Diàleg: Una comèdia d'Avel·lí Artís i Balaguer

BonPort Edicions
1
Free sample

Aquesta petita joia teatral condensa amb especial brillantor totes les característiques que converteixen Artís i Balaguer en un clàssic del nostre teatre, que en el marc del nou país que volem fer, cal restituir a la societat catalana. Un segle després que fos escrita, ens arriba amb una vigència sorprenent. Els dos protagonistes, Ell i Ella, sostenen una batalla diàlectica enginyosa, plena de jocs de sentit i tombs inesperats. Un estira-i-arronsa esplèndid amb la figura central d’una dona moderna i avançada al seu temps, i on conflueixen poder, conflicte social i seducció.

«Gaudeixin de Diàleg per la riquesa de la seva llengua, l’ocurrència de la situació i per la formidable rapidesa amb què es consum, com si cada paraula fos la dosi justa de pólvora d’una metxa que ens porta, vertiginosament, fins al prodigiós final»

(Laura Borràs, Directora de la Institució de les Lletres Catalanes)
Read more
Collapse

About the author

Avel·lí Artís i Balaguer (Vilafranca del Penedès, 1881 - Ciutat de Mèxic, 1954), pare de Tísner i dramaturg de gran èxit durant les primeres dècades del segle XX, fou un dels màxims exponents del gènere de l'alta comèdia ciutadana (juntament amb autors com Carles Soldevila o Pous i Pagès), i una peça clau en la recuperació del teatre en català al tombant del segle XIX al XX. La seva gran aportació a l'escena catalana rau, entre altres coses, en el fet d'haver sabut forjar un model de llengua literària que s'emmotlla en la nova normativa fabriana i, alhora, flueix amb gran naturalitat dalt l'escenari. És autor d'obres com Comèdia de guerra i d'amor (1921), Les noies enamorades (1924) o Seny i amor, amo i senyor (1925), molt ben acollides tant per la crítica com pel públic. La guerra i l'exili van sumir en l'oblit aquest precedent cabdal del nostre teatre contemporani, que avui volem recuperar i tornar a situar al lloc que li correspon.
Read more
Collapse
5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
BonPort Edicions
Read more
Collapse
Published on
Jan 29, 2016
Read more
Collapse
Pages
30
Read more
Collapse
ISBN
9788494506505
Read more
Collapse
Features
Read more
Collapse
Best For
Read more
Collapse
Language
Catalan
Read more
Collapse
Genres
Drama / European / General
Fiction / Classics
Fiction / Literary
Literary Collections / European / General
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.