Meester Klaas - (Werkwoord)spelling

10K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Met Meester Klaas leer je spelling ✍️, werkwoordspelling en ontleden in het Nederlands! Schrijf je nu een woord met een v of een f? Met een s of een z? Hoe dat zit, leer je hier. In alle onderdelen wordt aandacht besteed aan verrijking van de woordenschat.
Wat is de juiste werkwoordspelling: Schrijf ik dat met een d, t of dt? Daar wordt uitgebreid aandacht aan besteed en stap voor stap uitgelegd. 👍

Deze app bestaat onder andere uit de volgende leermodules:
✔️ D of T. Hier leer je de werkwoordspelling. Je leert om de werkwoorden met een D of een T correct te schrijven.
✔️ Ontleden. Hier leer je om zinnen te ontleden in de persoonsvorm, het werkwoordelijk gezegde, onderwerp, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp, bijwoordelijke bepaling, naamwoordelijk gezegde en het voorzetselvoorwerp.
✔️ V of f. Schrijf je woorden met een v of een f? Dat leer je hier.
✔️ Spelen of spellen. Leer over de lange en korte klanken en de tweeklanken. Van bomen en bommen, programma, beloning tot voor einde groep 8 de struikelwoorden.
✔️ Hond of kat. Eind d of t? Vanaf groep 5 alles over woorden zoals hoed, staart, zwart, blond, lopend, hart of hard, randje, kastje, maantje, maandje, waarheid, koffietijd, universiteit, breedbeeld.
✔️ Z of s. Vanaf groep 5. Woorden met z of s beginnend, opklimmend in moeilijkheid. Lange en korte klanken: lezen en lessen.
✔️ Eer oor eur. Vanaf groep 4. Verschillende oefeningen met eur, ur, eur, ier oor, or enz.
✔️ Eenvoudige woorden. Leer eenvoudige woorden juist te spellen. ik, mij, dop, klas, krant, storm melk enz.
✔️ Flitswoorden. Oefen onbeperkt woorden van alle methoden!

Van 'D of T' en 'Ontleden' zijn alleen de eerste hoofdstukken gratis te bekijken. Hiervan is de volledige versie beschikbaar voor €3,95 als in-app aankoop. De onderdelen 'Eenvoudige woorden' en 'Spelen of spellen' zijn geheel gratis. Om toegang tot alle spelling modules te krijgen moet je de volledige versie kopen voor € 7,95. Flitswoorden is helemaal gratis te gebruiken.

D of T
Met de D of T leermodule ga je gedegen met de werkwoordspelling aan de slag! Zeer effectief en nog leuk ook! En omdat de werkwoordspelling gediend is bij steeds maar weer herhalen, oefenen en verdiepen, kan deze 'D of T-applicatie' daar een belangrijke bijdrage aan leveren.
✔️ eerst veel aandacht voor woordherkenning voordat het om 'D of T' gaat: heb je te maken met een persoonsvorm (tegenwoordige en verleden tijd), een voltooid deelwoord, een als bijvoeglijk naamwoord gebruikt voltooid deelwoord, de infinitief, het onvoltooid deelwoord
✔️ kleurgebruik ter ondersteuning van de woordherkenning
✔️ (natuurlijk) 't kofschip: wanneer gebruik je dat
✔️ een afwisseling van instructie, uitleg en oefening
✔️ feedback bij goede en foute antwoorden
✔️ ruim 1500 zinnen
✔️ toetsen op drie niveaus

Zinsontleding
Zinsontleding saai? Met deze zeer uitgebreide online training zeker niet! Stap voor stap nemen we je mee. Steeds zijn er eerst stukjes uitleg, waarna je direct kunt oefenen. Bij een fout krijg je meteen feedback.

Nadat je eerst de persoonsvorm leert herkennen, volgen het werkwoordelijk gezegde, onderwerp, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp, bijwoordelijke bepaling en zo je wilt, nog het naamwoordelijk gezegde en het voorzetselvoorwerp.

Op de website www.meesterklaas.nl is ook een gratis spellingstoets aanwezig met een uitgebreide foutenanalyse. Zo weet je welke punten je kan verbeteren.
Updated on
Nov 6, 2015

Data safety

Developers can show information here about how their app collects and uses your data. Learn more about data safety
No information available