ΡΩΜΗ: ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ

Free sample

ΡΩΜΗ, ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ

   
«Ένα μυθιστόρημα για όσους αγαπούν την Αιώνια Πόλη»

   
Η Αμέλια, συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, βρίσκεται στη Ρώμη για να βρει υλικό για το νέο της βιβλίο, εμπνευσμένη από τη μακραίωνη ιστορία της πόλης. Τα σχέδια για το βιβλίο αλλάζουν, όταν μία Ρωμαία φίλη της, την ωθεί να γράψει την ιστορία του άνδρα της, Κλαύδιου.

   
Εκείνη δέχεται, αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποιεί ότι έχει εισέλθει σ’ ένα παιχνίδι που είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτο. Γοητεύεται ολοένα και περισσότερο από την προσωπικότητα αυτού του αγνώστου άνδρα και αρχίζει σιγά-σιγά να αναμιγνύει την πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση. Μοιραία, κάποια στιγμή συγγραφέας και ήρωας συναντιούνται…

   
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

   
«Πήγε στο παράθυρο για να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα. Tο τοπίο μεταμορφωνόταν σιγά-σιγά, τα χρώματα γίνονταν βαθύτερα και η υγρασία άρχιζε να θολώνει την ατμόσφαιρα. Πέρα, στο βάθος του ορίζοντα, η Pώμη ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τη νύχτα, φορτωμένη με τα βαριά μνημεία της, με τους ήχους, και με τα αυτοκίνητα που διέσχιζαν ακατάπαυστα τις γέφυρές της. Tριγύρω οι λόφοι, δεμένοι με τους μύθους από τα βάθη της ιστορίας της, συμπλήρωναν την ειδυλλιακή αυτή εικόνα…»

   
«Tο ανεπαίσθητο κυμάτισμα των κορυφογραμμών οδήγησε το βλέμμα της στο βάθος του ορίζοντα, εκεί όπου το βαθύ πράσινο της γης ενωνόταν με το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και ο τρούλος του Aγίου Πέτρου διακρινόταν αρκετά καθαρά. 'Για δες', είπε μέσα της χαρούμενα, 'είμαστε μόλις δύο βήματα από τη Pώμη και υπάρχουν πρόβατα τριγύρω'...»


Read more
Collapse

About the author

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    
Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου είναι συγγραφέας ένδεκα βιβλίων. Τα ταξιδιωτικά βιβλία «Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη», «Περίπατοι στη Ρώμη», «Η Βενετία μου», «ΙΝΔΙΑ και ο περσικός μου κήπος», «Κρουαζιέρα με το Οcean Majesty», «EΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών», «ΑΙΓΥΥΠΤΟΣ, Πέρασμα στο Νείλο», «ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ, Στον Ίσκιο των Αποχρώσεων», «ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ» και    «ΝΤΕΛ ΜΟΝΤΕ» έχουν εκδοθεί στα αγγλικά, στα ιταλικά και στα ελληνικά.

   
Τα ταξίδια είναι μέρος της ζωής της κι απολαμβάνει να δίνει διαλέξεις γι’ αυτά διεθνώς. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ρώμης και Αθήνας.

    
Ιστοσελίδα της συγγραφέως :
https://ΒarbaraΑthanassiadis.com

    
Βίντεο από το YouTube των βιβλίων της συγγραφέως :
https://www.youtube.com/user/barbaraathanassiadis/playlists

 

Read more
Collapse
5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
AA Publishing
Read more
Collapse
Published on
Mar 23, 2019
Read more
Collapse
Pages
214
Read more
Collapse
ISBN
9781987904215
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Greek
Read more
Collapse
Genres
Fiction / Action & Adventure
Fiction / Literary
Fiction / Romance / Contemporary
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Πέρασμα στο Νείλο

   
 «Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια»   
    

Δείτε στο YouTube  το βίντεο της συγγραφέως πάνω στην Αίγυπτο: 
https://youtu.be/Nd6vLlgUB3o

 
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

   
 «Η Άλις περπατούσε στο ναό του Καρνάκ, μέσα σ΄ένα δάσος από κίονες με κυκλώπειες διαστάσεις. Ο Τζον την είχε φέρει νωρίς το πρωί, κι ήταν οι πρώτοι επισκέπτες. Λίγα βήματα πίσω ακολουθούσε ο Αχμέτ, αδιάφορος για το μεγαλούργημα γύρω του, με μόνη έγνοια να μην τους χάσει από τα μάτια του, πράμα διόλου εύκολο. Η κυρία του πήγαινε ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα στις κολόνες...»

   
«Λούξορ, Εντφού, Έσνα, Κομ Όμπο, οι τοποθεσίες των ονείρων της. Πόσο κοντά τους είχε φτάσει! ‘Θα τα καταφέρω’, έλεγε μέσα της σκυμμένη πάνω στις σημειώσεις της. Tο μικρό χωριό στη Νουβία, κοντά στο Ασσουάν, που ξεχώρισε μέσα από το ημερολόγιο του παπού της, άραγε υπήρχε ή το κάλυψαν τα νερά του Νείλου;…»

   
«Είχαν αμπαρωθεί στο σπίτι με μια ξαφνική αμμοθύελλα που έπιασε. Τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο. Το κιόσκι έγινε κομμάτια, η άμμος τρύπωνε παντού, οι δίδυμες έβαλαν τα κλάμματα, όσο για την Άλις, έτρεχε να βουλώσει τις χαραμάδες. Ο Λορντ είχε αφηνιάσει, οι φοινικιές ανεμοδέρνονταν, όλο το σπίτι είχε σκεπαστεί μ’ένα πυκνό σύννεφο άμμου, απειλητικό και αποπνικτικό...»

   
«Κάθε απόγευμα όταν ο ήλιος έγερνε, έπαιρνε τον Λορντ και έβγαινε από το κτήμα. Πιό γρήγορη κι από τον άνεμο, κάλπαζε στους αμμόλοφους με μια πρωτόγνωρη χαρά. Ένοιωθε την έρημο σε όλο το μεγαλείο: το Μεγάλο Τίποτα που απλωνόταν μπροστά της, την έκανε να ξεχνά τον εαυτό της και να χάνει την ταυτότητα της…»

   
«Η Άλις καθισμένη στην πολυθρόνα της κοιτούσε από το παράθυρο το φεγγάρι. Τα εγκαίνια του ιδρύματος στις όχθες του Νείλου έγιναν και μέσα της ένοιωσε μια βαθιά ικανοποίηση που τελικά ολοκλήρωσε το έργο της. Την υπόσχεση που είχε δώσει στον παπού της, όταν ήταν μικρή, την εκπλήρωσε με το παραπάνω…»


 Έρωτας σηµαίνει να περπατάς µε δεµένα µάτια στο χείλος του γκρεµού...

 Όλα ξεκινούν µε τη δολοφονία µιας νέας γυναίκας σ’ ένα ήσυχο ψαροχώρι. Το έγκληµα φέρνει κοντά τον συνταξιούχο πολιτικό µηχανικό που αποσύρθηκε απ’ τη ζωή και τη νέα, όµορφη, γεµάτη περιέργεια δηµοσιογράφο. Έτσι αρχίζει η ιστορία ή καλύτερα η ιστορία µέσα στην ιστορία που ψηλαφίζει τα πιο σκοτεινά συναισθήµατα του ανθρώπου και όπου η πραγµατικότητα γίνεται ένα µε τη φαντασία, κάπως σαν την αφήγηση στις Χίλιες και µία νύχτες: σε κάθε σελίδα ανακαλύπτουµε µια νέα πραγµατικότητα στα όρια αµφιβολίας και βεβαιότητας. Τελικά είναι πράγµατι ο έρωτας «το πιο επικίνδυνο, το πιο θανατηφόρο συναίσθηµα»;

«Μεγαλειώδες µυθιστόρηµα».  Ονούρ Μπιλγκέ Κούλα

«Ένα συγκλονιστικό ταξίδι».  Ελίφ Τανρίγιαρ

«Μια ιστορία που συνεχώς ξαφνιάζει τον αναγνώστη και προκαλεί την ευφυΐα του».  Μπουκέτ Αστσί

Για το βιβλίο  ΕΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών
  
«Αιγαίο πέλαγος. Αναρωτιόμουν πώς το έβλεπαν οι νησιώτες του αρχαίου κόσμου. Μια θάλασσα γνώριμη μα απέραντη. Όλος ο πλανήτης στα μάτια τους. Στην εποχή μας οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί. Σήμερα πετάμε απ’ την Αθήνα για τη Ρόδο ή την Κρήτη και σε τρία τέταρτα έχουμε φτάσει. Το ίδιο για τις Κυκλάδες. Μόλις πάρουμε ύψος, πέντε λεπτά μετά, το χάνουμε. Αλλά τότε;…»  
  
 «Καθώς αφήναμε πίσω μας την Τήνο, έβλεπα τον ήλιο, μια έντονη φλογερή σφαίρα, ν’ ανεβαίνει από τη θάλασσα και μια πύρινη λωρίδα να έρχεται προς εμάς σαν να μας έσπρωχνε προς τη Δήλο, που ο ήλιος δεν την είχε φωτίσει ακόμη. Η θάλασσα κυμάτιζε ελαφρά, και κοιτάζοντας την πλώρη να την διασχίζει με την ώθηση που έδιναν τα ιστία, ένοιωθα την ενέργεια των θεών αόρατη,  απολαυστική να σβήνει το περίγραμμα μου, γινόμουν γλάρος, θάλασσα, αέρας, ο χρόνος έσβηνε...»
 
«Δεν είμαι ποιήτρια αλλά ταξιδιώτισσα, κι αν σας μεταφέρω στην ποίηση, στις μελωδίες και στις παλμικές κινήσεις, είναι για τη μεγάλη ευτυχία που νιώθω όταν κολυμπώ στις θάλασσες της Κέρκυρας. Έρχεται αυθόρμητα και πλημμυρίζει την καρδιά εδώ, στους κολπίσκους με τα σμαραγδένια χρώματα που δημιουργούνται από τα κυπαρίσσια καθώς κατηφορίζουν ώς τους άσπρους βράχους. Η θάλασσα που τoυς περιβρέχει αλλάζει σ’ ένα χρώμα έντονου τουρκουάζ, με τη λεία επιφάνειά της να μοιάζει μετάξι,…»
  
Η συγγραφέας μας μεταφέρει από την Κέρκυρα - το δυτικότερο - μέχρι το Καστελλόριζο - το ανατολικότερο νησί της Ελλάδος. Περιήγηση στον τόπο, τον χρόνο, τον μύθο, την ιστορία, την μαγεία των πελάγων και τη γραφικότητα των Ελληνικών νησιών μέσα από την  διεισδυτική ματιά μιας έμπειρης ταξιδιώτισσας.
  
Δείτε στο YouTube  τα βίντεο του βιβλίου ΕΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKvzgQlqVS0d20aPpUZd2pxA
  
Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι εικονογραφημένο με έγχρωμες  φωτογραφίες .Για το βιβλίο ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ

«Ενα περιηγητικό αφήγημα για την Ιστορία, τα τοπία και τις Τέχνες της Τοσκάνης»

Ιστορία, τέχνη, γεύση, μνημεία, αξιοθέατα, εικόνες: είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το λογοτεχνικό οδοιπορικό της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδου σε έναν από τους ομορφότερους τόπους του κόσμου, την Τοσκάνη.

«Ταξιδεύω όχι για να γνωρίσω την Ιταλία, αλλά για την ψυχική ικανοποίηση μου». Με αυτά τα ανεκτίμητα λόγια του Σταντάλ στο νου η συγγραφέας, που ζει στη Ρώμη, ξεκίνησε την περιήγηση της στον Παράδεισο, όπως η ίδια χαρακτηρίζει την Τοσκάνη.

Οι «Εκδρομές στους Αμπελώνες» γίνονται η αφορμή να αφήσει την φαντασία της ελεύθερη και να μας μεταφέρει στο ανεπανάληπτο τοπίο που αντικρίζει: «Τα παραμύθια της περιοχής δεν τα ήξερα ακόμη, όμως έμαθα πως τρεις ήταν οι κυριότερες πόλεις, το Μονταλτσίνο, η Πιέντσα και το Μοντεπουλτσιάνο, βρίσκονταν στις κορυφές των λόφων ενώ γύρω τους απλώνονται οι αμπελώνες...»

Ο «Περίπατος στη Φλωρεντία» εξελίσσεται σε έναν θαυμάσιο περίπατο στον κόσμο της Τέχνης. «...Οι Φλωρεντίνοι έχουν περισσότερο στυλ και από τους Μιλανέζους. Άλλωστε γιατί να μην έχουν; Γεννημένοι στην σημαντικότερη πόλη Τέχνης της Ευρώπης, δεν ξεχωρίζουν μόνο για το ντύσιμο τους, αλλά για το καθετί που κάνουν...»

Ενδιαμέσως ο αναγνώστης αναπαύεται στο ρεστοράν «Αrnolfo» και απολαμβάνει νοερά μια γαστρονομική ξενάγηση στην υπέροχη κουζίνα της περιοχής. «Όλοι φανταζόμαστε ένα γεύμα στην Τοσκάνη παραδοσιακό, με φέτες αλλαντικά, φέτες ψωμί πασπαλισμένο με λίγο λάδι, ραβιόλια γεμιστά με πεκορίνο, παπαρδέλες με ραγκού από κουνέλι, τυριά αρωματισμένα με φυτά και στο τέλος ένα λευκό κρασί, το λεγόμενο Vin Santo...» γράφει η Βαρβάρα Αθανασιάδου.

Το ταξιδιωτικό της αφήγημα, γραμμένο από καρδιάς, φανερώνει ότι η συγγραφέας έχει μελετήσει ενδελεχώς τις ιδιαιτερότητες αυτού του τόπου, τις παραδόσεις, την τέχνη, την ιστορία, ακόμα ασήμαντες -αλλά σε κάθε περίπτωση χρήσιμες σε όσους αγαπούν τα ταξίδια και την γνωριμία με άλλους τόπους- πλευρές της καθημερινότητας των Τοσκάνων. Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης μαθαίνει σχεδόν τα πάντα για τους Ετρούσκους, τις Ακουαρέλες στο Αρέτσο, τους Ανθρώπους στο Borgo, τη Σιένα, την Μαρία Λουίζα –την τελευταία των Μεδίκων, αλλά και για το Κιάντι...

Πρόκειται για μια έκδοση που κάθε συνειδητοποιημένος ταξιδιώτης πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του.

Δείτε το βίντεο από το YouTube του βιβλίου Ενας χρόνος στην ΤΟΣΚΑΝΗ: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKut5nkv_JgpMuMgAy3tV63

  

Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο με πολύχρωμες φωτογραφίες. 


Κριτικές του βιβλίου ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ

«Το βιβλίο «Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη» της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδου ανατρέχει στον κόσμο των Μεδίκων μέσα απ’ τα μάτια ενός ταξιδιώτη βυθισμένου στην κλασική κουλτούρα και την ικανότητα ν’ ανακαλύπτει τη μακριά λεπτή γραμμή που ενώνει την Ιταλία με την Ελλάδα, το λίκνο του πνευματικού μας σύμπαντος. Η συγγραφέας ανακαλύπτει πτυχές της Τοσκάνης πέρα απ’ τη συνηθισμένη εικόνα που έχουμε για τη ζωή του τόπου αυτού.» 

Giuseppe Di Stefano, Corriere della Sera

 

«Ιστορία, τέχνη, γεύση, μνημεία, αξιοθέατα, εικόνες: ιδού τα στοιχεία που συνθέτουν το λογοτεχνικό οδοιπορικό της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδου σε έναν από τους ωραιότερους τόπους του κόσμου, την Τοσκάνη. Το ταξιδιωτικό της αφήγημα φανερώνει ότι έχει μελετήσει τις ιδιαιτερότητες αυτού του τόπου, τις παραδόσεις, την τέχνη, την ιστορία, ακόμα και ασήμαντες (αλλά σε κάθε περίπτωση χρήσιμες σε όσους αγαπούν τα ταξίδια και τη γνωριμία με νέα μέρη) πλευρές της καθημερινότητας των Τοσκανών.»

«Η Τοσκάνη με τα μάτια μιας Ελληνίδας», Εφημερίδα Το Βήμα

 

«Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου συνθέτει με εικόνες ένα κείμενο λυρικό, στο οποίο η Τοσκάνη, απ’ τις ωραιότερες περιοχές της Ιταλίας, παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο. Αιώνες ανθρώπινης παρέμβασης έχουν αλλάξει τον αρχικό φυσικό ιστό της διαμορφώνοντας ένα τοπίο ανθρώπινης κλίμακας. Θα ήθελα να διαβάσω το κείμενο στην πρωτότυπη γλώσσα του, τα ελληνικά, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν καθώς δεν τα γνωρίζω. Ωστόσο, η μετάφραση σε μια γλώσσα ρέουσα, γοητευτική και πειστική, μου επιτρέπει να υποθέσω ότι το αρχικό κείμενο έχει την ίδια ομορφιά: μέσα σε περισσότερες από τρεις χιλιετίες πολιτισμού της γραφής, οι περιπτώσεις όπου οι μεταφράσεις μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα πρωτότυπα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού…»

Καθηγητής Fabrizio Lemme, Ακαδημία San Luca – Ρώμη

 

«Με σύμμαχο τον χρόνο, τη διάθεση, κυρίως όμως με γνώση για την Τέχνη της Ιταλικής Αναγέννησης, η Ρίτα Αθανασιάδου μού χάρισε ένα ταξίδι στο οποίο έμαθα πού ακριβώς να κοιτάζω, όχι για να νιώσω ότι η ίδια κέρδισε, αλλά για να πετύχω τη συμφιλίωση με το στυλ και την κουλτούρα, δυο φυσικούς συντρόφους κάθε ταξιδευτή. Άλλωστε, ως ζωγράφος που η ίδια είναι, της ξέφυγαν –και ευτυχώς για μας– πινελιές μυστικές και αναμείξεις χρωμάτων τέτοιες, ώστε δύσκολα κρύβονται οι ακουαρέλες που αναβλύζουν απ’ τις σελίδες του βιβλίου της. Με τις πολλές αναφορές στην Τέχνη και τις συνομιλίες με σημαντικούς ανθρώπους που συνάντησε στη διάρκεια της παραμονής της στην Τοσκάνη, οφείλω να πω ότι έγινα πλουσιότερος και περισσότερο έτοιμος να ξαναεπισκεφτώ τον τόπο απ’ όπου αναβλύζει το ελιξίριο. Γιατί αυτή είναι η Τοσκάνη.»

Γιάννης Σπαβέρας, συγγραφέας

 

«Μου άρεσε πολύ το βιβλίο της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδου «Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη» που παρουσίασα στο Ca de Frati, στη μαγευτική εξοχή του Αρέτσο. Στην εκδήλωση παρέστη ο δημοσιογράφος Μichele Taddei, ενώ η Carmela Sutera Sardo διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο. Κι οι δυο καλεσμένοι μετέδωσαν θαυμάσια το πνεύμα του βιβλίου, αποκαλύπτοντας τη λεπτή ειρωνεία της συγγραφέως και τη γοητευτική γραφή της. Και το κοινό της Τοσκάνης δεν μπόρεσε παρά να εκτιμήσει αυτό το αφιέρωμα, το τόσο πρωτότυπο, για τη γη του. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία.»

Giulia Ambrosio, Πολιτιστικός Σύλλογος του Αρέτσο Città di Vasari

 

«Ταξιδιωτικό ‘αστέρι’ η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου, έφτασε στα εδάφη του Τυρρηνικού κι εμείς χαιρετίζουμε με χαρά το πρώτο της βιβλίο για την Ιταλία: «Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη». Αφήγημα που μας ταξιδεύει πίσω στην εποχή του Grand Tour, όπου ο ταξιδιώτης απολάμβανε τις σκέψεις, τον ρυθμό και το χρώμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, κι όπου η απάντηση στην τουριστική επιπολαιότητα ήταν η αγάπη και ο σεβασμός για την κουλτούρα «του άλλου».

Η συγγραφέας ταξιδεύει ‘αργά’ και, κατά τη διάρκεια της παραμονής της, γράφει το αφήγημά της βουτώντας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που συναντά. Οι ιστορίες της απέχουν μόνο μια ανάσα απ’ το να είναι πραγματικές. Αν νομίζουμε πως όλα έχουν γραφτεί για την εκπληκτική Τοσκάνη μας, λάθος! Οι απόψεις της ηλιόλουστης Αθηναίας περιμένουν ν’ ανακαλυφθούν... Η ανάγνωση είναι αβίαστη και γεμάτη ένταση ώς το τέλος!»

Chiara Anguissola d'Altoè

 

«Σε μια βραδιά αφιερωμένη στα μέλη της, η Arcadia παρουσίασε το ενδιαφέρον βιβλίο μιας γοητευτικής Ελληνίδας –πολιτογραφημένης Ρωμαίας εδώ και μερικά χρόνια– που μας περιγράφει την Ιταλία με αναμνήσεις, εμπειρίες και δροσερά συναισθήματα. Οδοιπορικό που ξεφεύγει απ’ τα στερεότυπα. Η μυρωδιά των περιοχών και τα συναισθήματα της συγγραφέως μάς παίρνουν απ’ το χέρι σ’ ένα ταξίδι στην Τοσκάνη που όλοι νομίζουμε ότι γνωρίζουμε καλά, ακόμα κι αν δεν την ξέρουμε καθόλου. Εκείνη, βέρα Αθηναία, μας εξηγεί – κι εμείς ανακαλύπτουμε εκ νέου την περιοχή μας. Ναι, γιατί η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου είχε την εξαιρετική ιδέα να μεταφράσει το βιβλίο της στα ιταλικά και η παρουσίασή του ήταν μια ευκαιρία επανασύνδεσής μας στην όμορφη κατοικία της Gabriella Pastore.»

Académie Internationale des Gourmets et des Traditions Gastronomiques, Consulat l’Arcadie

©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.