ERCIS FM

5K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Aplicația redă radioul ERCIS FM, radioul Diecezei Romano-Catolice de Iași, un post de radio necomercial, un radio cu tematica religios-cultural. Este un mijloc de comunicare în sprijinul răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu, care se regăsește în Sfânta Scriptură și care are mereu cel mai frumos și plin de speranță mesaj pentru oamenii din toate timpurile. Prin sloganul „Mereu împreună cu tine”, ERCIS FM își propune ca toți ascultătorii să se simtă cu adevărat însoțiți oriunde ar fi, oferindu-le nu numai informații, dar mai presus de toate hrănindu-le inima, sufletele, prin Sfinte Liturghii, meditații, exemple de sfinți și oameni care l-au descoperit pe Dumnezeu, în spiritul Diecezei Romano-Catolice de Iași și pentru a răspunde mai bine la sensibilitatea credincioșilor catolici din zona Moldovei.

Mai ales în aceste timpuri, oamenii au nevoie de speranță și încurajare în trăirea vieții, iar ERCIS FM, prin programele și prin muzica sa credem că poate veni în întâmpinarea acestor nevoi ale lor.

Numele ERCIS FM acronimul de la numele instituției diecezane: Episcopia Romano-Catolică de Iași, acronim cu care publicul este deja obișnuit, deja prin site-ul oficial al Episcopiei de Iași: www.ercis.ro, dar și a departamentului audio-video al Episcopiei de Iași: ERCIS Media. Totodată, completarea FM arată deja dorința ca acest radio să se audă și în eter, prin frecvențe FM, în mod special pe teritoriul Moldovei, zona Diecezei Romano-Catolice de Iași, frecvențe care se vor alătura difuzării online, care este posibilă și prin această aplicație.

Ne dorim ca acest radio să fie un radio nu doar pentru persoanele de confesiune romano-catolică, pentru că programele acestui radio sunt îndreptate spre toate persoanele indiferent de confesiune, sex, vârstă sau poziție socială. De altfel, așa cum este specificat și în Statutul Asociației Presa Bună, asociația care gestionează ERCIS FM, se dorește și prin acest canal de comunicare promovarea diversității culturale și religioase, prin emisiunile și transmisiunile realizate de ERCIS FM.

Emisiunile vor fi mixte. Pe lângă temele religioase, vor fi incluse și alte teme din viața de zi cu zi, programe culturale și sociale. Formatul macro va fi, de asemenea, mixt. Va fi introdusă muzică din diferite genuri, știri și programe din diferite domenii, deoarece se dorește ca prin ERCIS FM să se ajungă la toate vârstele publicului care se dorește a fi cât mai diversificat.

Programele acestui radio sunt realizate de o echipă de 10 oameni angajați în cadrul Asociației Presa Bună, cu o bogată experiență acumulată în activitatea audiovizuală, la proiect alăturându-se și peste 25 de colaboratori, specialiști din diferite domenii de activitate, fie preoți, fie profesori, fie doctori, fie studenți ș.a. Un spațiu larg va fi oferit și celorlalți voluntari care vor dori să sprijine în diferite moduri proiectul acestui radio.
Updated on
Sep 2, 2021

Data safety

Developers can show information here about how their app collects and uses your data. Learn more about data safety
No information available

What's new

Acum poți asculta în reluare emisiunile tale preferate de la ERCIS FM. Dacă ai ratat o emisiune sau vrei să o reasculți, podcasturile emisiunilor ERCIS FM sunt disponibile pe toate dispozitivele mobile.