Viu Constantí

13
Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Catalan

Viu Constantí és una aplicació per SmartPhones amb tecnologia nativa d’Android destinada al ciutadà, amb la voluntat de donar un canal de comunicació directe amb l’administració local mitjançant un producte fàcil, senzill i gratuït per tal de poder informar de possibles incidències a la ciutat.

Aquesta aplicació, per a les seves característiques, entronca amb les tendències actuals de Govern obert, participació ciutadana, i transparència municipal.

El Govern Obert és un canvi de model en les administracions públiques, una nova manera de governar i de treballar des de l’organització municipal. Aposta per un govern de la ciutat obert, més transparent i accessible, que reconeix la saviesa de la societat i és capaç de connectar les capacitats de les organitzacions i els ciutadans.

És un model on l’administració informa, obre el seu coneixement, escolta a la ciutadania, hi conversa i cerca la seva col·laboració, fomentant un major ús de les noves tecnologies. El Govern Obert es basa en tres grans principis: Transparència, Participació i Col·laboració.

Actualment les ciutats no tan sols depenen de la seva dotació d'infraestructures físiques ("capital físic"), sinó també, i cada vegada més, de la seva disponibilitat i qualitat de la comunicació del coneixement i de la infraestructura social ("el capital intel·lectual i social") que tinguin. Aquesta última forma de capital és decisiva per a la competitivitat urbana. És en aquest context que el concepte de "smart city" (ciutat intel·ligent o digital) s'ha introduït com un element estratègic per a abastar els factors de producció urbana moderna en un marc comú i per posar en relleu la creixent importància de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), el capital social i el medi ambient, en el perfil de la competitivitat de les ciutats.
És en aquest sentit que moltes ciutats (sovint petites i mitjanes) es summen a aquesta tendència de voler ser una “ciutat intel·ligent”.
Constantine lives is an application for Android smartphones native technology aimed at the public, with the aim of giving a direct communication channel with the local products through easy, simple and free to be able to report possible incidents city.

This application, for its characteristics, linked with current trends in government open public participation, transparency and municipal.

Open Government is a model change in government, a new way of governing and working from the municipal organization. Opting for a city government open, more transparent and accessible, which recognizes the wisdom of society and is able to connect the capacities of organizations and citizens.

It is a model where the administration reportedly opened his knowledge, listening to the public, there conversation and search their collaboration, encouraging greater use of new technologies. Open Government is based on three principles: transparency, participation and collaboration.

Currently cities not only depend on the provision of physical infrastructure ( "physical capital") but also, and increasingly, their availability and quality of communication of knowledge and social infrastructure ( "capital intellectual and social ") that are. This last form of capital is decisive for urban competitiveness. It is in this context that the concept of "smart city" (or digital intelligent city) has been introduced as a strategic element to include the factors of production in a modern urban common framework and to highlight the growing importance of Technologies of Information and Communication Technologies (ICT) capital and the environment, the profile of the competitiveness of cities.
It is in this sense that many cities (often small and medium) Summit is this trend of wanting to be a "smart city."
Read more
Collapse
4.9
13 total
5
4
3
2
1
Loading…

What's New

Millores visuals
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
May 24, 2017
Size
26M
Installs
500+
Current Version
1.2.24052017
Requires Android
4.1 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Technodac
Developer
C/Pin i Soler 38, Local 4 43002 Tarragona
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.