Straatnamen van Schiedam

100+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

De geschiedenis van Schiedam is vastgelegd in de straatnamen. Vroeger zat in een straatnaam vaak een verwijzing naar de bewoners, het gebruik of de locatie van de straat. Je ziet in de Schiedamse straatnamen veel verwijzingen naar visserijambachten, jeneverindustrie en polders. In de nieuwere buitenwijken hebben de straatnamen vaak één gezamenlijk thema. Sommige thema's zijn heel algemeen, zoals sporthelden, vogels en schilders. Maar veel van de thema's zijn typisch Schiedams; ze verwijzen bijvoorbeeld naar Schiedamse distillateurs, bestuurders, de als heilige vereerde Liedewij of familie van huizenbouwers.

De app 'Straatnamen van Schiedam' biedt de herkomst en betekenis van alle straatnamen van Schiedam. Dwaal over de kaart op zoek naar nieuwe straatnamen. Doorzoek de database op personen en woorden. Of ontdek op straat welke straatnamen er in de directe omgeving liggen. Met de app 'Straatnamen van Schiedam' leer je op een leuke manier meer over de geschiedenis van de stad.
Updated on
Aug 9, 2021

Data safety

Safety starts with understanding how developers collect and share your data. Data privacy and security practices may vary based on your use, region, and age. The developer provided this information and may update it over time.
This app may share these data types with third parties
Location
No data collected
Learn more about how developers declare collection
Data is encrypted in transit
You can request that data be deleted