EHBO-app - Rode Kruis

3.7
3.24K reviews
1M+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Introductie
Kun jij EHBO verlenen? Jaarlijks raken 7,6 miljoen mensen gewond. Met de vernieuwde EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis heb je altijd betrouwbare informatie over hoe je bij deze ongevallen handelt. Of het nu gaat om een tekenbeet, epilepsie of hyperventilatie, de app vertelt je wat je moet doen.

Met de officiële EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis ben je altijd voorbereid op ongevallen en hoef je in geval van nood niet ver te zoeken voor betrouwbare informatie. Download de app nu!

Waarom kies je voor de EHBO-app van het Rode Kruis?
🔴 Officiële app van het Nederlandse Rode Kruis
🔴 Informatie bij meer dan 80 veelvoorkomende EHBO-situaties
🔴 Handig bij bijna alle ongevallen, van tekenbeten tot snijwonden
🔴 Betrouwbare en actuele informatie
🔴 Eenvoudige instructies volgens de officiële richtlijnen
🔴 Geeft snel de juiste informatie, ook bij nood of paniek
🔴 Gesproken instructies bij o.a bewusteloosheid, reanimeren en brandwonden
🔴 Zoekfunctie om specifieke letsels snel te vinden
🔴 Persoonlijke inbox met speciaal voor jou geselecteerd EHBO-nieuws
🔴 Met link naar webshop van het Rode Kruis voor producten en cursussen

Nieuw
Nieuw: De EHBO-app is nu slimmer dan ooit. Vertel ons welk profiel het beste bij je past en wij zorgen dat de EHBO-tips daarop aansluiten.
Daarnaast is de EHBO-app nog verder geoptimaliseerd voor de nieuwste telefoons.

Download de app nu om alle nieuwe features te ontdekken!

Veelvoorkomende EHBO-situaties
De app biedt hulp bij de meest voorkomende EHBO-situaties. Er zijn gesproken instructies bij ernstige situaties zoals bewusteloosheid, brandwonden en reanimeren. Daarnaast vind je geschreven instructies over meer dan 80 situaties waarbij EHBO noodzakelijk is, zoals (snij)wonden, kneuzingen, insectensteken, allergische reacties, hyperventilatie, epilepsie en paniekaanvallen.

Welke ongevallen? Geen ziekenhuis of 112, wel EHBO
De app is vooral bedoeld voor ongevallen waarbij niet direct medische hulp van een arts nodig is, maar waarbij het wel noodzakelijk is om zelf eerste hulp te verlenen. De app geeft je daarbij de informatie die je nodig hebt. Wat doe je bijvoorbeeld na contact met de haartjes van de eikenprocessierups of met de sappen van de berenklauw? Wat doe je met een splinter of met een bloedneus?

Per ongeval of situatie geven we aan hoe je de situatie herkent. Daarna leggen we in overzichtelijke stappen uit wat je zelf kan doen. Uiteraard geven we ook aan wanneer het verstandig is om toch contact op te nemen met de huisarts of de huisartsenpost, of om 112 te bellen.

Hulp bij reanimatie
Voor reanimatie biedt de app een gesproken instructie. In twaalf duidelijke stappen begeleidt de app je bij het reanimeren. Hiermee kun je in een stressvolle situatie correct medisch handelen. De instructie kan op elk moment gepauzeerd wordt. Ook is het mogelijk om vanuit het instructiemenu direct 112 te bellen.

Ook voor bewusteloosheid, hevige bloedingen, brandwonden, vergiftiging en ernstige verslikking is er een gesproken instructie met duidelijke stappen en de mogelijkheid om direct 112 te bellen.

Let op: De app geeft niet aan waar AED’s hangen.

EHBO-producten en cursussen
In de app vind je een link naar de webshop van het Nederlandse Rode Kruis. We hebben onder andere verschillende EHBO-sets en -koffers, lesboeken en AED’s. In de webshop vind je ook EHBO-cursussen. Er is keuze tussen online introductiecursussen, reanimatiecursussen, uitgebreide cursussen of aanvullende cursussen.

Het Nederlandse Rode Kruis
Het Rode Kruis biedt hulp aan mensen in nood. Dichtbij als je je enkel verzwikt tijdens een wedstrijd, maar ook ver weg. Via 197 afdelingen bieden we hulp, bijvoorbeeld bij evenementen en bij rampen. Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel uit van het Internationale Rode Kruis- en de Rode Halve Maanbeweging. Met de EHBO-app willen wij bijdragen aan ons doel: hulp bieden aan mensen in nood.
Updated on
Apr 28, 2022

Data safety

Safety starts with understanding how developers collect and share your data. Data privacy and security practices may vary based on your use, region, and age. The developer provided this information and may update it over time.
No data shared with third parties
Learn more about how developers declare sharing
No data collected
Learn more about how developers declare collection
3.7
3.24K reviews
Georgios Papanikolaou
March 31, 2022
This app is super nicely done! It's a pity I cannot set a different language as a non-dutch speaker leaving in the Netherlands! I cannot even install the corresponding app of a different country. Please check this out. About a quarter of the people (above 15yo) living in the Netherlands is not speaking Dutch, it's really a pity to lose on such a nicely made app.
3 people found this review helpful
Did you find this helpful?
Mark Verleg
June 9, 2022
Goede app. Waarschijnlijk is het veel gevraagd, maar wat handig zou zijn in locaties van dichtstbijzijnde AEDs. Dat en meer talen.
Did you find this helpful?
Toon van Hoof
January 23, 2022
Hey mensen Gezien de kritieken denk ik dat veel mensen de verkeerde app hebben geïnstalleerd (ik heb een Motorola telefoon met Android). Onder "meer EHBO situaties" staat idd een link naar cursussen. Ik vind dit prima. Zeker voor die mensen die er iets meer van willen weten. Van de klachten over reclame is mij niks bekend. Ik ben al vele jaren Eerste Hulp instructeur en beveel deze app al heel veel jaren aan en heb nog nooit klachten gehoord, alleen maar bedankjes voor het advies.
Did you find this helpful?

What's new

Bugfixes & improvements