Panduan Menulis Kandungan Laman Web: Untuk Pemilik Peniagaan dan Orang Bukan pakar IT

PUSTAKA DOT MY

 Apakah yang laman web anda nak sampaikan?

Sepanjang pengalaman saya membina laman web sejak 2003 ramai pemilik bisnes ingin ada laman web sendiri. Namun soalan pertama yang akan saya tanya adalah :

 

Apa yang tuan nak sampaikan melalui laman web tersebut ?

 

Yang memeranjatkan saya jawapan yang saya sering terima adalah.

 

Orang lain ada laman web kami pun nak buat juga.

 

Namun saya nasihatkan mereka bahawa sebenarnya laman web adalah salah satu cabang alat pemasaran seperti juga banting, pamplet atau risalah yang biasa mereka gunakan untuk memperkenalkan produk dan perkhidmatan mereka.

 

Jadi sebelum buat risalah perniagaan mestilah sediakan kandungan yang benar-benar memberikan impak kepada penerima risalah tersebut kalau tidak rugi sahaja modal untuk mencetak iklan tersebut.

 

Ok jadi bagaimana nak buat cara yang betul ? Panduan berikut disediakan dan jawablah soalan berikut dengan tenang dan jelas.

Read more
Collapse

About the author

Mohd Rahshidi Zakaria mempunyai sijil kelayakan dalam bidang Teknologi Maklumat dan Komunikasi dari POLIMAS. Beliau kemudian menyambung pendidikannya ke peringkat Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Rangkaian) di UTeM.
Pengasas kepada Komuniti Kreatif Contentpreneur.comPenulis Buku Bersenang-lenang bersama Google & Money-tize your Idea
Read more
Collapse
Loading…

Additional Information

Publisher
PUSTAKA DOT MY
Read more
Collapse
Published on
Jan 25, 2017
Read more
Collapse
Pages
29
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best for
Read more
Collapse
Language
Malay
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.