Terapie prin scris este un loc primitor pentru cei care stiu cat de benefica este terapia prin citit.
Toti simtim uneori nevoia sa ne retragem pentru scurte intervale de timp din aglomeratia zilelor pentru a ne regasi ritmul, iar acesta este locul unde timpul isi incetineste fuga si ne ingaduie dreptul la contemplare.
Viata este atat de surprinzatoare, iar noi prea des suntem prea ocupati sa-i admitem bogatia. Ii surprindem sclipirile in fiecare zi, insa mult prea rar ne oprim sa le culegem si sa le ducem cu noi mai departe.
Terapie prin scris este locul in care am adunat toate sclipirile revelatiilor aduse de vreo idee, persoana sau experienta intalnite de-a lungul zilelor mele, timp de cinci ani. Le-am recunoscut autenticitatea si le-am pastrat scrise in acest loc ferit de graba, apoi le-am impartasit cititorilor mei anonimi.
Iti doresc sa te bucuri de aceasta oaza de liniste si contemplare in compania randurilor mele, asa cum a fost pentru mine cand le-am scris si de fiecare data cand le recitesc.
Nu intamplator este primul ebook pe care il lansez in online, dupa trei carti publicate prin edituri.
Toate textele adunate in volumul de fata au fost publicate ralucabarbu.ro.
About the author
Raluca Barbu, scriitoare româncă originară din Piteşti și adoptată de Cluj-Napoca timp de 20 de ani, locuiesc momentan în Statele Unite ale Americii. Cu studii la Facultatea de Istorie și Filosofie Babeș Bolyai, un deceniu de experiență într-una dintre cele mai mari corporații din România și 5 ani dedicați PR-ului și marketing-ului, mă păstrez fidelă literaturii și scriu proză de parcă aș trăi două vieți distincte.
Sunt parcă mai multe vieți de când scriu și încă pe-atâtea aș vrea să mai trăiesc, să pot scrie tot din mine. Există șase (ar fi fost mai elegant-literar să fie șapte) motive pentru care nu pot să nu scriu și îmi face plăcere de câte ori am ocazia să le trec în revistă:
Scrisul îmi este martor. Sunt eu în fața unei foi cu un stilou în mână, eu cu ecranul laptopului reflectându-mi-se în ochelari, eu cu telefonul în mână și degetele mari cuprinzând tastatura de pixeli și apoi, după doar câteva cuvinte nu mai sunt singură, sunt eu și textul meu, povestea unor gânduri sau senzații, imaginea unei idei, un concept adus la lumină. La final sunt eu și martorul minții mele, eu în două forme complet diferite de existență. Scrisul îmi este companie.
Scrisul are puterea de a transforma o noapte oarecare, cu același cer dintotdeauna, într-o metaforă, într-o senzație de sublim, doar pentru că cineva a avut ochi să vadă culoare dincolo de întuneric. Scrisul este infinit creator prin universurile pe care le lasă la latitudinea fiecărui cititor să și le creeze. Scrisul este artă.
Scrisul este terapie. Printr-un transfer magic, odată numită suferința și apoi încredințată paginii, mă eliberez de frici și angoase și am din nou loc pentru curaj.
Scrisul îmi reamintește negreșit de Raluci în splendoarea vârstelor trecute, de visele lor, de oamenii care au fost cândva prezenți și importanți pentru ele. Scrisul este memoria mea.
Scrisul este de multe ori subiectul principal, sursa, scopul poveștilor pe care le spun. Scrisul este personaj.
Sunt în aceeași măsură cititorul propriului meu mesaj. Scrisul nu-mi aparține.
Publicații:
Oraşul din viaţa mea, memorii. Editura Grinta Cluj-Napoca, 2007.
Corporatistul, roman. Editura Tracus Arte București, 2012. Ediția a doua, eBook, Google Play Books 2019.
Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă, autoficțiune/parenting. Editura Herald București, 2014.
Terapie prin scris, eseuri. Google Play Books, eBook 2019.