Låt den rätte komma in

2008109 minutes
Drama
6
Neither audio nor subtitles are available in your language. Audio is available in Swedish.

”Låt den rätte komma in” är en både våldsam och mycket romantisk historia som utspelar sig i Stockholmsförorten Blackeberg år 1982. Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen. Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Om kvällen står han på lekplatsen och sticker en kniv i ett träd, viskar mobbarnas namn. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är en motsägelsefull uppenbarelse – hennes kloka blick, hennes märkliga doft, att hon är så tunt klädd, så vanvårdad och mager och ändå så vacker. Under dagarna som följer närmar sig Oskar och Eli trevande varandra. De träffas på lekplatsen efter mörkrets inbrott. Deras vänskap växer till kärlek, och Eli blir det första verkliga hoppet i Oskars liv. Men det är inte okomplicerat, Eli är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva, hon är vampyr. Det dröjer innan Oskar inser detta. Och när det står klart för Oskar att Eli måste döda för att leva, står han inför ett val. Hur mycket kan kärleken förlåta? Håkan är Elis mänskliga medhjälpare. Han är besatt av Eli och förser henne med blod när hon är för svag för att göra det själv. Oskar och Elis förhållande tänder en svartsjuka hos Håkan som driver honom till en fruktansvärd handling. Lacke är ledaren för ett gäng alkoholister som håller till på den lokala kinakrogen. Två av dem blir Elis offer. Det lämnar Lacke, som förlorat sin bäste vän och sin älskade, med ett enda mål; att döda den som är ansvarig. Samtidigt som Lacke vill döda Eli, är Oskars mobbare på jakt efter honom. När kulmen slutligen nås måste Oskar och Eli slåss för sina liv.
Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Rotten Tomatoes® score
Audio language
Swedish (Stereo)
Eligible for Family Library
Eligible if purchased with select payment methods. Rentals are not eligible. Learn more
Run time
109 minutes
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.