100K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Momenteel is nog niet mogelijk de Ockto-app te gebruiken zonder een uitnodiging van een aangesloten financieel dienstverlener.

Zonder een uitnodiging van je hypotheekadviseur, financieel adviseur of verzekeraar etc. kun je deze app dus nog niet gebruiken.

-------------

Over Ockto

Soms moet je veel persoonlijke en financiële gegevens aanleveren. Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een hypotheek, leasecontract, het winnen van financieel advies of het huren van een woning. Met Ockto deel je makkelijk en veilig je persoonsgegevens. Alleen de gegevens die nodig zijn worden opgehaald en gedeeld. Niets meer en niets minder.

-------------

Hoe werkt het?

Je kunt je gegevens met Ockto aanleveren bij bedrijven die bij ons zijn aangesloten. Zij zullen je dan verzoeken de Ockto-app te downloaden en verbinding met de app te maken door de QR-code te scannen, of op de knop 'Begin' te tikken.

In de app log je in bij organisaties waar je met Ockto je persoonsgegevens gaat ophalen. Bijvoorbeeld door met DigiD in te loggen bij de Belastingdienst. Je gegevens worden verzameld en samengevoegd.

Aan het einde van het proces kun je besluiten om de verzamelde informatie door te sturen naar jouw dienstverlener. Of je de informatie daadwerkelijk doorstuurt bepaal je helemaal zelf.

Ockto gaat altijd veilig om met jouw gegevens. We versleutelen jouw gegevens, waardoor deze niet ongewenst ingezien kunnen worden.

Zodra je Ockto afsluit worden alle verzamelde gegevens bij Ockto verwijderd.

-------------

Wat zijn de voordelen?

Met Ockto verzamel je jouw financiële gegevens vanuit de bron. Dat heeft de volgende voordelen:

1. Je bespaart tijd, omdat je nu niet allerlei gegevens bij elkaar hoeft te zoeken;
2. Je bespaart tijd, omdat je de informatie niet handmatig hoeft in te typen of in te scannen;
3. Je maakt geen fouten bij het intypen; dat scheelt later veel gedoe;
4. Je vergeet niet per ongeluk die ene lening of pensioenaanspraak door te geven, waardoor je een beter advies krijgt en niet later alsnog allerlei informatie moet aanleveren.

-------------

Is Ockto wel veilig?

Ockto gaat uit van twee belangrijke principes:

1. Jij zit aan het stuur en bepaalt zelf of je de opgehaalde informatie wilt doorsturen aan jouw financiële dienstverlener.

2. Er wordt nooit blijvend informatie opgeslagen door Ockto. Zodra de verzending is afgerond, je de Ockto-app of je apparaat afsluit, of als je ons geen toestemming geeft om de gegevens te versturen, verwijderen wij alle door jou verzamelde persoonsgegevens.

De dienstverlener kan je daarnaast vragen om jouw gegevens nog een tijdje via Ockto beschikbaar te houden. Daardoor kan een deze dienstverlener jouw gegevens gebruiken voor bijvoorbeeld het uitbrengen van een hypotheekaanbod. Hiervoor word je in de Ockto app expliciet om toestemming gevraagd bij het versturen van de gegevens. Je hebt altijd de mogelijkheid om jouw toestemming voor het bewaren in te trekken. Je gegevens worden dan permanent verwijderd bij Ockto.

Ockto voldoet aan de hoogste security eisen en wordt daarop veelvuldig getoetst. Ook is Ockto ISO27001 gecertificeerd en natuurlijk wordt voldaan de eisen van de AVG-eisen rondom bescherming van je privacy en veiligheid van jouw gegevens.

-------------

Waarom heeft Ockto toegang nodig tot je de camera?

Veelal start je het verzamelen van financiële gegevens vanaf de website van jouw dienstverlener. Vaak gebruik je die website vanaf je desktop of laptop. Om een veilige verbinding te leggen tussen jouw app en die website wordt gewerkt met een QR-code. De app heeft de telefooncamera nodig om die QR-code te scannen.

Voor verdere vragen kijk je op https://www.ockto.nl/faq
Updated on
Aug 12, 2022

Data safety

Safety starts with understanding how developers collect and share your data. Data privacy and security practices may vary based on your use, region, and age. The developer provided this information and may update it over time.
This app may share these data types with third parties
Personal info and Financial info
This app may collect these data types
App info and performance and Device or other IDs
Data is encrypted in transit
You can request that data be deleted

What's new

In deze update hebben wij de Ockto app in een nieuw jasje gestoken.

Kom je een bug tegen? Stuur een email naar support@ockto.nl en we gaan ermee aan de slag.