En Ballong til Allah: Kvinner og Islam

August 201457 minutes
Documentary

Da den norsk-tyrkiske filmskaperen Nefise var liten, pleide hun å sende ballongbrev til Allah. Nå vil hun sende en ny ballong for å endre kvinnens rolle i den muslimske kulturen. Ved å følge sin mormors “Sufi”-vei, begir hun seg ut på en reise for å finne tilbake til det virkelige islam. Filmen pendler mellom hennes faktiske reise og hennes drømmer. Hun opplever mangfoldet i Kairo, Istanbul og Oslo gjennom å drikke te med den egyptiske feministen Nawal El Saadawi, finne håp og inspirasjon i livet til den 90 år gamle forfatteren Gamal Al-Banna og å treffe en ung ekstremist. På sin vandring gjennom labyrinten begynner Nefise å innse at islam ikke er den eneste kilden til problemet, men at det finnes en sammenheng mellom de tre abrahamittiske religionene og undertrykkelsen av kvinner.
Read more
Loading...

Additional Information

Audio Language
English
Subtitles
Norwegian
Eligible for Family Library
Eligible if purchased with select payment methods. Rentals are not eligible. Learn More
Run time
57 minutes
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.