστικό ταξίδι».  Ελίφ Τανρίγιαρ

«Μια ιστορία που συνεχώς ξαφνιάζει τον αναγνώστη και προκαλεί την ευφυΐα του».  Μπουκέτ Αστσί

Για το βιβλίο  ΕΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών
  
«Αιγαίο πέλαγος. Αναρωτιόμουν πώς το έβλεπαν οι νησιώτες του αρχαίου κόσμου. Μια θάλασσα γνώριμη μα απέραντη. Όλος ο πλανήτης στα μάτια τους. Στην εποχή μας οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί. Σήμερα πετάμε απ’ την Αθήνα για τη Ρόδο ή την Κρήτη και σε τρία τέταρτα έχουμε φτάσει. Το ίδιο για τις Κυκλάδες. Μόλις πάρουμε ύψος, πέντε λεπτά μετά, το χάνουμε. Αλλά τότε;…»  
  
 «Καθώς αφήναμε πίσω μας την Τήνο, έβλεπα τον ήλιο, μια έντονη φλογερή σφαίρα, ν’ ανεβαίνει από τη θάλασσα και μια πύρινη λωρίδα να έρχεται προς εμάς σαν να μας έσπρωχνε προς τη Δήλο, που ο ήλιος δεν την είχε φωτίσει ακόμη. Η θάλασσα κυμάτιζε ελαφρά, και κοιτάζοντας την πλώρη να την διασχίζει με την ώθηση που έδιναν τα ιστία, ένοιωθα την ενέργεια των θεών αόρατη,  απολαυστική να σβήνει το περίγραμμα μου, γινόμουν γλάρος, θάλασσα, αέρας, ο χρόνος έσβηνε...»
 
«Δεν είμαι ποιήτρια αλλά ταξιδιώτισσα, κι αν σας μεταφέρω στην ποίηση, στις μελωδίες και στις παλμικές κινήσεις, είναι για τη μεγάλη ευτυχία που νιώθω όταν κολυμπώ στις θάλασσες της Κέρκυρας. Έρχεται αυθόρμητα και πλημμυρίζει την καρδιά εδώ, στους κολπίσκους με τα σμαραγδένια χρώματα που δημιουργούνται από τα κυπαρίσσια καθώς κατηφορίζουν ώς τους άσπρους βράχους. Η θάλασσα που τoυς περιβρέχει αλλάζει σ’ ένα χρώμα έντονου τουρκουάζ, με τη λεία επιφάνειά της να μοιάζει μετάξι,…»
  
Η συγγραφέας μας μεταφέρει από την Κέρκυρα - το δυτικότερο - μέχρι το Καστελλόριζο - το ανατολικότερο νησί της Ελλάδος. Περιήγηση στον τόπο, τον χρόνο, τον μύθο, την ιστορία, την μαγεία των πελάγων και τη γραφικότητα των Ελληνικών νησιών μέσα από την  διεισδυτική ματιά μιας έμπειρης ταξιδιώτισσας.
  
Δείτε στο YouTube  τα βίντεο του βιβλίου ΕΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKvzgQlqVS0d20aPpUZd2pxA
  
Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι εικονογραφημένο με έγχρωμες  φωτογραφίες .Για το βιβλίο ΙΝΔΙΑ και ο περσικός μου κήπος

«…Ανέπνευσα την Ινδία μιας άλλης εποχής… μια συμφωνία από γαλάζια διαμάντια, βαθύχρωμα ζαφείρια και ρουμπίνια στο χρώμα του αίματος του περιστεριού, ροζ μαργαριτάρια και βαθυπράσινα σμαράγδια, τα περισσότερα δεμένα με χρυσό… σαν τα παραμύθια με τις Χίλιες και μία Νύχτες...»


Πετράδι στο Στέμμα της Αγγλίας τον 19ο αιώνα, σήμερα η Ινδία απλώνει την λάμψη της πετράδι στην Υδρόγειο:  με πανδαισία τοπίων, χρωμάτων και έργων Τέχνης, ψηφιδωτό ιδεών και προσώπων που φέρουν τη σφραγίδα προαιώνιας σοφίας. Τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό στον ινδικό κόσμο – ορίζουν απ΄την εναλλαγή των αντιθέσεών τους - μιαν άλλη τάξη πραγμάτων, ανατρεπτική και γοητευτική στη ματιά του ταξιδιώτη.

Το βιβλιο είναι εικονογραφημένο με πολύχρωμες φωτογραφίες.​

Δείτε το YouTube βίντεο του βιβλίου ΙΝΔΙΑ και ο περσικός μου κήπος: https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKvgI0SRse-Ysx2PSDjd9L7u


 Για το βιβλίο ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ  ΣΤΗ  ΡΩΜΗ

 «Μύχιες εικόνες της Αιώνιας Πόλης»

 Η επίσκεψη μιας πόλης και στη συνέχεια η περιγραφή της σ΄ένα βιβλίο είναι πολύ διαφορετικό από το να ζει κανείς σ΄αυτήν, αναπνέοντας την ατμόσφαιρα, απολαμβάνοντας τις εκπλήξεις, ανακαλύπτοντας τις λεπτομέρειες μ΄ένα ελκυστικό τρόπο.

Στο βιβλίο ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου κάνει ακριβώς αυτό: μάς εισάγει στη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη, βλέποντας την από μια διαφορετική οπτική γωνιά, πιο ανθρώπινη, αλλά και πιο διεισδυτική, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του συγκεκριμένου τρόπου ζωής των Ρωμαίων, αριστοτεχνικά ισορροπημένο μεταξύ του ενδόξου παρελθόντος τους και ενός φωτεινού παρόντος, ενώ την ίδια στιγμή, αγγίζει απαλά πάνω στα μνημεία, στα παλάτια, στις πλατείες και τις κρήνες, αναπνέοντας την αύρα της "Dolce Vita" της Μόδας και της Τέχνης.

Η συγγραφέας παίρνει τους αναγνώστες από το χέρι σε μια αποκαλυπτική βόλτα, καλώντας ακόμα και τους πιο φανατικούς θαυμαστές αυτής της συναρπαστικής πόλης να την ερωτευτούν ξανά, σαν να ήταν η πρώτη φορά! «...Μόλις διάβαινα την πύλη, μπροστά μου απλωνόταν η Piazza del Popolo, η όμορφη αυτή πλατεία, με τις δίδυμες εκκλησίες, τον πανύψηλο οβελίσκο και τους τρεις δρόμους, που άνοιγαν σαν βεντάλια για να καταλήξουν σ’ άλλες πλατείες με μαρμάρινα σκαλοπάτια και παλάτια μπαρόκ ρυθμού. Από την ίδια επιβλητική πύλη, πριν από διακόσια, ίσως και περισσότερα χρόνια, πέρασε ο Γκαίτε, ο οποίος αντικρίζοντας το ίδιο θέαμα, που σηματοδοτούσε την επίσημη υποδοχή της Αιώνιας Πόλης, άνοιξε τα χέρια του και αναφώνησε: “Μόνο τώρα αρχίζω να ζώ!”»

Δείτε το βίντεο από το YouTube του βιβλίου ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ  ΣΤΗ  ΡΩΜΗ:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKuzDPalf_Wfl_WkRNi1NIuy


Σχόλια του βιβλίου ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ  ΣΤΗ  ΡΩΜΗ

«Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου στο καινούργιο ταξιδιωτικό της αφήγημα ζει, ανασαίνει, χαίρεται, ανακαλύπτει και μας ξεναγεί με μια ανθρώπινη αλλά και πιο διεισδυτική ματιά στη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη. Αποκρυπτογραφεί τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των Ρωμαίων, ακροβατώντας με δεξιοτεχνία στο ένδοξο παρελθόν τους και το λαμπερό παρόν τους. Οδηγεί τους αναγνώστες σε υπερβατικούς ρωμαϊκούς περιπάτους αποκαλύπτοντας πολύτιμα μυστικά και εμπνέοντας, ακόμα και τους αμετονόητα φανατικούς της Ρώμης, να την ανακαλύψουν ξανά. »

Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Περιοδικό Passport


«Με τη γοητευτική της πένα η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου, μας ξεναγεί στη Ρώμη, την πόλη που ζει. Ανάλαφρα, από παλάτσο σε βεράντα, κι από πιάτσα στο σινεμά του ΄60, αφαιρεί κατά το δοκούν διάφορα περιττά. Πότε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, πότε ολόκληρους ναούς, ενίοτε την ιστορική ακρίβεια. Ταξιδεύτρια που ξέρει να απαλλάσσεται από περιττά βάρη με έναν τρόπο δικό της, γυναικείο και ρομαντικό, σαν να κόβει τα καλύτερα μεσογειακά λουλούδια και τα βάζει σε βάζα, μαζί αγγινάρες και τριαντάφυλλα.

Από την γκρινιάρα κοντέσσα, στη μικρή και άτακτη αδελφή του Βοναπάρτη να ποζάρει γυμνή για την Αφροδίτη της Βίλλα Μποργκέζε. Από τον Ιούλιο Καίσαρα στον τεχνίτη των μαρμάρων, από τον Πάπα στον κηπουρό ακόμα και τον πορτοφολά, όλους μας τους συστήνει με την ίδια αβρότητα.

Από τη Σοφία Λόρεν στην Τσινετσιτά, από την Τσινετσιτά στα τηλεοπτικά σποτς και στο νεαρό που φτιασιδώνεται πάνω σε μια βέσπα λίγο πριν αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί στο σύγχρονο τουριστικό κιτς. Στους μεταφορείς δεμάτων και τις μελωδικές τους φωνές, με φόντο το μεγαλείο αλλά και το σαματά της Ιταλικής πρωτεύουσας.

Με έμπειρο, διεισδυτικό μάτι, χωρίς διαβατήριο και ιδιαίτερα, καθόλου θα έλεγα, ελληνική ταυτότητα, πράγμα σπάνιο για Έλληνες περιηγητές που συνήθως γλιστράνε στην παρελθοντολατρεία και στην αναζήτηση ελληνικών επιγραφών, τοπονυμίων και φασολάδας, φοράει τα άνετα παπούτσια του περιηγητή και μας ξεναγεί σε ένα τοπίο που ενώ είναι ρωμαϊκό, είναι και αποκλειστικά δικό της. »

Μαρία Ιορδανίδου, Περιοδικό Βακχικόν


«H Bαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν τα βήματα της την οδήγησαν στη Ρώμη, όπου ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια, ένοιωσε σα να βρισκόταν στο φυσικό της περιβάλλον. Ίσως και λόγω των σπουδών της και της αγάπης της για την Τέχνη και την Ιταλική Αναγέννηση.

Έκτοτε οι Περίπατοι στη Ρώμη, ρεαλιστικοί και υπερβατικοί, προκειμένου να τη ζήσει ήταν εκατοντάδες. Οι αθέατες γωνιές της πόλης πίσω από τις βαριές πόρτες των palazzi, άλλες τόσες. Και οι ιστορίες που κρύβει, όπως τις ανακαλύπτει μέσα από την επαφή της με καθημερινούς ή ακόμα με εστέτ ανθρώπους, με τους οποίους μιλά, ευτυχώς στη γλώσσα τους, ανεξάντλητες.

Ναί, η Ρώμη είναι πολύπλοκη, βαριά, λόγω της μακράς ιστορίας κι οι Ρωμαίοι ατελεύτητοι σαν καμπύλες. Όμως η συγγραφέας θέλησε ο αναγνώστης να ανακαλύψει τη Ρώμη μέσα από μια προσωπική αφήγηση που εστιάζει περισσότερο στην ατμόσφαιρα που αποπνέει, μέσα από όλα αυτά που δεν πιάνει μονάχα το βλέμμα, αλλά βγαίνουν από την ένωση της Ιστορίας της πόλης με το παρόν της. »

Περιοδικό Index 

©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.