500+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Medusa este prima aplicatie de mindfulness exclusiv in limba romana, continand o serie de inregistrari audio concentrate pe subiecte specifice, acestea fiind menite sa imbunatateasca calitatea vietii ascultatorilor. Subiectele includ: marirea increderii in sine, controlul furiei, combaterea starilor depresive, facilitarea relaxarii prin diverse metode, gestiunea fricii de zbor etc. Instrumentul nu are pretentia de a inlocui tratamentul medical de specialitate, fiind axat pe wellbeing-ul mental.

Domeniul sanatatii mintale incepe sa primeasca tot mai mult atentie, inclusiv de la WHO, pe masura ce conexiunile dintre sanatatea fizica si cea mintala devin mai clare in urma studiilor publicate (legatura dintre sentimentul de izolare si speranta scazuta de viata, dintre anxietate si diverse boli hormonale, consecintele stresului etc.). Exista numeroase campanii de awareness lansate in Europe de Vest si in SUA in acest sens, si se incearca educarea publicului larg in directii precum igiena emotionala etc.

In Romania stigmatele asociate problemelor de mental health sunt mai profunde decat in alte tari, fapt ce aduce tara noastra pe una dintre ultimele pozitii in ceea ce priveste interesul pentru abordarea acestei probleme. Astfel, devine cu atat mai important sa incepem sa inovam in acest domeniu.

Practicile de mindfulness, auto-hipnoza, meditatie (non-spirituala) etc. sunt metode dovedite pentru imbunatatirea echilibrului emotional, beneficiile lor diverse fiind demonstrate stiintific. De asemenea, hipnoza/meditatia ghidata sunt tehnici de interventie consacrate in domeniul psihiatriei/psihoterapiei, atat pentru ameliorarea anumitor simptome, cat si pentru imbunatatirea calitatii vietii, per total.

Este demonstrat stiintific faptul ca meditatia/auto-hipnoza ghidata este mai eficienta atunci cand limba in care este realizata ghidarea este limba nativa a individului. Cu toate ca exista multe instrumente/platforme online noi care ofera experienta unor inregistrari de meditatii ghidate (concentrate pe subiecte precum sporirea increderii in sine, reducerea starilor anxioase etc.), acestea nu sunt in limba romana, fapt ce reduce semnificativ efectul benefic al acestor programe asupra romanilor.

S-a impus asadar crearea unei astfel de platforme in limba romana. Aplicatia mobila Medusa ofera exercitii de relaxare si sedinte de auto-hipnoza/meditatie ghidata in limba romana. Medusa este primul instrument de acest gen din Romania, care se constituie intr-un ajutor auxiliar pentru imbunatatirea starii de sanatate mintala. Materialele audio provin de la un profesionist acreditat in domeniu, dr. Viorel Lupu.
Updated on
Oct 10, 2018

Data safety

Developers can show information here about how their app collects and uses your data. Learn more about data safety
No information available

What's new

Bug fixing and performance improvements