Initierea unei Afaceri: Realizarea unui plan de afaceri de la A la Z

Axinte Ciprian
13
Free sample

 Am scris aceasta carte pentru ca vreau sa susțin si sa motivez tinerii care isi doresc sa pornească pe acest drum al antreprenoriatului însa nu au curajul sau cunoștințele minime necesare. Îmi doresc ca, după ce veți citi aceasta carte, fiecare dintre dumneavoastră sa aveți un spirit dezvoltat de întreprinzător precum si sa aveți formate o serie de competente de creare si gestiune a propriei afaceri.

Este foarte bine cunoscut ca afacerile mici si mijlocii sunt motorul economiei naționale. O afacere proprie o sa va ofere posibilitatea sa va demonstrați abilitățile si talentul intr-un anumit domeniu, capacitatea de aplicare a experienței profesionale precum si manifestarea abilitaților in ceea ce privește dezvoltarea personala.

Consider ca o problema actuala este încurajarea si dezvoltarea abilitaților antreprenoriale in rândul tinerilor, studenti, si de ce nu in rândul celor ce si-au finalizat studiile, fie ele superioare sau medii. Aceasta carte aduce soluții concrete si practice pentru formarea cunoștințelor având scopul de a asista cititorul in formarea abilitaților de inițiere si gestionare a propriei afaceri.

In primul capitol sunt prezentate noțiuni teoretice fundamentale ale antreprenoriatului: definirea conceptului, caracteristicile unui antreprenor, tipologii profilul unui antreprenor de succes. In acelasi prim capitol am cuprins si un test la care va trebuis a raspundeti, rezultatul testului va fi o nota pe scara de la 1 la 5, nota ce va determina interpretarea raspunsului cu privire la personalitatea dumneavoastra de antreprenor. In capitolul al doilea este prezentata o scurta descriere a conceptului de afacere.

Al treilea capitol este dedicat infiintarii unei societati comerciale in Romania. In acest captitol veti afla ce tipuri de firma sunt disponibile in Romania precum si o comparatie elaborata intre acestea. In „Etapele autorizării unei societati in Romania” veti fi indrumati pas cu pas in etapele de creare a unei societati comerciale, sunt cuprinse absolut toate etapele si conditiile ce trebuie indeplinite precum si institutiile la care va trebui sa mergeti pentru autorizare.

In capitolul patru veti invata ca exista un numar generos de modalitati de finantare in Romania cum ar fi: Capitalul propriu, Creditul bancar, Finantari prin programe de promovare, Fondurile de capital de risc, Leasing-ul, Credite de la furnizor si clienti, Credite pe efecte de comert in care se includ Factoringul si Scontarea.

Realizarea unui plan de afaceri va fi prezentata in capitolul numarul cinci. Ghidul de realizarea al planului de afaceri este structurat astfel incat oricine sa inteleaga conceptul de plan de afaceri, ce trebuie sa contina si in primul rand sa aiba abilitatea de a-si crea propriul plan de afaceri urmand aceste intructiuni pas cu pas.

Capitolele prezentate si dezvoltate in acest ghidul planului de afaceri sunt:

CuprinsRezumatViziune, misiune, obiective, strategiiDescrierea afaceriiIstoricul afaceriiResurse umaneDescrierea ramurei economiceProdusul sau serviciul oferitActivitatea curentaDescrierea produsului sau serviciilorAnaliza pieteiPiata tintaConcurentaTest – Analiza pieteiPlanul de marketingDistributiaPretulPromovarea produsuluiPlanul operationalOrganizarea si conducerea firmeiForma juridica de organizare si proprietateStructura organizatoricaEchipa managerialaForta de muncaPlanul de finantareBugetul de lansare a afaceriiBugetul de operareFinantarea afaceriiForta de muncaTest – Analiza mijloacelor financiareAnexe

Aceasta este structura unui plan de afaceri. Dupa cum se poate observa in elaborarea acestuia mai sunt cuprinse doua teste: Testul necesar analizei pietei si testul necesar analizei mijloacelor financiare. Aceste doua teste sunt structurate asemenea acelui din primul capitol, respectiv in dupa ce veti raspunde la intrebari veti primi o nota de la 1 la 5 in functie de care se va intrepreta rezultatul.

In capitolul sase am prezentat modul in care se calculeaza bugetul necesar in functie de costuri. In efectuarea acestui calcul veti avea doua variante asa cum veti oberva.

Capitolul sapte este dedicat de asemenea partii financiare si va  veni in ajutorul dumneavoastra prin explicarea notiunilor de bilant, contul de profit si pierderi precum si fluxul de numerar.

In cele din urma, dupa parcurgerea acestor pasi veti ajunge la anexe. In anexe am cuprins doua tipuri de planuri de afaceri. Primul plan de afaceri este de tip sablon si este dedicat persoanelor care au deja o afacere si vor sa introduca un nou produs sau serviciu. Prin completarea acestui sablon veti avea abilitatea sa determinati efectele acelui nou produs si astfel puteti decide daca aveti resursele necesare, ce costuri implica si nu in ultimul rand daca se renteaza introducerea acestuia sau nu.

Al doilea plan de afaceri este o exemplificare a unui plan de start-up. Aceasta anexa va veni in ajutorul dumneavoastra prin faptul ca aveti posibilitatea sa vedeti concret cum arata un plan de afaceri.

Materialul de studiu cuprins in aceasta carte este foarte divers. Citind si studiind cartea „Initierea unei afaceri – Realizarea unui plan de afaceri de la A la Z” va veti forma o serie de abilitati si deprineri:

Veti sti sa intrepretati informatia de afaceri;Veti avea ablitatea de analiza si evaluare a unei idei de afaceri;Veti analiza o afacere si veti avea abilitatea de a cerceta piata;Veti avea capacitatea de a elabora un plan de afaceri;Veti cunoaste posibilitatile de finantare a unei afaceri;Veti avea cunostintele necesare pentru formarea unei echipe de personal eficiente;Veti avea abilitatea de a identifica si solutiona problemele ce pot sa apara in initierea unei afaceri;

Cred ca aceasta carte va contribui la realizarea unei afaceri de succes pentru cei care vor sa isi incerce potentialul.

Read more
Collapse

About the author

Un individ entuziast si foarte motivat care are o intelegere clară asupra rolului si responsabilitatilor asociate unui antreprenor.

Avand capacitatea de a oferi sprijin mai multor prioritati concurente, Axinte V. Ciprian este capabil sa stabileasca, sa mentina, si sa dezvolte relatii eficiente de lucru cu clienti, echipa operationala, partenerii de livrare si colegii.

Axinte V. Ciprian poseda o gama larga de abilitati tehnice, competente personale si abilitatile de lider si foloseste o gandire logica si metode riguroase pentru a veni cu solutii eficiente la problemele dificile.

Fiind o persoana confortabila si capabila sa faca fata in mod eficient schimbarilor, Ciprian are un spectru larg de a utiliza eficient resursele si tehnicile disponibile.

"In afara faptului de a contribui la procesele si strategiile care aduc o plus valoare proiectelor la care lucrez, simt ca punctele mele forte sunt in primul rand capacitatea de a livra proiectele in termenele convenite. In al doilea rand, intelegerea clara asupra nevoilor clare ale clientilor, si in al treilea rand capacitatea de a coordona si a conduce toate resursele echipei, in timp ce construiesc relatii profesionale puternice cu colegii" - Axinte V. Ciprian

Read more
Collapse
4.2
13 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Axinte Ciprian
Read more
Collapse
Published on
Feb 4, 2015
Read more
Collapse
Pages
110
Read more
Collapse
ISBN
9781507854655
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best For
Read more
Collapse
Language
Romanian
Read more
Collapse
Genres
Business & Economics / Entrepreneurship
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Aceasta carte se adreseaza celor care isi doresc sa exceleze in domeniul vanzarilor online, vanzari prin licitatii online si eBay.

Cand am scris aceasta carte, obiectivul meu a fost sa ofer o imagine clara asupra universului activitatii de vanzare online. Concurenta este foarte mare pe oricare dintre site-urile de profil, atat pe piata interna cat si pe piata internationala. Trebuie sa fii cu adevarat pregatit ca sa reusesti - si da, se poate!

Pentru a prospera si a te dezvolta trebuie sa iti intaresti atat capacitatea tehnica, cat mai ales abilitatea de a identifica si satisface dorintele cumparatorilor.

Dorintele cumparatorilor pot fi transformate in oportunitati de afaceri in masura in care ai capacitatea sa inovezi.

Informatiile din aceasta carte sunt tot ceea ce ai nevoie pentru ca produsul tau sa ajunga in mainile potentialului client. O sa ai capacitatea sa vezi intreaga afacere din perspectiva clientului. Vanzarea inseamna branding si presupune construirea unui brand in mintea cumparatorilor potentiali. Vei castiga doar daca vei avea un loc bine definit in piata, doar daca vei fi pozitionat foarte clar in mintea consumatorilor-tinta. Pentru asta trebuie sa fii diferit de toti concurentii tai.

Dupa ce vei citi aceasta carte vei:

- Identifica produsele, serviciile pe care si le doresc clientii;

- Vedea lucrurile din perspectiva cumparatorului;

- Lista eficient produsele;

- Stabili pretul corect;

- Promova foarte eficient produsele tale;

- Vinde si expedia produsele eficient;

- Comunica constructiv cu clientii;

- Avea abilitatea de a creste profitul cu cel putin 40%

 Cartea prezintă modele de afaceri, magamenet, analize și strategii care ajută la dezvoltarea și punerea în valoare a unei organizații, în contexte specifice economice, sociale, culturale sau de altă natură, prin elaborarea și implementarea unor planuri personalizate.
 Capacitatea unei organizații de a procesa informații este în centrul competențelor organizatorice și manageriale, iar strategiile unei organizații trebuie să fie proiectate pentru a îmbunătăți funcționalitatea și eficiența corporativă și, întrucât sistemele de management care furnizează această capabilitate au devenit formalizate și automatizate, competențele sunt testate dur la mai multe niveluri. Organizațiile trebuie să fie capabile să învețe și să se adapteze în moduri care nu au fost niciodată atât de evidente înainte.
 Managementul strategic implică formularea și punerea în aplicare a obiectivelor și inițiativelor majore luate de conducerea de vârf a unei companii în numele proprietarilor, luând în considerare resursele și o evaluare a mediilor interne și externe în care organizația evoluează. El implică conceptele conexe de planificare strategică și gândire strategică.
 Prin analiza afacerii se identifică nevoile de afaceri și se stabilesc soluțiilor la problemele de afaceri. Soluțiile includ adesea o componentă de dezvoltare sisteme-software, dar pot consta și în îmbunătăţirea procesului, schimbarea organizațională sau planificarea strategică și elaborarea politicilor.
 
 Pentru oportunitățí de sponsorizare vă rog să mă contactați.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.