ΕΛΛΑΔΑ: Ο Χόρος των Θαλασσών

Free sample

Για το βιβλίο  ΕΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών
  
«Αιγαίο πέλαγος. Αναρωτιόμουν πώς το έβλεπαν οι νησιώτες του αρχαίου κόσμου. Μια θάλασσα γνώριμη μα απέραντη. Όλος ο πλανήτης στα μάτια τους. Στην εποχή μας οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί. Σήμερα πετάμε απ’ την Αθήνα για τη Ρόδο ή την Κρήτη και σε τρία τέταρτα έχουμε φτάσει. Το ίδιο για τις Κυκλάδες. Μόλις πάρουμε ύψος, πέντε λεπτά μετά, το χάνουμε. Αλλά τότε;…»  
  
 «Καθώς αφήναμε πίσω μας την Τήνο, έβλεπα τον ήλιο, μια έντονη φλογερή σφαίρα, ν’ ανεβαίνει από τη θάλασσα και μια πύρινη λωρίδα να έρχεται προς εμάς σαν να μας έσπρωχνε προς τη Δήλο, που ο ήλιος δεν την είχε φωτίσει ακόμη. Η θάλασσα κυμάτιζε ελαφρά, και κοιτάζοντας την πλώρη να την διασχίζει με την ώθηση που έδιναν τα ιστία, ένοιωθα την ενέργεια των θεών αόρατη,  απολαυστική να σβήνει το περίγραμμα μου, γινόμουν γλάρος, θάλασσα, αέρας, ο χρόνος έσβηνε...»
 
«Δεν είμαι ποιήτρια αλλά ταξιδιώτισσα, κι αν σας μεταφέρω στην ποίηση, στις μελωδίες και στις παλμικές κινήσεις, είναι για τη μεγάλη ευτυχία που νιώθω όταν κολυμπώ στις θάλασσες της Κέρκυρας. Έρχεται αυθόρμητα και πλημμυρίζει την καρδιά εδώ, στους κολπίσκους με τα σμαραγδένια χρώματα που δημιουργούνται από τα κυπαρίσσια καθώς κατηφορίζουν ώς τους άσπρους βράχους. Η θάλασσα που τoυς περιβρέχει αλλάζει σ’ ένα χρώμα έντονου τουρκουάζ, με τη λεία επιφάνειά της να μοιάζει μετάξι,…»
  
Η συγγραφέας μας μεταφέρει από την Κέρκυρα - το δυτικότερο - μέχρι το Καστελλόριζο - το ανατολικότερο νησί της Ελλάδος. Περιήγηση στον τόπο, τον χρόνο, τον μύθο, την ιστορία, την μαγεία των πελάγων και τη γραφικότητα των Ελληνικών νησιών μέσα από την  διεισδυτική ματιά μιας έμπειρης ταξιδιώτισσας.
  
Δείτε στο YouTube  τα βίντεο του βιβλίου ΕΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKvzgQlqVS0d20aPpUZd2pxA
  
Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι εικονογραφημένο με έγχρωμες  φωτογραφίες .Read more

About the author

Η Συγγραφέας
  
Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου είναι συγγραφέας εννέα βιβλίων. Τα ταξιδιωτικά βιβλία  Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη (2007), Περίπατοι στη Ρώμη (2009), Η Βενετία μου (2014), Ινδία και ο περσικός μου κήπος (2016), Κρουαζιέρα με το Οcean Majesty (2016) και EΛΛΑΔΑ, Ο Χορός των Θαλασσών (2018) έχουν εκδοθεί στα αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά.
  
Τα ταξίδια είναι μέρος της ζωής της κι απολαμβάνει να δίνει διαλέξεις γι’ αυτά διεθνώς. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ρώμης και Αθήνας. 
  
Ιστοσελίδα της συγγραφέως : 
http://www.barbaraathanassiadis.it
   
Βίντεο από το YouTube των βιβλίων της συγγραφέως :
https://www.youtube.com/user/barbaraathanassiadis/playlists


Read more
5.0
4 total
Loading...

Additional Information

Publisher
AA Publishing
Read more
Published on
Apr 9, 2018
Read more
Pages
300
Read more
ISBN
9781987904154
Read more
Language
Greek
Read more
Genres
Travel / Europe / Greece
Travel / Reference
Travel / Special Interest / Adventure
Travel / Special Interest / Literary
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Πέρασμα στο Νείλο

   
 «Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια»   
    

Δείτε στο YouTube  το βίντεο της συγγραφέως πάνω στην Αίγυπτο: 
https://youtu.be/Nd6vLlgUB3o

 
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

   
 «Η Άλις περπατούσε στο ναό του Καρνάκ, μέσα σ΄ένα δάσος από κίονες με κυκλώπειες διαστάσεις. Ο Τζον την είχε φέρει νωρίς το πρωί, κι ήταν οι πρώτοι επισκέπτες. Λίγα βήματα πίσω ακολουθούσε ο Αχμέτ, αδιάφορος για το μεγαλούργημα γύρω του, με μόνη έγνοια να μην τους χάσει από τα μάτια του, πράμα διόλου εύκολο. Η κυρία του πήγαινε ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα στις κολόνες...»

   
«Λούξορ, Εντφού, Έσνα, Κομ Όμπο, οι τοποθεσίες των ονείρων της. Πόσο κοντά τους είχε φτάσει! ‘Θα τα καταφέρω’, έλεγε μέσα της σκυμμένη πάνω στις σημειώσεις της. Tο μικρό χωριό στη Νουβία, κοντά στο Ασσουάν, που ξεχώρισε μέσα από το ημερολόγιο του παπού της, άραγε υπήρχε ή το κάλυψαν τα νερά του Νείλου;…»

   
«Είχαν αμπαρωθεί στο σπίτι με μια ξαφνική αμμοθύελλα που έπιασε. Τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο. Το κιόσκι έγινε κομμάτια, η άμμος τρύπωνε παντού, οι δίδυμες έβαλαν τα κλάμματα, όσο για την Άλις, έτρεχε να βουλώσει τις χαραμάδες. Ο Λορντ είχε αφηνιάσει, οι φοινικιές ανεμοδέρνονταν, όλο το σπίτι είχε σκεπαστεί μ’ένα πυκνό σύννεφο άμμου, απειλητικό και αποπνικτικό...»

   
«Κάθε απόγευμα όταν ο ήλιος έγερνε, έπαιρνε τον Λορντ και έβγαινε από το κτήμα. Πιό γρήγορη κι από τον άνεμο, κάλπαζε στους αμμόλοφους με μια πρωτόγνωρη χαρά. Ένοιωθε την έρημο σε όλο το μεγαλείο: το Μεγάλο Τίποτα που απλωνόταν μπροστά της, την έκανε να ξεχνά τον εαυτό της και να χάνει την ταυτότητα της…»

   
«Η Άλις καθισμένη στην πολυθρόνα της κοιτούσε από το παράθυρο το φεγγάρι. Τα εγκαίνια του ιδρύματος στις όχθες του Νείλου έγιναν και μέσα της ένοιωσε μια βαθιά ικανοποίηση που τελικά ολοκλήρωσε το έργο της. Την υπόσχεση που είχε δώσει στον παπού της, όταν ήταν μικρή, την εκπλήρωσε με το παραπάνω…»


Ο οινικός μας κλάδος, μεταμορφώνοντας τη γερασμένη εικόνα που κυριαρχούσε στη συνείδηση των καταναλωτών, συμμετέχει στη γευστική επανάσταση των οικογενειακών οινοποιείων της διονυσιακής μας γης. Έχοντας σήμερα να επιδείξει ζηλευτούς αμπελώνες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, κελλάρια παλαίωσης και εκλεκτά κρασιά, προτείνει ένα μεθυστικό ταξίδι από το θρυλικό Βορρά, την ηρωική Μακεδονία, την ακριτική Θράκη, την καταπράσινη Θεσσαλία, την ορεινή Ήπειρο και την ανερχόμενη Στερεά, μέχρι την «αμπελόεσσα» Πελοπόννησο, τις ομορφιές του Αιγαίου και τη φιλόξενη Μεγαλόνησο, αποδεικνύοντας περίτρανα την ποιοτική εικόνα του σημερινού Ελλ-οινικού κόσμου.

Our wine industry has managed to transform the recited image that dominated the consumer consciousness by participating in the flavor revolution of the family wineries of our Dionysian land. With today's spectacular vineyards, state-of-the-art facilities, aging cellars and fine wines, a heady journey is proposed from the legendary Νorth, the heroic Macedonia, the outermost Thrace, the evergreen Thessaly, the mountainous Epirus and the ascending Sterea, until the vine-rich Peloponnesus, the beauties of the Aegean Sea and the hospitable Megalonisos, clearly demonstrating the qualitative image of our current greek-wine world.
 Για το βιβλίο ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ  ΣΤΗ  ΡΩΜΗ

 «Μύχιες εικόνες της Αιώνιας Πόλης»

 Η επίσκεψη μιας πόλης και στη συνέχεια η περιγραφή της σ΄ένα βιβλίο είναι πολύ διαφορετικό από το να ζει κανείς σ΄αυτήν, αναπνέοντας την ατμόσφαιρα, απολαμβάνοντας τις εκπλήξεις, ανακαλύπτοντας τις λεπτομέρειες μ΄ένα ελκυστικό τρόπο.

Στο βιβλίο ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου κάνει ακριβώς αυτό: μάς εισάγει στη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη, βλέποντας την από μια διαφορετική οπτική γωνιά, πιο ανθρώπινη, αλλά και πιο διεισδυτική, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του συγκεκριμένου τρόπου ζωής των Ρωμαίων, αριστοτεχνικά ισορροπημένο μεταξύ του ενδόξου παρελθόντος τους και ενός φωτεινού παρόντος, ενώ την ίδια στιγμή, αγγίζει απαλά πάνω στα μνημεία, στα παλάτια, στις πλατείες και τις κρήνες, αναπνέοντας την αύρα της "Dolce Vita" της Μόδας και της Τέχνης.

Η συγγραφέας παίρνει τους αναγνώστες από το χέρι σε μια αποκαλυπτική βόλτα, καλώντας ακόμα και τους πιο φανατικούς θαυμαστές αυτής της συναρπαστικής πόλης να την ερωτευτούν ξανά, σαν να ήταν η πρώτη φορά! «...Μόλις διάβαινα την πύλη, μπροστά μου απλωνόταν η Piazza del Popolo, η όμορφη αυτή πλατεία, με τις δίδυμες εκκλησίες, τον πανύψηλο οβελίσκο και τους τρεις δρόμους, που άνοιγαν σαν βεντάλια για να καταλήξουν σ’ άλλες πλατείες με μαρμάρινα σκαλοπάτια και παλάτια μπαρόκ ρυθμού. Από την ίδια επιβλητική πύλη, πριν από διακόσια, ίσως και περισσότερα χρόνια, πέρασε ο Γκαίτε, ο οποίος αντικρίζοντας το ίδιο θέαμα, που σηματοδοτούσε την επίσημη υποδοχή της Αιώνιας Πόλης, άνοιξε τα χέρια του και αναφώνησε: “Μόνο τώρα αρχίζω να ζώ!”»

Δείτε το βίντεο από το YouTube του βιβλίου ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ  ΣΤΗ  ΡΩΜΗ:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKuzDPalf_Wfl_WkRNi1NIuy


Σχόλια του βιβλίου ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ  ΣΤΗ  ΡΩΜΗ

«Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου στο καινούργιο ταξιδιωτικό της αφήγημα ζει, ανασαίνει, χαίρεται, ανακαλύπτει και μας ξεναγεί με μια ανθρώπινη αλλά και πιο διεισδυτική ματιά στη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη. Αποκρυπτογραφεί τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των Ρωμαίων, ακροβατώντας με δεξιοτεχνία στο ένδοξο παρελθόν τους και το λαμπερό παρόν τους. Οδηγεί τους αναγνώστες σε υπερβατικούς ρωμαϊκούς περιπάτους αποκαλύπτοντας πολύτιμα μυστικά και εμπνέοντας, ακόμα και τους αμετονόητα φανατικούς της Ρώμης, να την ανακαλύψουν ξανά. »

Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Περιοδικό Passport


«Με τη γοητευτική της πένα η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου, μας ξεναγεί στη Ρώμη, την πόλη που ζει. Ανάλαφρα, από παλάτσο σε βεράντα, κι από πιάτσα στο σινεμά του ΄60, αφαιρεί κατά το δοκούν διάφορα περιττά. Πότε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, πότε ολόκληρους ναούς, ενίοτε την ιστορική ακρίβεια. Ταξιδεύτρια που ξέρει να απαλλάσσεται από περιττά βάρη με έναν τρόπο δικό της, γυναικείο και ρομαντικό, σαν να κόβει τα καλύτερα μεσογειακά λουλούδια και τα βάζει σε βάζα, μαζί αγγινάρες και τριαντάφυλλα.

Από την γκρινιάρα κοντέσσα, στη μικρή και άτακτη αδελφή του Βοναπάρτη να ποζάρει γυμνή για την Αφροδίτη της Βίλλα Μποργκέζε. Από τον Ιούλιο Καίσαρα στον τεχνίτη των μαρμάρων, από τον Πάπα στον κηπουρό ακόμα και τον πορτοφολά, όλους μας τους συστήνει με την ίδια αβρότητα.

Από τη Σοφία Λόρεν στην Τσινετσιτά, από την Τσινετσιτά στα τηλεοπτικά σποτς και στο νεαρό που φτιασιδώνεται πάνω σε μια βέσπα λίγο πριν αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί στο σύγχρονο τουριστικό κιτς. Στους μεταφορείς δεμάτων και τις μελωδικές τους φωνές, με φόντο το μεγαλείο αλλά και το σαματά της Ιταλικής πρωτεύουσας.

Με έμπειρο, διεισδυτικό μάτι, χωρίς διαβατήριο και ιδιαίτερα, καθόλου θα έλεγα, ελληνική ταυτότητα, πράγμα σπάνιο για Έλληνες περιηγητές που συνήθως γλιστράνε στην παρελθοντολατρεία και στην αναζήτηση ελληνικών επιγραφών, τοπονυμίων και φασολάδας, φοράει τα άνετα παπούτσια του περιηγητή και μας ξεναγεί σε ένα τοπίο που ενώ είναι ρωμαϊκό, είναι και αποκλειστικά δικό της. »

Μαρία Ιορδανίδου, Περιοδικό Βακχικόν


«H Bαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν τα βήματα της την οδήγησαν στη Ρώμη, όπου ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια, ένοιωσε σα να βρισκόταν στο φυσικό της περιβάλλον. Ίσως και λόγω των σπουδών της και της αγάπης της για την Τέχνη και την Ιταλική Αναγέννηση.

Έκτοτε οι Περίπατοι στη Ρώμη, ρεαλιστικοί και υπερβατικοί, προκειμένου να τη ζήσει ήταν εκατοντάδες. Οι αθέατες γωνιές της πόλης πίσω από τις βαριές πόρτες των palazzi, άλλες τόσες. Και οι ιστορίες που κρύβει, όπως τις ανακαλύπτει μέσα από την επαφή της με καθημερινούς ή ακόμα με εστέτ ανθρώπους, με τους οποίους μιλά, ευτυχώς στη γλώσσα τους, ανεξάντλητες.

Ναί, η Ρώμη είναι πολύπλοκη, βαριά, λόγω της μακράς ιστορίας κι οι Ρωμαίοι ατελεύτητοι σαν καμπύλες. Όμως η συγγραφέας θέλησε ο αναγνώστης να ανακαλύψει τη Ρώμη μέσα από μια προσωπική αφήγηση που εστιάζει περισσότερο στην ατμόσφαιρα που αποπνέει, μέσα από όλα αυτά που δεν πιάνει μονάχα το βλέμμα, αλλά βγαίνουν από την ένωση της Ιστορίας της πόλης με το παρόν της. »

Περιοδικό Index 

Για το βιβλίο ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ

«Ενα περιηγητικό αφήγημα για την Ιστορία, τα τοπία και τις Τέχνες της Τοσκάνης»

Ιστορία, τέχνη, γεύση, μνημεία, αξιοθέατα, εικόνες: είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το λογοτεχνικό οδοιπορικό της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδου σε έναν από τους ομορφότερους τόπους του κόσμου, την Τοσκάνη.

«Ταξιδεύω όχι για να γνωρίσω την Ιταλία, αλλά για την ψυχική ικανοποίηση μου». Με αυτά τα ανεκτίμητα λόγια του Σταντάλ στο νου η συγγραφέας, που ζει στη Ρώμη, ξεκίνησε την περιήγηση της στον Παράδεισο, όπως η ίδια χαρακτηρίζει την Τοσκάνη.

Οι «Εκδρομές στους Αμπελώνες» γίνονται η αφορμή να αφήσει την φαντασία της ελεύθερη και να μας μεταφέρει στο ανεπανάληπτο τοπίο που αντικρίζει: «Τα παραμύθια της περιοχής δεν τα ήξερα ακόμη, όμως έμαθα πως τρεις ήταν οι κυριότερες πόλεις, το Μονταλτσίνο, η Πιέντσα και το Μοντεπουλτσιάνο, βρίσκονταν στις κορυφές των λόφων ενώ γύρω τους απλώνονται οι αμπελώνες...»

Ο «Περίπατος στη Φλωρεντία» εξελίσσεται σε έναν θαυμάσιο περίπατο στον κόσμο της Τέχνης. «...Οι Φλωρεντίνοι έχουν περισσότερο στυλ και από τους Μιλανέζους. Άλλωστε γιατί να μην έχουν; Γεννημένοι στην σημαντικότερη πόλη Τέχνης της Ευρώπης, δεν ξεχωρίζουν μόνο για το ντύσιμο τους, αλλά για το καθετί που κάνουν...»

Ενδιαμέσως ο αναγνώστης αναπαύεται στο ρεστοράν «Αrnolfo» και απολαμβάνει νοερά μια γαστρονομική ξενάγηση στην υπέροχη κουζίνα της περιοχής. «Όλοι φανταζόμαστε ένα γεύμα στην Τοσκάνη παραδοσιακό, με φέτες αλλαντικά, φέτες ψωμί πασπαλισμένο με λίγο λάδι, ραβιόλια γεμιστά με πεκορίνο, παπαρδέλες με ραγκού από κουνέλι, τυριά αρωματισμένα με φυτά και στο τέλος ένα λευκό κρασί, το λεγόμενο Vin Santo...» γράφει η Βαρβάρα Αθανασιάδου.

Το ταξιδιωτικό της αφήγημα, γραμμένο από καρδιάς, φανερώνει ότι η συγγραφέας έχει μελετήσει ενδελεχώς τις ιδιαιτερότητες αυτού του τόπου, τις παραδόσεις, την τέχνη, την ιστορία, ακόμα ασήμαντες -αλλά σε κάθε περίπτωση χρήσιμες σε όσους αγαπούν τα ταξίδια και την γνωριμία με άλλους τόπους- πλευρές της καθημερινότητας των Τοσκάνων. Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης μαθαίνει σχεδόν τα πάντα για τους Ετρούσκους, τις Ακουαρέλες στο Αρέτσο, τους Ανθρώπους στο Borgo, τη Σιένα, την Μαρία Λουίζα –την τελευταία των Μεδίκων, αλλά και για το Κιάντι...

Πρόκειται για μια έκδοση που κάθε συνειδητοποιημένος ταξιδιώτης πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του.

Δείτε το βίντεο από το YouTube του βιβλίου Ενας χρόνος στην ΤΟΣΚΑΝΗ: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKut5nkv_JgpMuMgAy3tV63

  

Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο με πολύχρωμες φωτογραφίες. 


Κριτικές του βιβλίου ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ

«Το βιβλίο «Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη» της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδου ανατρέχει στον κόσμο των Μεδίκων μέσα απ’ τα μάτια ενός ταξιδιώτη βυθισμένου στην κλασική κουλτούρα και την ικανότητα ν’ ανακαλύπτει τη μακριά λεπτή γραμμή που ενώνει την Ιταλία με την Ελλάδα, το λίκνο του πνευματικού μας σύμπαντος. Η συγγραφέας ανακαλύπτει πτυχές της Τοσκάνης πέρα απ’ τη συνηθισμένη εικόνα που έχουμε για τη ζωή του τόπου αυτού.» 

Giuseppe Di Stefano, Corriere della Sera

 

«Ιστορία, τέχνη, γεύση, μνημεία, αξιοθέατα, εικόνες: ιδού τα στοιχεία που συνθέτουν το λογοτεχνικό οδοιπορικό της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδου σε έναν από τους ωραιότερους τόπους του κόσμου, την Τοσκάνη. Το ταξιδιωτικό της αφήγημα φανερώνει ότι έχει μελετήσει τις ιδιαιτερότητες αυτού του τόπου, τις παραδόσεις, την τέχνη, την ιστορία, ακόμα και ασήμαντες (αλλά σε κάθε περίπτωση χρήσιμες σε όσους αγαπούν τα ταξίδια και τη γνωριμία με νέα μέρη) πλευρές της καθημερινότητας των Τοσκανών.»

«Η Τοσκάνη με τα μάτια μιας Ελληνίδας», Εφημερίδα Το Βήμα

 

«Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου συνθέτει με εικόνες ένα κείμενο λυρικό, στο οποίο η Τοσκάνη, απ’ τις ωραιότερες περιοχές της Ιταλίας, παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο. Αιώνες ανθρώπινης παρέμβασης έχουν αλλάξει τον αρχικό φυσικό ιστό της διαμορφώνοντας ένα τοπίο ανθρώπινης κλίμακας. Θα ήθελα να διαβάσω το κείμενο στην πρωτότυπη γλώσσα του, τα ελληνικά, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν καθώς δεν τα γνωρίζω. Ωστόσο, η μετάφραση σε μια γλώσσα ρέουσα, γοητευτική και πειστική, μου επιτρέπει να υποθέσω ότι το αρχικό κείμενο έχει την ίδια ομορφιά: μέσα σε περισσότερες από τρεις χιλιετίες πολιτισμού της γραφής, οι περιπτώσεις όπου οι μεταφράσεις μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα πρωτότυπα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού…»

Καθηγητής Fabrizio Lemme, Ακαδημία San Luca – Ρώμη

 

«Με σύμμαχο τον χρόνο, τη διάθεση, κυρίως όμως με γνώση για την Τέχνη της Ιταλικής Αναγέννησης, η Ρίτα Αθανασιάδου μού χάρισε ένα ταξίδι στο οποίο έμαθα πού ακριβώς να κοιτάζω, όχι για να νιώσω ότι η ίδια κέρδισε, αλλά για να πετύχω τη συμφιλίωση με το στυλ και την κουλτούρα, δυο φυσικούς συντρόφους κάθε ταξιδευτή. Άλλωστε, ως ζωγράφος που η ίδια είναι, της ξέφυγαν –και ευτυχώς για μας– πινελιές μυστικές και αναμείξεις χρωμάτων τέτοιες, ώστε δύσκολα κρύβονται οι ακουαρέλες που αναβλύζουν απ’ τις σελίδες του βιβλίου της. Με τις πολλές αναφορές στην Τέχνη και τις συνομιλίες με σημαντικούς ανθρώπους που συνάντησε στη διάρκεια της παραμονής της στην Τοσκάνη, οφείλω να πω ότι έγινα πλουσιότερος και περισσότερο έτοιμος να ξαναεπισκεφτώ τον τόπο απ’ όπου αναβλύζει το ελιξίριο. Γιατί αυτή είναι η Τοσκάνη.»

Γιάννης Σπαβέρας, συγγραφέας

 

«Μου άρεσε πολύ το βιβλίο της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδου «Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη» που παρουσίασα στο Ca de Frati, στη μαγευτική εξοχή του Αρέτσο. Στην εκδήλωση παρέστη ο δημοσιογράφος Μichele Taddei, ενώ η Carmela Sutera Sardo διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο. Κι οι δυο καλεσμένοι μετέδωσαν θαυμάσια το πνεύμα του βιβλίου, αποκαλύπτοντας τη λεπτή ειρωνεία της συγγραφέως και τη γοητευτική γραφή της. Και το κοινό της Τοσκάνης δεν μπόρεσε παρά να εκτιμήσει αυτό το αφιέρωμα, το τόσο πρωτότυπο, για τη γη του. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία.»

Giulia Ambrosio, Πολιτιστικός Σύλλογος του Αρέτσο Città di Vasari

 

«Ταξιδιωτικό ‘αστέρι’ η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου, έφτασε στα εδάφη του Τυρρηνικού κι εμείς χαιρετίζουμε με χαρά το πρώτο της βιβλίο για την Ιταλία: «Ένας Χρόνος στην Τοσκάνη». Αφήγημα που μας ταξιδεύει πίσω στην εποχή του Grand Tour, όπου ο ταξιδιώτης απολάμβανε τις σκέψεις, τον ρυθμό και το χρώμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, κι όπου η απάντηση στην τουριστική επιπολαιότητα ήταν η αγάπη και ο σεβασμός για την κουλτούρα «του άλλου».

Η συγγραφέας ταξιδεύει ‘αργά’ και, κατά τη διάρκεια της παραμονής της, γράφει το αφήγημά της βουτώντας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που συναντά. Οι ιστορίες της απέχουν μόνο μια ανάσα απ’ το να είναι πραγματικές. Αν νομίζουμε πως όλα έχουν γραφτεί για την εκπληκτική Τοσκάνη μας, λάθος! Οι απόψεις της ηλιόλουστης Αθηναίας περιμένουν ν’ ανακαλυφθούν... Η ανάγνωση είναι αβίαστη και γεμάτη ένταση ώς το τέλος!»

Chiara Anguissola d'Altoè

 

«Σε μια βραδιά αφιερωμένη στα μέλη της, η Arcadia παρουσίασε το ενδιαφέρον βιβλίο μιας γοητευτικής Ελληνίδας –πολιτογραφημένης Ρωμαίας εδώ και μερικά χρόνια– που μας περιγράφει την Ιταλία με αναμνήσεις, εμπειρίες και δροσερά συναισθήματα. Οδοιπορικό που ξεφεύγει απ’ τα στερεότυπα. Η μυρωδιά των περιοχών και τα συναισθήματα της συγγραφέως μάς παίρνουν απ’ το χέρι σ’ ένα ταξίδι στην Τοσκάνη που όλοι νομίζουμε ότι γνωρίζουμε καλά, ακόμα κι αν δεν την ξέρουμε καθόλου. Εκείνη, βέρα Αθηναία, μας εξηγεί – κι εμείς ανακαλύπτουμε εκ νέου την περιοχή μας. Ναι, γιατί η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου είχε την εξαιρετική ιδέα να μεταφράσει το βιβλίο της στα ιταλικά και η παρουσίασή του ήταν μια ευκαιρία επανασύνδεσής μας στην όμορφη κατοικία της Gabriella Pastore.»

Académie Internationale des Gourmets et des Traditions Gastronomiques, Consulat l’Arcadie

About the book Feeling ROME 

"An intimate portrait of the Eternal City" 

Visiting a city and then describing it in a guide book is very different than living it, breathing in the atmosphere, enjoying its surprises, discovering its details and recounting its hidden personality in an engaging and passionate way. 

In “Feeling Rome” Barbara Athanassiadis does just that: she introduces us to Rome, the Eternal City, albeit contemplating it from a different perspective, one that is more humane but also more penetrating, revealing the secrets of the particular way of life of the Romans, masterfully balanced between their glorious past and a bright and promising present. 

At the same time, she delicately touches upon the monuments, palaces, fountains, piazzas and shops of this fascinating city, breathing in the ineffable aura of the "dolce vita" of fashion and art. 

The author takes readers by the hand on a revealing walk, inviting even the most fanatical admirers of this city to fall in love again, as if it was the first time! «... As I walked through the gate of the Piazza del Popolo, in front of me I saw the square, dominated by the twin churches and the high obelisk, marking the top of the three streets opening like a fan ahead, leading to as many squares with stairs in marble and baroque palaces. Two hundred years before, that same imposing gate had been crossed by Goethe, who, finding himself in the presence of such a spectacle, a prelude to the wonders of the Eternal City, opened his arms and said, 'Now I begin to live!'»

The eBook is illustrated with colourful photos. 
   
Watch the YouTube book trailer videos of Feeling ROME: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKuzDPalf_Wfl_WkRNi1NIuy 


BOOK REVIEWS 

"Ever the charmer when she hits the paper, Barbara Athanassiadis takes us along on a stroll through Rome, her dwelling city of adoption. As a matter of fact, this journey is bound to take us far beyond the walls of this city and on to a trip to the Holy Land, where the journey turns into a soul-searching experience, as the author endeavors to connect her establishment in Rome to her remote origins.

Thus, as light as a feather, from palazzos to verandas, and from piazzas to movies of the ‘60s, Barbara flutters along, shedding what she feels is superfluous, along the way. Sometimes entire blocks are obliterated, churches seem to vanish into thin air and even historic accuracy seems as some point, to lose importance…. An experienced traveler, fully conversant with the art of getting rid of unnecessary burdens in her own, so very special, unmistakably feminine and romantic way, something like picking up the most beautiful Mediterranean flowers, before putting them in a vase to share the composition with roses and… artichokes alike!"
 
Maria Ioannides, Review in Vakchikon Magazine


"In her new travel book, Barbara Athanassiadis lives, breathes, takes delight in, discovers and guides us with a personal and insightful look of Rome, the Eternal City. She deciphers the unique lifestyle of the Romans, easily juggling between their glorious past and their bright present. She takes her readers on transcendent strolls, revealing precious and little-known secrets and inspiring all, even the most unrepentant lovers of Rome, to rediscover it once more." 

Theodore Gregoriadis, Review in Passport Magazine

About the book A YEAR IN TUSCANY

"A tale of reality, history, landscape and art."

History, art, gastronomy, monuments, images: these are the elements that dominate the impressions of Barbara Athanassiadis in Tuscany, where she spends the four seasons of the year painting watercolours and discovering the hidden treasures of one of the most beautiful places in the world.

The excursions through the vineyards in autumn give her the opportunity to let her imagination roam free and to transport us to the unique landscapes that surround her.

The winter walks through Florence and Siena are an extraordinary exhibition dedicated to the world of Art.

The spring excursions in her Beetle to the medieval towns open her eyes, and ours, to the traditions of the place, which she critiques with her own Mediterranean influences as to how Tuscany was viewed by the English during the Grand Tour.

In the summer, she leaves for Maremma, virgin land within Tuscany, where she lives through the stories and legends of its people while at the same time taking a step back to look at the Etruscans.  She makes quick stops to local restaurants to taste the delicious, traditional cuisine allowing us to share in her meal of sliced bread seasoned with olive oil, ravioli al pecorino, and pappardelle in rabbit stew, all flavored with herbs and cheese and washed down with a glass of the famous Vin Santo.

Her travel story, written from the heart, clearly shows that she is charmed not only by the peculiarities and traditions of the region, but also the hidden details of everyday life.  It is these little details, an unknown aspect in the daily life of Tuscans, which surprise her and never fail to charm.

The eBook is illustrated with colourful photos.

Watch You Tube book trailer videos of A Year In TUSCANY: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKut5nkv_JgpMuMgAy3tV63

BOOK REVIEWS

"Through the images, Barbara Athanassiadis writes a lyrical text, in which Tuscany, the noblest of the Italian lands, is celebrated in all its splendor. Centuries of human effort have changed the original natural fabric creating a landscape on a human scale that has no equal. I should add that I would like to read the text in its original language but it was not possible, since I do not know it. However, the translation, beautiful, with a fluid language, charming and persuasive, allows  me to assume that the original  text is of equal beauty: the cases in which the translations have been able to overcome the originals can be counted on the fingers of one hand, in more than three millennia of the civilization of writing."

Professor Fabrizio Lemme, Academy of San Luca - Rome

"The pages of your books are like paintings that a painter paints in real time, while living, capturing the moments - not just spatially but also through the sensory nuances that give color to life. The choice of Tuscany, over other colourful Italian regions, only reinforces the passion and the materiality of the feelings generating chapters, paragraphs, lines, words ... "

Roberto Castellucci, Painter


"With time and disposition as her allies and, above all, her thorough knowledge of Italian  Renaissance Art, Barbara Athanassiadis offers a journey along which I came to learn exactly what to look at, not just to feel what she herself may have achieved, but mostly to attain a conciliation with style and culture, the two natural companions of any wanderer. The painter that she is allowed for certain strokes of her brushes to go astray, much to the benefit of the rest of us!  Secret nuances and mixtures of colors so vivid that they transpire, despite everything, in the watercolors striving to surge from the pages of her book. The numerous references to Art and the reports of talks she had with several people she has met throughout her life, not just dwelling in Tuscany, have admittedly made me richer and definitely strengthened my resolve to revisit the region harboring the sources of elixir. For this is what Tuscany is all about."

Yiannis Spaveras, Greek Writer

ABOUT THE BOOK MY VENICE

"An intimate look at the Myth, History and the magic of its Arts"

"...I liked the way the city had attracted my attention. But, in order to discover it, I asked it to stop hiding behind its masks. I wanted it real. To allow me to discover its secrets, understand its problems and hold a direct conversation with it. And it was promised to me, and all disguises were thrown off as our conversation began..."

A trip through time, myth, History, the magic of Art and life is what Barbara Athanassiadis manages to achieve with the discerning eye of an experienced traveller.  It is the same eye that captured reflections of Italy in her earlier narratives, the books A Year in Tuscany and Feeling Rome.

My Venice is the final book left to complete her unique literary trilogy that approaches time, place and people, both in the past and in the present.  Without directing our steps, the author transports us through the canals, the narrow streets and the squares of Venice, and she focuses our attention on works of Nature and Art, drawing on legends and historical omissions.

The “Winged Lion” leisurely embraces the shoulders of our romantic heroine, and the “Seagull’s Flight” even reaches the “Empress Sissy in Venice”. The “Tiny Murano Spheres” roll down and stop before “The Fork of the Byzantine Princess”, “Torcello” flirts with the “Venetian Women in the Harem”…

The eBook is illustrated with colourful photos.

Watch the YouTube book trailer video My VENICE: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKv8tN0RuB2YvMtqV_lg7N9X

    

BOOK REVIEWS


"Barbara must have been very much in love with Venice, because I know that for many years she has desired to write this book. She visited the city many times in the fall and stayed for long periods in order to internalize all that she describes expertly afterwards, providing the reader with her interesting reflections on the streets, the innumerable bridges and the countless churches, but also a wonderful lesson in History and an eye-catching look at its mysterious and sensual Art. We all know what Venice is for “art lovers”. Reading her book, it is obvious that she had an exclusive dialogue with the Serenissima, in order for its magic to penetrate inside her and then to be able to narrate her intimate relationship within this dreamy city. I particularly liked the point when she asked Venice not to hide behind its masks, but to throw aside its touristic veils and be revealed to her without any secrets."

Lydia Mastronikolis, President of the Friends of the Cultural Association "Hellenic World"

 
"Attentive to the Venetian glances of  Barbara Athanassiadis’ book, I  realized an emotional escalation, as the author is quite literal with her title: MY VENICE. This is indeed her own Venice, with the meaning not so much of her subjective glance or the focus on what selectively charms her, but in the particular way she sees things, looking towards the view of many sights, and not really seeing them.  She wanders amongst her favorite places and drags my gaze to colors and sensations without guiding it .  Just as charmingly, she approximates aspects of everyday life in her extra-literary life, calmly, with a nonchalance and always with a smile.  Just as spontaneously, and naturally, she unfolds the myth in which she dresses her wanderings.  Motives, thoughts, quests, reactions of her heroes, occur nearly as obviously... By reading her book, we follow the confessional narration  of a friend, where the intimacy of her voice is entrusted to our ears."

Helen Kritika , Book Critic

 
"Through the narration of Barbara Athanassiadis, I discovered in fact that Venice is inside her, hence the title: MY VENICE. While our friendship has bonded us for years, I was truly touched by her book. It's as if she has taken me by the hand and together we stroll this fairytale town; either when the fog envelops it , or when the pink color of its sunset embraces it.  Barbara's spontaneous and mature descriptions have spurred my curiosity to such an extent that I feel a strong desire to actually go to Venice and see the places that have inspired her. I consider myself lucky when I fall upon such a book.  The narrative makes me travel and look at places I have heard about countless times in a fresh and novel way ... all while I sit comfortably in my armchair."

Zoe Kyriakou, Radio Producer, “Easy 97,2”. Athens, Greece

GREECE, The Dance of the Seas

"An intimate look at the Myth, History and the magic of the Greek Islands"

The travel writer transports us from the most western island of Greece, Corfu, to the most eastern island, Kastellorizo.  A trip through space, time, myth and History. The magic of the Greek seas and the picturesque Greek islands as seen through the discerning eye of an experienced traveller.

Watch the YouTube book trailer videos of GREECE, The Dance of the Seas:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrbC-aJ-0WKvzgQlqVS0d20aPpUZd2pxA


BOOK PASSAGES

“The Aegean. I wondered how the islanders of the ancient world had seen it.  A sea both vast and familiar. The entire planet spread out before them. In our times, distances mean nothing. We fly from Athens to Rhodes or Crete in less than forty-five minutes. The same is true of the Cyclades. We reach a certain height and, five minutes later, it’s time to descend. But in ancient times?”

 “As we left Tinos behind us, I saw the sun, an intense, flaming ball, rise over the sea, and a molten ray of sunlight coming in our direction, as if to push us in the direction of Delos. The hull of the sailboat broke effortlessly through the dancing waves and I felt the energy of the ancient gods invisibly pass through me, pleasurably removing me from my physical body and turning me into a seagull: sea, air, time stood still and ...”

“I am a traveller, not a poet, but if I am able to transport you to poetry, to melody and to the balanced movement of the body, it is because of the great joy that I feel when I swim in the waters of Corfu. It is something that comes spontaneously and fills the heart to bursting here, swimming in the little coves with the emerald waters resulting from the reflection of the cypresses as they climb up the white rocks. The sea that surrounds these rocks is an intense shade of turquoise, and its surface is as smooth as silk…”

GREECE, The Dance of the Seas – a must-read book for every true traveller


BOOK REVIEWS


The intriguing look we capture in Barbara's other travel books is clearly seen in the pages of her new book, GREECE The Dance of the Seas. It is a pleasant and easy-to-read journey, I would say a diachronic literary cruise in our seas, from Corfu, the lush island with the grand old estates in the Ionian Sea, to the tiny island-jewel of Kastellorizo, just two miles off the coast of Asia Minor.

The book is enriched with historical elements while the descriptions are written with a characteristic romantic mood, brilliance, humour, and a lot of love for the place that gave birth to the author. By reading her book, you also feel that you are travelling with Barbara in the blue waters of the Ionian and the Aegean. Close your eyes, indulge in the game of fantasy and enjoy your journey seduced by the magic of the Greek seas.

A must-have travel book for any true lover of the islands of Greece


Eugene Pierris, AuthorBarbara has her own particular style of writing, but also her historical narrative is well-researched and documented. She travels through the centuries, while in her wanderings and explorations she includes us, her friends, as companions and co-players. In her book she dances, not only in reality, enchanted by the magic of our seas - hence the title GREECE, The Dance of the Seas, but she dances mentally as well, conceiving a slightly fictional tale with a poetic mood and theatricality.


In this choreography of the islands, spread over the Ionian and Aegean Seas, Barbara lures us, the readers, to travel and dance deep in space and time following the rhythms of her pen as she makes her own experiences become ours. I could say that the adventure of her sea-journey reaches the limits of self-awareness. An inward journey that she is challenging us to make because her writing gives its own lighting to the places she visits, or better, she gives her own literary lens to the particular aspects of the islands she explores, while she lets us do our own reading and gain our own personal experience.


A book that any foreign visitor to the Greek islands must read.


Evita Baltas, PoetBarbara!!  How nice that we travelled together from Corfu, which I visited in 1965 on a school excursion and and have since been to many times as I love it, to the unknown to me Kastelorizo on the easternmost part of the Aegean Sea of which our good friend Constantina and her father years ago talked abundantly and were calling me to visit. Kastelorizo is also associated with the unrealised desire of my friend Gianni Versace to acquire a house on the island... As you see, your book has brought memories well-kept in my soul.


What a talent to convey such pictures, feelings, colours and perfumes!  Each time, your readers are waiting to travel with you, to be charmed by your stories, to reveal to them hidden events of History!


When is your next book out? 


Dimitris Tsitouras, Art Collector


©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.