Nötter (gratis, svenska): En rätt så velig roman

Daniel Lunberg
1,147

”Tyvärr, du sitter i häktet”, sade mannen bakom disken och återgick obekymrat till sin tidning.
Det här var något som Truman inte var helt förberedd på, han var också väldig förvånad över mannens likgiltighet inför den motsägelse han just yttrat.

”Jag står ju här mitt framför dig”, sade Truman.

”Det gör du inte alls”, sade receptionisten utan att titta upp från tidningen.

”Det gör jag visst! Vem är det annars du pratar med just nu?”

”Inte vet jag, men inte med dig i alla fall. DNA-systemet tar aldrig fel.”

Truman tittade på Clark som för att be om råd, men denne ryckte bara på axlarna till svar. Det här var ytterligare en dialog som Truman borde klara bättre utan Clarks inblandning. Truman lutade sig över disken och harklade sig för att åter påkalla mannens uppmärksamhet.

”Min gode herre, kan du se mig?”

Receptionisten tittade upp och studerade Truman noggrant.

”Jag antar det.”

”Kan du också se min kamrat här bredvid mig?”

”Jo visst gör jag det.”

”Hur kan du då påstå att jag skulle sitta i ett häkte någonstans?”

”Det är inte jag som påstår det, utan vårt system. Eftersom det inte kan ha fel är den enda logiska slutsatsen att du inte finns. Jag måste ha mist förståndet och sitter troligen och pratar med mig själv.” Han sänkte åter blicken och fortsatte läsa sin tidning.

”Om det nu vore så, bekymrar det inte dig det minsta att du håller på att bli galen?”

”Inte direkt. Saker och ting brukar alltid lösa sig till slut.”

...

'Nötter' är en gratis roman där storyn utgår ifrån två vänner som har en jäkligt dålig dag, följt av ett antal ännu sämre dagar. Motvilligt dras de in i en helt okänd tillvaro där de hamnar i en rad märkliga situationer, den ena omöjligare än den andra. En klassisk hjärndöd komedi.
Read more

About the author

Daniel Lundberg är 30-nånting och bor på västkusten, mer specifikt på den plats där det alltid är som sämst väder. Oftast handlar det om horisontellt regn, men inslag av snö och hagel livar upp stämningen emellanåt. Det har även hänt att regnet tyckts komma underifrån, och så att säga blött ner paraplyer på insidan så att vattnet sedan kan rinna ner utefter skaftet och leta sig innanför jackärmen på den som bär det. Detta fenomen i sig brukar dock inte vålla så stora problem, eftersom det även alltid råder minst halv storm på denna plats och ett paraply har därmed en medellivslängd på ca. tre minuter. Det mest populära utseendet på paraplyer i Sverige förra året var för övrigt svart med vita prickar enligt SVT's "Aktuellt". Författaren tycker om prickar.

Tidigare ej utgivna böcker i serien är:
”Apelsiner, är de inte lite väl runda?”, ”En pocketguide till vildsvinsjakt på New Yorks tunnelbana” samt ”Sitt bara still, detta gör inte alls ont”.

Fotnot: Ordet ”författaren” i detta textstycke kan framgångsrikt bytas ut mot ”Åh herregud, inte den jobbiga jäveln igen. Han kan verkligen inte skriva men är fullkomligt övertygad om sin egen utomordentlighet. Jag hoppas att hans pekfingrar blir inflammerade och ruttnar bort så att skräpet åtminstone sipprar fram i en långsammare takt.”
Read more
3.3
1,147 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Daniel Lunberg
Read more
Published on
Dec 1, 2010
Read more
Pages
281
Read more
Language
Swedish
Read more
Genres
Fiction / Science Fiction / Action & Adventure
Read more
Content Protection
This content is DRM free.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.