Ta makten över ditt liv: 7 steg till att förverkliga dina drömmar

Bokförlaget Forum
2
Free sample

Aldrig har det varit enklare att förändra sitt liv!Madeleine Åsbrink har skrivit en betydelsefull självhjälpsbok. Konkret, med tydliga exempel och övningar hjälper hon läsaren att vidga perspektiven, se saker i sitt sammanhang och ta klivet mot att leva ett sant liv.Om du vaknade en morgon och allt i ditt liv var exakt så som du önskade, hur skulle det då se ut? Bortom rädslor, ytliga begär och tillfällig njutning?Den här boken visar hur man når dit. I sju enkla, pedagogiska steg får du lära dig hur du hittar din inre röst, att lita på den och bejaka den. Boken är också ett uppmuntrade stöd, en inspiratör som hjälper dig att orka genomföra beslutet, oavsett hur omgivningen reagerar. Eller som författaren skriver: Om du följer den inre rösten kommer du själv att bli friskare och känna mer harmoni och inre tillfredsställelse, och då är det lättare att vara både vänligare och kärleksfullare mot andra. Låter inte det som ett drömliv?Missnöje kan se ut på många olika sätt. Det kan vara allt från frustration på jobbet, till en dålig kärleksrelation, till en önskan om att lära sig dreja. Ett ständigt molande i magen eller återkommande tankar om livet verkligen är som det ska, är tecken på att den sanna viljan inte är kapten på din båt. Det kan vara rädslan som gjort intrång och förpassat hjärtats röst till passagerarplatsen. Madeleine Åsbrink har här åstadkommit en utmanande och lättföljd väg till självförverkligande. Först måste du ta reda på hur din sanna röst låter, och sortera bort alla falska. Därefter behöver du fråga dig om det är mödan värt. Efter det gör du en färdplan och ger dig av. Du reviderar färdplanen ett par gånger under färden. Du vet sällan exakt var du hamnar, men när du väl är framme behöver du inte tveka, för det känns i hela kroppen!Madeleine Åsbrink är född 1966 och uppvuxen i Åhus i Skåne. Numera bor hon tillsammans med man, två barn och hund i Vaxholm. Hon arbetar som terapeut, kursledare, föreläsare och qigongledare. År 2008 kom hennes första bok, Nystart i livet – Hitta tillbaka till livsglädje efter utbrändhet.

Omslagsformgivare: Helena Modéer

Read more
Collapse

About the author

Madeleine Åsbrink är född 1966 och uppvuxen i Åhus i Skåne. Numera bor hon tillsammans med man, två barn och hund i Vaxholm. Efter att varit sjukskriven i tio månader för utbrändhet bytte Madeleine karriär till något som hon verkligen brinner för, nämligen personlig utveckling. Idag arbetar hon som terapeut, kursledare, föreläsare och qigongledare. Hon föreläser framför allt om stress och utbrändhet, men även om kroppen, kroppskännedom och gruppdynamik. Innan hon utbildade sig till rosenterapeut och samtalsterapeut arbetade hon inom näringslivet som bland annat projektledare och affärsutvecklare både inom och utanför Sverige. Personlig utveckling har dock alltid varit huvudintresset. Sedan början av 80-talet har Madeleine gått olika kurser i personlig utveckling och även mediterat regelbundet i över 20 år. År 2008 kom hennes första bok, Nystart i livet – Hitta tillbaka till livvsglädje efter utbrändhet.

Författarens hemsida: www.dininspirationskalla.se

Read more
Collapse
4.5
2 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Bokförlaget Forum
Read more
Collapse
Published on
Dec 31, 2010
Read more
Collapse
Pages
238
Read more
Collapse
ISBN
9789143511659
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Swedish
Read more
Collapse
Genres
Psychology / General
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM free.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Våga förstå, våga förändra, våga förnyaHar livet blivit en kamp där krav, måsten och borden dominerar. Kanske är glädjen på väg att rinna bort eller har den försvunnit för längesedan? Här är boken för dig som är på väg att bli, är eller har varit utbränd. Men givetvis även för alla andra som tenderar att springa ifrån sig själva.I Nystart i livet får läsaren lära sig mer om stress och de egentliga orsakerna bakom utbrändhet. Här finns många praktiska lära känna sig själv-övningar, bryta mönstret-tips och tänka rätt-förslag. Läsaren coachas successivt fram till ett nytt, meningsfullare och ärligare liv.Madeleine Åsbrink delar frikostigt med sig av sina erfarenheter från sin egen utbrändhet och sin väg tillbaka till livet. Sedan 2002 arbetar hon som terapeut och idag föreläser hon och har kurser om bland annat stress, balans i livet och utbrändhet. Under åren har hon mött hundratals människor som varit i hennes situation och boken är således inte bara baserad på hennes egna erfarenheter utan på alla dessa personers upplevelser.Madeleine ringar in de ”osunda drivkrafterna”, varav en är det eviga presterandet och oförmågan att älska sig själv: ”I boken får du lära dig om dina osunda drivkrafter och hur du kan hitta till de sunda drivkrafterna som kommer från ditt inre och som framförallt karaktäriseras av din sanna vilja och din inre röst. Om man levt hela livet med fokus på alla runtomkring tar det en stund att hitta in till sig själv. Man måste lära känna sin kropp, sina känslor och behov. Alla utbrända behöver lära sig den stora konsten att säga NEJ och att ge av rätt anledning – nämligen för att man VILL.”Så här skrev lektören i sitt utlåtande: ”Så skönt att Madeleine Åsbrink har skrivit denna bok – då slipper jag! Allt jag tänkt, trott, känt och genomlidit finns med. Och lite till…! Mitt sökande efter förståelse och lösningar är över. Jag har fått en liten bibel(!), som jag kan vända mig till när jag tappar styrfarten. Tack Madeleine!”Madeleine Åsbrink är född 1966 och uppvuxen i Åhus i Skåne. Numera bor hon tillsammans med man, två barn, hund och katt i Vaxholm. Efter att varit sjukskriven i 10 månader för utbrändhet bytte Madeleine karriär till något som hon verkligen känner för, nämligen personlig utveckling. Idag arbetar hon som terapeut, kursledare, föreläsare och qigongledare. Hon föreläser framför allt om stress och utbrändhet, men även om kroppen, kroppskännedom och gruppdynamik.

Omslagsformgivare: Helena Modéer

Upplever du att någon i din närhet inte lyssnar på dig? Att denne nedvärderar och kränker dig, får dig att känna dåligt samvete och gör att du känner dig oförklarligt trött? Då har du antagligen mött en energitjuv. En energitjuv är en person som alltid vill ha rätt, som strävar efter makt över andra människor, använder dem som verktyg för att bekräfta sig själv och löser sina inre spänningar genom att lägga över sin skuld och vrede på andra. Han eller hon är blind för andras behov och ser inte hur den han utsätter tar skada. Tjuven, som agerar helt öppet eller mer obemärkt och subtilt, finns i alla sammanhang: i parrelationer, på jobbet, i familjen och i vänskapsförhållanden. I sitt arbete som samtalsterapeut har Ingalill Roos mött många människor som råkat ut för energitjuvar. Utifrån sin erfarenhet och psykodynamiska teorier redogör hon för deras beteende och hur det påverkar dem som blir drabbade – de som ger i stället för att ta energi. Hon ger också råd om hur man som givare ska lära sig att se de handlingsmönster som styr tagare, komma till insikt om sin egen brist på skuld och börja sätta gränser. Boken innehåller också fallstudier som belyser problematiken. Ingalill Roos är auktoriserad socionom och samtalsterapeut. Hon är bosatt i Göteborg där hon driver en privatpraktik. Hon har även varit verksam som föredragshållare, då hon föreläst om drömmar, kärlekens betydelse och energitjuvar.

Omslagsformgivare: Lilian Bäckman

Du behöver inte vara perfekt – det räcker med good enough.Känner du dig jagad av alla krav? Är du ständigt rädd för att misslyckas eller att omgivningen ska upptäcka dina svagheter? Tror du att du skulle vara lyckligare om du jobbade effektivare, ägnade mer tid åt dina barn, hade ett perfekt hem och en vacker, vältränad kropp?Vi lever i ett prestationssamhälle där tv och tidningar ständigt matar oss med perfekta och vällyckade människor. Men att leverera maximalt i alla lägen och att bedöma sig själv efter vad man presterar leder till stress, låg självkänsla och försämrad livskvalitet. ”Jag brinner för att människor ska leva sina bästa liv, varje dag ”, säger Elizabeth Gummesson. Hon har själv suttit fast i perfektionistfällan och var nära att få betala med sitt liv när kroppen sa ifrån. Med träffande och ofta humoristiska fallbeskrivningar, både från sitt eget liv och från människor som hon träffat, visar hon hur tillvaron kan se ut för den som hela tiden strävar efter perfektionism eller lever med någon som alltid vill vara perfekt. Kravet på perfektion påverkar livets alla områden: arbetet, fritiden, hemmet, relationerna till barn, släkt och vänner liksom synen på kroppen och utseendet. Utifrån sina egna erfarenheter ger Elizabeth handfasta och fungerande tips och råd.Det händer mycket i huvudet på en perfektionist och därför räcker det inte med att förändra sitt beteende, man måste också hitta ett nytt sätt att tänka, sluta ställa orimliga krav på sig själv eller oroa sig över det som kanske kan hända. Det handlar om att plocka fram sin perfektionism enbart när den är nödvändig, istället för att bära den som en kvarnsten runt halsen. Nyckeln till ett tillfredsställande och harmoniskt liv är att lära sig att vara nöjd med − good enough.Elizabeth Gummesson är professionell coach och arbetar med personlig utveckling. I kundkretsen ingår både företag och privatpersoner. Hon är en flitigt anlitad föreläsare och medverkar i flera tidningar och tv-program. Hon är född 1969 och bor i Stockholm med sin familj. Good enough är hennes första bok."Kämpar du i alla lägen för att allt ska vara exakt rätt? Avstår du från att göra något om du inte kan göra det perfekt? Då sak du läsa Good enough för 'tillräckligt bra' räcker och ditt liv blir härligt att leva."Aftonbladet/Härligt hemma"Vi får följa hennes ärliga berättelse om hennes eget livs och sveps med i resonemang, funderingar och reflektioner om vad som är viktigt i livet. ... Det är medryckande och engagerande, och utan att bli vare sig hurtigt eller sentimentalt. ... Den här boken hjälper oss att finna en balans mellan vår drivkraft att vilja mer och meningen med livet. kan man begära mer?"Chef

Omslagsformgivare: Minna Wallin

Lycka är en av våra nio medfödda grundkänslor. Det är en positiv fysisk sensation. Lycka är helt enkelt att må bra, eller åtminstone lite bättre än vad du gjorde för en stund sedan. Det är något vi alla strävar efter, och vi gör vad vi kan för att undvika dess motsats – de negativa känslorna sorg, ilska, rädsla och skam.Men vad kan man göra för att bli lycklig? I Lycka nu visar psykologen Titti Holmer hur man framgångsrikt kan använda tekniken mindfulness för att hantera stress, ångest, missbruk, smärta, sorg, ilska, sömnstörningar och impulsivitet. Mindfulness är ett förhållningssätt som handlar om här och nu. Det är en teknik som har använts i tusentals år för att öka upplevelsen av positiva känslor, men den ger också hjälp att hantera svårigheter. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan du påverka din tillvaro, välja annorlunda och skapa det liv du vill leva. Det finns fyra hörnstenar inom mindfulness som är viktiga att observera. Det är din kropp, dina känslor, dina tankar och dina handlingar. Genom att fokusera på dessa delar i tur och ordning blir du medveten om var du befinner dig just nu, fysiskt och psykiskt, och det blir lättare att hitta strategier för att må bra.  Lycka nu bygger på författarens egen psykoterapeutiska erfarenhet och på vetenskaplig forskning om positiva känslor och mindfulness. Boken innehåller många praktiska övningar som hjälper dig att identifiera problemet, observera nuet och gå vidare mot en positiv förändring. 

Omslagsformgivare: Jenny Franke Wikberg

©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.