1K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Sirppi on viljelysuunnitelma kännykässä ja lohkokirjanpito taskussa. Se sisältää myös varastokirjanpidon, karttamerkinnät, lohkojen jaon ja puintiaikaennusteet. Jos sinulla on tilatunnus, saat Sirpin käyttöösi ilmaiseksi .

Palautteen mukaan Sirppi on erittäin helppo ja nopea käyttää. Monet ovat kertoneet sen helpottaneen myös tarkastustilannetta sekä tavanomaisilla että luomutiloilla.

Sirppi hyödyntää peltojen paikkatietoa ja tuo ruudulle oikean lohkon viljelytiedot, kun olet pellolla ja avaat Sirpin. Voit yhdellä klikkauksella kuitata viljelytoimenpiteet tehdyiksi. Voit lisätä ja muuttaa lohkokirjanpidon tapahtumia suoraan kännykässä. Tehokkaan tapahtumasuodatuksen ja kännykän paikannuksen avulla ruudulla on automaattisesti juuri se kylvö tai ruiskutus, jota kaipaat.

Lohkokirjanpidon lisäksi Sirpillä voi tehdä karttamerkintöjä joko omaan sijaintiin tai karttaa halutusta paikasta klikkaamalla. Karttamerkintä voi olla hukkakaura, laskuaukko tms. ja siihen voi liittää myös valokuvan. Sirppi näyttää myös kiinteistörajat. Karttamerkintöjä voi halutessaan jakaa esim. WhatApp-viestinä tai Google Maps -ajo-ohjeena. Viesti sisältää valokuvan ja linkin, joka avaa kartan selaimeen. Vastaanottajan ei tarvitse kirjautua tai asentaa mitään. Voit jakaa myös haluttuja lohkoja hetkessä esim. urakoitsijalle tai tarkastajalle.

Sirppi näyttää lähes 200 Ilmatieteen laitoksen sääaseman lämpösummat ja sademäärät. Lämpösumman ja lajiketietojen perusteella se ennustaa puintiajankohdat lohkoittain. Lähin sääasema etsitään automaattisesti. Viime kuun tai viimeisen viikon sademäärät näkee yhdellä vilkaisulla.

Sirppi sisältää pitkälle automatisoidun varastokirjanpidon, joka sopii myös luomutiloille.

Sirppiä voi käyttää joko:
- Itsenäisenä sovelluksena
- Synkronoituna Peltotuki-viljelyohjelmistoon
- Muun viljelyohjelmiston apuna.

Jos sinulla on Peltotuki-ohjelma, tee Sirpin tunnukset sillä. Näin tiedot synkronoituvat Sirpin ja Peltotuen välillä. Jos haluat hankkia Peltotuki-ohjelman, voit ladata ilmaisen Peltotuki Micro -sovelluksen, joka toimii yhdessä Sirpin kanssa. Peltotuki Micron saa sivun www.sirppi.fi/lataa kautta.

Jos haluat käyttää Sirppiä itsenäisenä sovelluksena, voit tehdä Sirpin ensimmäisellä käynnistyksellä itsellesi käyttäjätunnuksen. Silloin Sirppi noutaa lohkotiedot suoraan hallinnon Vipu-järjestelmästä. Yleensä omat lohkot ja kartat ovat Sirpin ruudulla alle kolmessa minuutissa.

Moni on yllättynyt siitä, miten helppoa Sirpin käyttö on ja paljonko hyvä sovellus auttaa omaa työntekoa ja päätöksentekoa. Monille tiloille Sirppi riittää ainoaksi viljelyohjelmaksi. Esim. luomutilat saavat samassa paketissa sekä lohkokirjanpidon että luomukelpoisen varastokirjanpidon.

Vipu-kasvulohkot näkyvät Sirpissä Maanmittauslaitoksen kartan tai ilmakuvan päällä. Lohkokartalta voi katsoa, miten peltolohkot on jaettu eri vuosina ja mitä viljelykasvia niillä on kasvanut. Peltokartalta voi suodattaa näkyviin esim. edellisen vuoden hukkakauramerkinnät ja suunnistaa helposti oikeaan paikkaan. Metsäkartalle voi merkitä vaikka taimikonhoitokohteen, liittää siihen valokuvan ja jakaa sitten karttamerkinnän WhatApp-viestinä suoraan metsäneuvojalle. Kiinteistörajojen etsimisessä Sirppi on usein nopein työkalu.

Lohkoa kartalla klikkaamalla voit nopeasti nähdä halutun lohkon viljelytapahtumat. Jos olet itse pellolla, Sirppi näyttää automaattisesti oikean pellon tapahtumat kännykän paikannuksen avulla.

Sirppiin sisältyy varastokirjanpito, joka soveltuu luomutilojen tuotevirtakirjanpitoon, eläintilojen rehukirjanpitoon ja kaikkien tilojen vilja- ja tarvikevarastojen ylläpitoon. Sirpin varastokirjanpito on pitkälle automatisoitu ja noutaa suurimman osan tiedoista automaattisesti lohkokirjanpidosta. Varastotilanne ja varaston arvo näkyy suoraan kännykässä.

Sirppiä kehitetään jatkuvasti yhdessä käyttäjien kanssa. Kaikki kehitysehdotukset ovat tervetulleita.

Haketusta odottavien puuvarastojen hallintaan on saatavissa Sirppi Energia -sovellus.
Updated on
Jun 12, 2022

Data safety

Developers can show information here about how their app collects and uses your data. Learn more about data safety
No information available

What's new

Uusia ominaisuuksia: Työajan seurantaan taukonappi; Uusi karttamerkintöjen suodatus; Kuvallinen lohkohavainto myös kartalla; Samalle lohkotapahtumalle 2 valokuvaa, esim. peltokuva ja koneen säädöt; NDVI-satelliittikarttaan perustuvat työkoneen ohjaustiedostot

Sisältää peltolohkot, viljelysuunnitelman, lohkokirjanpidon, varastokirjanpiton, karttamerkinnät, puintiennusteet, työkoneen ohjaustiedostojen teon.