Fantastic Fungi

2019 • 80 minutes
3.8
6 reviews
100%
Tomatometer
Eligible
Watch in a web browser or on supported devices Learn More

About this movie

Als zo velen worstelen om verbinding, inspiratie en hoop, brengt Fantastic Fungi ons samen als onderling verbonden scheppers van onze wereld. Fantastic Fungi, geregisseerd door Louie Schwartzberg, is een bewustzijnsveranderende film die ons meeneemt op een meeslepende reis door tijd en schaal naar de magische aarde onder onze voeten, een ondergronds netwerk dat onze planeet kan genezen en redden. Door de ogen van gerenommeerde wetenschappers en mycologen zoals Paul Stamets, bestverkopende auteurs Michael Pollan, Eugenia Bone, Andrew Weil en anderen, worden we ons bewust van de schoonheid, intelligentie en oplossingen die het schimmelkoninkrijk ons biedt als reactie op enkele van onze meest urgente medische, therapeutische en ecologische uitdagingen.
3.8
6 reviews
Nathanael Koonstra
November 11, 2020
Indrukwekkende beelden en indrukwekkende informatie over paddenstoelen en schimmels en hoe belangrijk zij zijn op de wereld, vermengd met de persoonlijke reis van 'self-made' mycoloog Paul Stamets. Echt een aanrader. My mind was blown: een geestverruimende film, ook gewoon zonder de inname van bepaalde paddenstoelen.
Niels Lohmann
January 11, 2021
Het gaat 25% over 'Fungi' en dat is zeer interesant. De overige 75% gaat voornamelijk over 'trippen', Paul Stamets levensverhaal en zijn bedrijf die (je raad het) paddo's verkoopt.. De title is naar mijn mening zeer misleidend het is niet een docu over fungi. Het is niet een natuurfilm. Het is een sales pitch voor Magic mushrooms en Paul Stamets idelologie. Tenzij je dit fijn lijkt, zou ik het niet kopen.