ΤΑ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ: Κοιτώντας με θάρρος την αλήθεια

Lexicolors
Free sample

«… Μια φορά κι έναν ανήσυχο καιρό, η Δικαιοσύνη, μεγαλόπρεπη κι επιβλητική, θεάθηκε να κάθεται μόνη, στο κατώφλι τ’ ουρανού. Tην είδε ο Xρόνος και την πλησίασε.


-Τι συμβαίνει; τη ρώτησε με έγνοια.


Έστρεψε το βλέμμα της προς το μέρος του, κι εκείνος διέκρινε στο βάθος του μια κηλίδα στεναχώριας. 


-Ανησυχώ! του απάντησε με σοβαρότητα. Είναι πολλή η ελευθερία εκεί κάτω...


Ένα ήσυχο αερικό την περιτριγύρισε στενά. Άφησε ένα μικρό σακίδιο μπροστά στα πόδια της, κι ύστερα χάθηκε μέσα σ’ ένα παράξενο μουσικό άκουσμα που θύμιζε κελάρυσμα γάργαρου νερού και βαθύ βουητό ενός μυστήριου αγέρα.


Το πήρε στα χέρια της και το άνοιξε. Οι χτύποι της καρδιάς της δυνάμωσαν και η έκφραση της απέκτησε μια αινιγματική όψη. Κάποια στιγμή το ύφος της γαλήνεψε. Το έκλεισε και το άφησε ελεύθερο να πέσει από τα χέρια της. Και η τύχη της Δικαιοσύνης κατέληξε στα χέρια του νερού…»


«… Τι κρατάς Λεύκιε; τον ρώτησε η Μάρθα με περιέργεια.


Προχώρησε προς το μέρος της ώστε να μπορεί να δει καλύτερα.


-Είναι… είναι υπέροχο… και μυστηριώδες! είπε κοιτάζοντας το με θαυμασμό.


-Ποιο είναι υπέροχο και μυστηριώδες; ρώτησε ο Πήτερ καθώς τους πλησίαζε.


Η Μάρθα του έδειξε το παράξενο αντικείμενο.


-Τι είναι αυτό Λεύκιε; ρώτησε έκπληκτος …»   

Read more
Collapse

About the author

Lexicolors people observe, record and research issues about everyday life. They write about human relationships, genuine friendship and authentic family unity.

Τα άτομα που απαρτίζουν τη Lexicolors παρατηρούν, καταγράφουν και ερευνούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα. Στα βιβλία τους γράφουν για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη γνήσια φιλία και την αυθεντική οικογενειακή ενότητα.


https://lexicolors.com

contact@lexicolors.com

https://www.wattpad.com/user/Lexicolors

Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Publisher
Lexicolors
Read more
Collapse
Published on
Dec 18, 2017
Read more
Collapse
Pages
300
Read more
Collapse
ISBN
9789925737406
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Greek
Read more
Collapse
Genres
Family & Relationships / General
Fiction / Fantasy / Action & Adventure
Fiction / Fantasy / General
Fiction / General
Literary Collections / General
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse
Eligible for Family Library

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ


Ένα  αισθηματικό μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια!


H σύνθεση του μυθιστορήματος ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, Στον Ίσκιο των Αποχρώσεων βασίζεται στην εναλλαγή καταστάσεων που προκύπτουν μέσα από δύο διαφορετικούς τύπους κοινωνιών. Απ’ τη μια μεριά ο αστραφτερός γρανιτένιος κόσμος της Νέας Υόρκης, που αντλεί την δύναμή του από το χρήμα. Από την άλλη ο κόσμος των καλλιεργητών και των ζωγράφων που ζει στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας κι αντλεί την ομορφιά του από τους θρύλους και τις παραδόσεις των προγόνων του.


Δυό κόσμοι διαφορετικοί, μέσα απ’ τους οποίους ξεπροβάλλουν χαρακτήρες που η ιστορία τους εξελίσσεται απ’ τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια της δεκαετίας του ’50 και φτάνει ως την εποχή μας. Χαρακτήρες που στην αρχή κρατούν ακλόνητη την πίστη τους στις αξίες της πολιτισμικής κληρονομιάς τους, με το πέρασμα όμως των καιρών, οι αντιθέσεις τους απαλύνονται, αφού ο κόσμος αλλάζει.


Δείτε στο YouTube  το βίντεο της συγγραφέως πάνω στη Προβηγκία: 
https://youtu.be/HWP2PpVPHI0ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


«Είχαν μπει στην Προβηγκία. Αβινιόν, Aix-en-Provence. Το αυτοκίνητο κυλούσε γρήγορα. Κάστρα δέσποζαν στην κορυφή των βράχων. Η Νατάλια δεν ονειρευόταν. ΄Οχι! Όχι! Να και τ’ αεράκι που μύριζε θάλασσα. Σε λίγο θα’ φταναν στους γραφικούς κολπίσκους. Οι βάρκες θα’ ταν ριγμένες στα βότσαλα. Ο κόσμος αυτός δεν της ήταν άγνωστος. Τον είχε αγαπήσει μέσα από τα παραμύθια της μαμάς...»


 «Η νύχτα είχε πέσει. Μυριάδες άστρα έλαμπαν στον ουρανό. Το φεγγάρι έστελνε το ασημένιο του χρώμα στην κοιλάδα. Ένα ελαφρύ αεράκι, που κατέβαινε από τα φαράγγια της Άνω Προβηγκίας, διέσχιζε τους λόφους για να πλησιάσει τη Ριβιέρα. Μακριά, πολύ μακριά στον ορίζοντα τρεμόπαιζαν μικρά, πολύ μικρά φωτάκια. Ήταν η Αντίμπ...»


 «Η φυτεία της λεβάντας απλωνόταν μακριά μέχρι εκεί που το μενεξεδένιο χρώμα ενωνόταν με το πορφυρό χρώμα των βράχων. Πέρα στον ορίζοντα, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας έσμιγε με τη μαβιά απόχρωση του ουρανού. Ένα γλυκό φως ομόρφαινε τη φύση. Ο Ολιβιέ έστησε το καβαλέτο. Μέρες τώρα, περίμενε να κοπάσει ο μιστράλ για να ξαναπιάσει το πινέλο...»


 «Η ζωή στο Πτι Μανουάρ ακολουθούσε τις διαθέσεις του καιρού. Το δειλινό κάθονταν έξω στη βεράντα κι απολάμβαναν τις ρόδινες ανταύγειες του ουρανού. Όταν έπεφτε η νύχτα, μαζεύονταν γύρω από το τζάκι και χαλάρωναν μπροστά στη ζωηρή του φλόγα. Ο Ολιβιέ αργόπινε το λικέρ από πικραμύγδαλα που του είχε φτιάξει η Ιζαμπέλ. Καμμιά φορά, σαν να του ερχόταν κάποια έμπνευση, άρχισε να διηγείται κάποιο θρύλο απ’ τους τόσους που είχαν διασώσει μέσα απ’ τις παραδόσεις οι πρόγονοί του. Η Νατάλια τον άκουγε μαγεμένη...»

Μια λίμνη στα σύνορα τριών χωρών, η Πρέσπα, θα βρεθεί ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν αποκαλύπτεται ότι την κατοικεί ένας δράκος. Το τέρας γίνεται το μήλον της έριδος μεταξύ των τριών χωρών, που ιδρύουν ερευνητικές κοινότητες στις όχθες και συναγωνίζονται σε θεωρίες και ευρήματα. Κάθε όχθη –νότια, ανατολική και δυτική– ζει το δικό της δρακολογικό όνειρο και εφιάλτη.

«Κοιλάδα της Λάσπης» ονομάζεται η νότια όχθη, γιατί σ’ αυτήν βρέχει ακατάπαυστα, υποχρεώνοντας τους ερευνητές να ζουν μέσα στη λάσπη. Πανούργοι ή ονειροπόλοι, καιροσκόποι ή ιδεαλιστές, μελετούν είκοσι χρόνια το αίνιγμα της λίμνης χωρίς ποτέ να το λύνουν. Ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα, βίαια εγκλήματα και μυστηριώδεις επισκέπτες δοκιμάζουν την αντοχή των δρακολογικών θεωριών και τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών, ενώ στο περιθώριο της δράσης, ένας Αλχημιστής με τον βοηθό του πειραματίζονται στην κατασκευή του ελιξήριου της αυτογνωσίας.

Οικονομίες καταρρέουν, χωριά ερημώνουν, λαοί συγκρούονται, αλλά ο δράκος –μυθικό τέρας, συλλογικό φαντασιακό ή προϊόν ενός αλχημιστικού εργαστηρίου;–είναι ο μόνος που δείχνει να μην απειλείται...

 

Η παρούσα έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Ελλάδας (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο του γαλλοελληνικού προγράμματος στήριξης συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών (2011-2013).

Ο Άμπνερ Μαρς, καπετάνιος ποταμόπλοιου με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά με τον πλούσιο αριστοκράτη που τον προσεγγίζει κάνοντάς του μια πολύ επικερδή προσφορά. O Τζόσουα Γιορκ, με την αφύσικη χλωμάδα και τα ατσάλινα γκρίζα μάτια, δε νοιάζεται που ο παγωμένος χειμώνας του 1857 έχει αφανίσει τον εμπορικό στολίσκο του Μαρς εκτός από ένα σαράβαλο ποταμόπλοιο. Ούτε που δεν πρόκειται να αποσβέσει την επένδυσή του ακόμα κι αν περάσει μια δεκαετία. Αρκεί ο καπετάνιος να μην ασχοληθεί ποτέ με το γιατί ο ίδιος θέλει να  ταξιδέψει στον Μισισιπή, όσο παράξενες ή εκκεντρικές κι αν του φανούν οι ενέργειές του. Όταν τελικά το Φίβερ Ντριμ ξεκινά το παρθενικό ταξίδι του, ο Μαρς συνειδητοποιεί ότι έχει γίνει συμμέτοχος σε έναν σκοπό πιο καταχθόνιο αλλά και πιο ευγενή ακόμα και από τον πιο απίθανο εφιάλτη του.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.