İsmail Demircioğlu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, doktorasını ise 1999 yılında İngiltere’de bulunan The University of Birmingham’da Eğitim Bilimleri alanında tamamladı. Çok iyi derecede İngilizce bilen DEMİRCİOĞLU’nun tarih eğitimi, sosyal bilgiler eğitimi, öğretmen eğitimi, kolluk tarihi, istihbarat tarihi ve güvenlik alanlarında yurt içi ve yurt dışında yayımlanmış araştırmaları bulunmaktadır. İsmail DEMİRCİOĞLU Ağustos 2017 ve Eylül 2023 tarihleri arasında Ankara’da bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimler Fakülte Dekanlığı ve akademi başkan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Avrasya Sosyal Bilimler Eğitimciler Birliği Derneği başkanlığı ve Kick Boks Federasyonu Asbaşkanlığı görevlerini de yürüten Demircioğlu halen Trabzon Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Ahmet Özcan
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafyası Fakültesi Tarih Bölümünden 1992’de mezun oldu. Tarih alanında Kırıkkale Üniversitesi’nden yüksek lisans (1999) Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden doktora dereceleri aldı (2008). Lisansüstü öğretimini sürdürdüğü yıllarda Ankara’da sahaflık yaptı (1995-2008). Doktorasını bitirdikten sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi Tarih Bölümünde Yardımcı Doçent unvanıyla öğretim üyeliğine başladı. 2009-2010 arasında yaklaşık bir yıl Londra`da kaldı. 2014’te Doçent, 2019`da Profesör unvanı alan Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesinde, Rektör Danışmanlığı, Tarih Bölümü Başkanlığı, Türkiyat Enstitüsü Müdürlüğü, Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu. Çankırı Karatekin Üniversite’sindeki derslerinin yanı sıra Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin Fakülte, SUEM ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde; MSÜ Kara Harp Okulu Dekanlığı ile Alparslan Savunma Bilimleri ve Milli Güvenlik Enstitüsünde misafir öğretim üyesi olarak beş yıldır dersler vermektedir. Çalışma alanları askeri tarih, tarih yazımı, basın ve yayın tarihi, jandarma tarihi, tarih kaynaklar, biyografi ve bibliyografya gibi alan ve konulardır. Türkiye’de Popüler Tarihçilik, Operasyon Var Bu Gece-Bir Komando Asteğmenin Güneydoğu Hatıraları, Irak Cephesi’nden Burma’ya Savaşın ve Esaretin Günlüğü, Gayrinizami Harp Tarihi (Emrah Özdemir ile) yazdığı kitaplar arasındadır. Editör ve ortak editör olarak hazırladığı kitaplar ise; Türk İstihbarat Tarihi, Çağdaş Türkiye Tarihi, Osmanlı’dan Cumhuriyete Jandarma, Geçmişten Günümüze Türkiye`de Sahil Güvenlik, Dünyada Osmanlı Tarih yazımı-I, Halil İnalcık Armağanı-III ve IV, Asayişten Cepheye: Millî Mücadelede Jandarma’dır. İki yıldır Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu üyesi olan Özcan, 2023 yılı itibariyle Türk Tarih Kurumu Askeri Tarih Komisyonu ve Bilim Kurulu üyesi olmuştur. Mayıs 2022’den beri Millî Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Dekanlığı Tarih Bölümü öğretim üyesi olup; Sosyal ve Beșerî Bilimler Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Namık Çencen
2001 yılında Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü’nde lisans eğitimini, 2003 yılında Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini, 2010 yılında Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora eğitimini ve 2023 yılında Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Güvenlik Yönetimi anabilim dalında ikinci yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Hâlen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.