100K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Momenteel is nog niet mogelijk de Ockto-app te gebruiken zonder een uitnodiging van een aangesloten financieel dienstverlener.

Zonder een uitnodiging van je hypotheekadviseur, financieel adviseur of verzekeraar etc. kun je deze dus app nog niet gebruiken.

-------------

Over Ockto

Soms moet je veel persoonlijke en financiële gegevens aanleveren. Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een hypotheek, leasecontract, het winnen van financieel advies of het huren van een woning. Met Ockto hoef je dit niet meer handmatig op te zoeken maar kan dit online in een paar simpele stappen.

-------------

Hoe werkt het?

Je ontvangt een QR-code van de organisatie die jouw financiële gegevens nodig heeft. Daarna kun je met de app aan de slag.

Met Ockto verzamel je jouw financiële gegevens op een veilige manier bij sites van de overheid waar jouw data bekend is. Ockto begeleid je langs deze websites. Bij ieder systeem log je in met jouw DigiD inloggegevens. Als je een partner hebt dan logt hij of zij ook in.

Ockto haalt alle relevante gegevens van de websites en maakt er jouw persoonlijk financieel profiel van. De gegevens die worden verzameld, laat Ockto je in de app overzichtelijk zien.

Aan het einde van het proces kun je besluiten om de verzamelde informatie door te sturen naar jouw dienstverlener. Of je de informatie daadwerkelijk doorstuurt bepaal je helemaal zelf. Zodra je Ockto afsluit worden alle verzamelde gegevens bij Ockto verwijderd.

-------------

Wat zijn de voordelen?

Met Ockto verzamel je jouw financiële gegevens vanuit de bron. Dat heeft de volgende voordelen:

1. Je bespaart tijd, omdat je nu niet je hele papieren administratie hoeft uit te pluizen;
2. Je bespaart tijd, omdat je de informatie niet handmatig hoeft in te typen;
3. Je maakt geen fouten bij het intypen; dat scheelt later veel gedoe;
4. Je vergeet niet per ongeluk die ene lening of pensioenaanspraak door te geven, waardoor je een beter advies krijgt en niet later alsnog allerlei informatie op papier moet aanleveren.

-------------

Is Ockto wel veilig?

Ockto gaat uit van twee belangrijke principes:

1. Jij zit aan het stuur en bepaalt zelf of je de opgehaalde informatie wilt doorsturen aan jouw financiële dienstverlener.

2. Er wordt nooit blijvend informatie opgeslagen door Ockto. Zodra de verzending is afgerond, je de Ockto app of je apparaat afsluit, of als je ons geen toestemming geeft om de gegevens te versturen, verwijderen wij alle door jou verzamelde persoonsgegevens.

Jouw hypotheekbemiddelaar kan je daarnaast vragen om jouw gegevens maximaal 2 maanden bij Ockto beschikbaar te houden. Daardoor kan een geldverstrekker jouw gegevens gebruiken voor het uitbrengen van een aanbod. Hiervoor word je in de Ockto app expliciet om toestemming gevraagd bij het versturen van de gegevens. Je hebt altijd de mogelijkheid om jouw toestemming voor het bewaren in te trekken. Je gegevens worden dan permanent verwijderd.

Ockto voldoet aan de hoogste security eisen en wordt daarop veelvuldig getoetst. Ook is Ockto ISO27001 gecertificeerd en natuurlijk wordt voldaan de eisen van de AVG-eisen rondom bescherming van je privacy en veiligheid van jouw gegevens.

Let altijd op waar je apps zoals Ockto gebruikt. Het beste kun je gevoelige informatie niet opvragen op open netwerken, zoals een 3G of 4G verbinding of een wifi-netwerk in een restaurant. Dat geldt niet specifiek voor Ockto, maar bijvoorbeeld ook voor je bankieren app.

-------------

Waarom heeft Ockto toegang nodig tot je de camera?

Veelal start je het verzamelen van financiële gegevens vanaf de website van jouw dienstverlener. Vaak gebruik je die website vanaf je desktop of laptop. Om een veilige verbinding te leggen tussen jouw app en die website wordt gewerkt met een QR-code. De app heeft de telefooncamera nodig om die QR-code te scannen.

Voor verdere vragen kijk je op https://www.ockto.nl/faq
Updated on
Jul 1, 2022

Data safety

Safety starts with understanding how developers collect and share your data. Data privacy and security practices may vary based on your use, region, and age. The developer provided this information and may update it over time.
This app may share these data types with third parties
Personal info and Financial info
This app may collect these data types
App info and performance and Device or other IDs
Data is encrypted in transit
You can request that data be deleted