Tony

April 201690 minutes
Documentary
5
Neither audio nor subtitles are available in your language. Subtitles are available in Dutch.

Tien jaar geleden namen Teun van de Keuken, Roland Duong en Maurice Dekkers in naam van de Keuringsdienst van Waarden een kijkje in de chocolade-industrie. Ze vonden kinderarbeid en slavernij. Geschokt door deze feiten gingen ze op onderzoek uit, zowel in Europa als in West-Afrika, waar de meeste cacao vandaan komt. Ze ondernamen verschillende pogingen om de industrie te benaderen maar liepen tegen een muur van onwil aan. Antwoorden vonden ze niet. Dus namen ze het heft in eigen handen: de drie kwajongens besloten zelf slaafvrije chocolade met cacao uit West-Afrika te maken, om te laten zien dat het maken van deze chocolade heus niet zo moeilijk is. Dit resulteerde in een Fairtrade melkchocolade reep waarvoor expres een alarmerend rode verpakking gekozen werd, om de boodschap uit te dragen dat er iets flink mis was in de chocolade industrie. Tony’s Chocolonely was een feit.
Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Audio language
Dutch (5.1)
Subtitles
Dutch
Eligible for Family Library
Eligible if purchased with select payment methods. Rentals are not eligible. Learn more
Run time
90 minutes
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.