SamenChristen dating

5K+
Downloads
Content rating
Mature 17+
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Ontmoet vandaag nog christelijke singles

Inschrijven duurt slechts enkele minuten. Voor je het weet, ben je aan het mailen met andere singles.

Gegarandeerd een goede match

Ons unieke matchsysteem werkt twee kanten op. Door naar de voorkeuren van jullie allebei te kijken, kunnen we verbluffend goed inschatten of jullie bij elkaar passen.

Bijbelse normen en waarden

SamenChristen is voor en door christenen. Ons team werkt daarom dag en nacht aan een schone, veilige en vertrouwde ontmoetingsplek voor singles.

Zeer ervaren redactie

Vijftien jaar geleden stond ons team aan de wieg van de eerste christelijke datingsite van Nederland. En nu werken we hard om SamenChristen veilig en schoon te houden.

Gratis proeflidmaatschap

Je kunt SamenChristen twee weken geheel gratis uitproberen. Geen zorgen, het lidmaatschap verloopt automatisch.

Al 30.000 singles gingen je voor

In ruim vier jaar tijd mochten we maar liefst 30.000 singles verwelkomen op SamenChristen. Nu jij nog :-)

Onze visie

Als christelijke datingapp geloven wij dat het huwelijk door God is ingesteld als een heilige verbintenis tussen man en vrouw, als onderdeel van het plan dat hij met ieder van ons heeft. Het gaat dus om veel meer dan liefde en romantiek alleen. In Genesis 2:18 zegt God: "Het is niet goed dat de mens alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past." God zèlf brengt mensen op Zijn tijd(!) bij elkaar. Soms ervaren we Zijn plannen als een beperking, en soms is het niet altijd eenvoudig om te wachten op Zijn tijd. Maar wie anders dan de God die ons geschapen heeft, weet hoe we tot onze bestemming kunnen komen? De Bijbel leert ons dat God het beste met ons voorheeft: "Mijn plan met jullie staat vast — spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven." We mogen door Jezus zelfs 'Abba Vader' zeggen tegen de Schepper van hemel en aarde!

Paulus schrijft in 2 Korinthe 6:14: "Loop niet in een en hetzelfde span met ongelovigen". Wij geloven dat deze waarschuwing voor het 'ongelijke juk' ook op het huwelijk van toepassing is, en dat christenen beter niet met andersgelovigen kunnen trouwen. In een land waar het aantal kerken afneemt, waar iedereen steeds minder tijd heeft voor sociale activiteiten, en waar internet ons steeds meer mogelijkheden biedt, willen wij ongetrouwde christenen helpen om andere christensingles te ontmoeten — voor een serieuze relatie, maar ook voor fellowship en geloofsopbouw.

In Markus 10:9 zegt Jezus over het huwelijk: "Wat God zo heeft samengevoegd, mag een mens niet scheiden." Het geeft aan hoe veel waarde God hecht aan het huwelijk. Het legt helaas ook onze verbrokenheid bloot, als we de cijfers rond echtscheiding bezien, ook onder christenen. We vinden daarom dat elke relatie het waard is om voor te vechten. Daarom kun je je alleen bij ons inschrijven als je écht vrijgezel bent — en niet als je bijvoorbeeld 'bijna gescheiden' bent, of gescheiden van tafel en bed bent.

Veel christenen zijn huiverig om zich in te schrijven op datingapps, omdat ze denken daarmee op de stoel van God te gaan zitten. Ze wachten liever op de leiding van de Heer, ook als het gaat om hun levenspartner. Daar hebben we begrip voor. Maar het één sluit het andere niet uit. "Ora et labora", zeiden de monniken al — bid en werk. We geloven dat datingsites door God worden gebruikt om christelijke singles bij elkaar te brengen. Ga dus gerust chatten en mailen op (betrouwbare) christelijke datingsites, maar blijf daarbij in gebed.

Onze missie is om al biddend christelijke vrijgezellen aan elkaar te koppelen, volgens Gods alomvattende plan. Onze visie is om christenen uit alle kerken en denominaties te dienen. Elke single die oprecht christen is, kan zich bij ons inschrijven. Jong of oud, evangelisch of reformatorisch. We zijn één in Jezus Christus. We oordelen niet op basis van je verleden, of hoe actief je bent in de kerk. Het gaat erom dat je gered bent, uit genade.
Updated on
Jul 17, 2020

Data safety

Safety starts with understanding how developers collect and share your data. Data privacy and security practices may vary based on your use, region, and age. The developer provided this information and may update it over time.
This app may share these data types with third parties
Device or other IDs
This app may collect these data types
Personal info, Photos and videos and 2 others
Data is encrypted in transit
You can request that data be deleted