De kallar honom Bitcoinmiljonären

· Jessica Dunkers · Narrated by Jessica Dunkers
3.3
3 reviews
Audiobook
5 hr 24 min
Unabridged
Eligible
Want a free 32 min sample? Listen anytime, even offline. 
Add

About this audiobook

Berättelsen om Sveriges mest uppmärksammade rättsfall inom digitala valutor

Hösten 2013 börjar teknikintresserade Linus Dunkers engagera sig i den nya digitala valutan bitcoin. Han köper och säljer den digitala valutan, bryter sina egna och åker land och rike runt för att föreläsa om det nya fenomenet. Det tar inte många år innan Linus har gjort sig ett namn inom branschen. Det skrivs spaltmeter om bitcoin i media och Linus ställer upp i intervjuer i så väl lokalpressen som Sveriges radio och Svenska Dagbladet. Allt går som på räls fram till den dagen några främmande människor ringer på dörrklockan. Ingenting blir någonsin sig likt igen.

"De kallar honom Bitcoinmiljonären" är berättelsen om en nyfiken, modig och teknikintresserad man. Vi får följa med när den första datorn kommer in hemmet, det ideella arbetet i Afrika, förhindrandet av hundratals bedrägerier, utkastningen ur banken, medias skriverier och inte minst: kriget mot Skatteverket.

Boken är skriven av Linus fru Jessica Dunkers som på nära håll bevittnar myndigheternas maktspel och rättssystemets brister.

Ratings and reviews

3.3
3 reviews
Cassandra S.
January 25, 2021
Så trött på att läsa att det är fel på alla institutioner och att det är så synd om smarta Dunkers. Nää klarar inte av att läsa ut den (händer sällan)
Did you find this helpful?

Rate this audiobook

Tell us what you think.

Listening information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.