Retsdemokrati: Et opgør med neo-liberalismen, kapitalismen og socialismen

Uffe Jensen

"Retsdemokrati" indeholder en kritik af det danske samfund, EU og den globaliserede økonomi. Den fremfører en kritik af de tre politiske grundideologier – kapitalisme, liberalisme og kommunisme.

Det er dog ikke kun kritik. Bogen leverer en gennemgang af en fjerde alternativ ideologi – retsdemokrati - for hvordan et samfund bør opbygges. Den beskriver hvordan denne ideologi kan implementeres gradvist.

Som politisk ideologi bygger retsdemokrati bygger på principper om menneskers ligeret til de værdier samfundet skaber i kraft af en fælles indsats. Det bygger på principper om medmenneskelighed på tværs af grænser og bekæmpelse af ulighed skabt af de ulige muligheder, der ligger dybt forankret i de tre andre grundideologier.

Fokus ligger på de to centrale aspekter af ethvert samfund – det socialøkonomiske og demokrati i en mere stringent betydning end den nuværende. Bogen gennemgår en model for et europæisk samarbejde med respekt for nationalstaten og de demokratiske grundprincipper.

Desuden skitserer den hvordan en globaliseret økonomi kan gennemføres, igen med respekt for nationalstaten og med en markant mindre grad af ulighed og magtøkonomisk dominans.

Bogen giver også  en kritik af den noget ”kreative” form for konfliktløsning, der praktiseres globalt, med hvad det indebærer af menneskers lidelser og flygtningestrømme. Der beskrives også hvordan konfliktløsningen kan blive noget mere konstruktiv, og hvilken betydning dette kan få for forebyggelse og løsning af de problemer, der medfører flygtningestrømme og sult og nød.

Bogens undertitel er ”Diversitet skal vi dvæle ved”. Diversitet er ikke kun relevant i naturen. Det er i allerhøjeste grad relevant, både politisk, økonomisk og etnisk/kulturelt. Diversitet bør være et af de meste centrale styrende princip for alle samfundssystemer.

Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Publisher
Uffe Jensen
Read more
Collapse
Published on
Nov 25, 2018
Read more
Collapse
Pages
190
Read more
Collapse
ISBN
9788799859313
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Genres
Philosophy / Political
Political Science / Globalization
Political Science / Political Economy
Political Science / Public Policy / Economic Policy
Political Science / Reference
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.