TERAPIE PRIN SCRIS

BARBU RALUCA
19

Sunt om in toata puterea cuvântului viu si inevitabil trec prin viata luptandu-ma cu focul, apa si pamantul sau lasandu-ma in voia aerului. Uneori am iluzia ca detin controlul, alteori refuz sa cred ca stiu ceva. Scrisul este ancora pe care am aruncat-o din loc in loc, avand credinta ca scris fiind este adevarat si durabil.Terapie prin scris este un loc primitor pentru cei care stiu cat de benefica este terapia prin citit.


Toti simtim uneori nevoia sa ne retragem pentru scurte intervale de timp din aglomeratia zilelor pentru a ne regasi ritmul, iar acesta este locul unde timpul isi incetineste fuga si ne ingaduie dreptul la contemplare.


Viata este atat de surprinzatoare, iar noi prea des suntem prea ocupati sa-i admitem bogatia. Ii surprindem sclipirile in fiecare zi, insa mult prea rar ne oprim sa le culegem si sa le ducem cu noi mai departe.


Terapie prin scris este locul in care am adunat toate sclipirile revelatiilor aduse de vreo idee, persoana sau experienta intalnite de-a lungul zilelor mele, timp de cinci ani. Le-am recunoscut autenticitatea si le-am pastrat scrise in acest loc ferit de graba, apoi le-am impartasit cititorilor mei anonimi.


Iti doresc sa te bucuri de aceasta oaza de liniste si contemplare in compania randurilor mele, asa cum a fost pentru mine cand le-am scris si de fiecare data cand le recitesc.


Nu intamplator este primul ebook pe care il lansez in online, dupa trei carti publicate prin edituri.

Toate textele adunate in volumul de fata au fost publicate ralucabarbu.ro.

Read more
Collapse

About the author

Raluca Barbu, scriitoare româncă originară din Piteşti și adoptată de Cluj-Napoca timp de 20 de ani, locuiesc momentan în Statele Unite ale Americii. Cu studii la Facultatea de Istorie și Filosofie Babeș Bolyai, un deceniu de experiență într-una dintre cele mai mari corporații din România și 5 ani dedicați PR-ului și marketing-ului, mă păstrez fidelă literaturii și scriu proză de parcă aș trăi două vieți distincte.


Sunt parcă mai multe vieți de când scriu și încă pe-atâtea aș vrea să mai trăiesc, să pot scrie tot din mine. Există șase (ar fi fost mai elegant-literar să fie șapte) motive pentru care nu pot să nu scriu și îmi face plăcere de câte ori am ocazia să le trec în revistă:


Scrisul îmi este martor. Sunt eu în fața unei foi cu un stilou în mână, eu cu ecranul laptopului reflectându-mi-se în ochelari, eu cu telefonul în mână și degetele mari cuprinzând tastatura de pixeli și apoi, după doar câteva cuvinte nu mai sunt singură, sunt eu și textul meu, povestea unor gânduri sau senzații, imaginea unei idei, un concept adus la lumină. La final sunt eu și martorul minții mele, eu în două forme complet diferite de existență. Scrisul îmi este companie.


Scrisul are puterea de a transforma o noapte oarecare, cu același cer dintotdeauna, într-o metaforă, într-o senzație de sublim, doar pentru că cineva a avut ochi să vadă culoare dincolo de întuneric. Scrisul este infinit creator prin universurile pe care le lasă la latitudinea fiecărui cititor să și le creeze. Scrisul este artă.

Scrisul este terapie. Printr-un transfer magic, odată numită suferința și apoi încredințată paginii, mă eliberez de frici și angoase și am din nou loc pentru curaj.


Scrisul îmi reamintește negreșit de Raluci în splendoarea vârstelor trecute, de visele lor, de oamenii care au fost cândva prezenți și importanți pentru ele. Scrisul este memoria mea.


Scrisul este de multe ori subiectul principal, sursa, scopul poveștilor pe care le spun. Scrisul este personaj.

Sunt în aceeași măsură cititorul propriului meu mesaj. Scrisul nu-mi aparține.


Publicații:


Oraşul din viaţa mea, memorii. Editura Grinta Cluj-Napoca, 2007.


Corporatistul, roman. Editura Tracus Arte București, 2012. Ediția a doua, eBook, Google Play Books 2019. 


Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă, autoficțiune/parenting. Editura Herald București, 2014.


Terapie prin scris, eseuri. Google Play Books, eBook 2019. 


Read more
Collapse
5.0
19 total
Loading...

Additional Information

Publisher
BARBU RALUCA
Read more
Collapse
Published on
Sep 1, 2018
Read more
Collapse
Pages
228
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best For
Read more
Collapse
Language
Romanian
Read more
Collapse
Genres
Biography & Autobiography / Personal Memoirs
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Eligible for Family Library

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Călătoria în timp există. Mușcă din biscuitul ăsta și ai ajuns în 1987, intră în labirintul de sub calea ferată suspendată și ești în 1956, vorbește cu bătrâna asta și ești în 1945, ascultă melodia astălaltă și anul este 1998.

Călătoria în timp în Asia este mai bogată decât cea din Europa sau America de Sud pentru că poți ajunge și în viitor. În 2072 sau în 2272 au trenuri de mare viteză pe culoarele cărora umblă roboți surdomuți care îți vând calendare vintage din 1988 și calculatoare chinezești din 1966.

Mongolia, deși în Asia, este mai degrabă o țară balcanică, un Mordor amuzant de unde au plecat în lume hunii, turcii și hoardele lui Ginghis. În Mongolia, secolul XXI nu a ajuns, te plimbi într‐un spațiu la fel de nomad ca locuitorii lui, o țară întreagă alergând haotic între 1300 și 1980. Cum ți‐o fi norocul.

Deși filmele, cultura pop și avangardismul tehnologic dau sentimentul că Japonia și Coreea sunt plasate mult în viitor, realitatea de pe teren e diferită. Ambele țări s‐au refăcut galopant după traume incredibile și progresul lor a luat o formă de evantai. În cutele acestuia găsești intacte decade complet pierdute într‐o Europă care a evoluat mult mai uniform. Ai secolul XV la patru metri de secolul XXII, calculatoare 286 lângă calculatoare cu boxe care emană mirosurile mâncăricii gătite pe ecran.

Cartea aceasta este, la rândul ei, o călătorie cusută din patru petice: Mongolia în 2009, Coreea de Sud în 2013 și Japonia în 2007 și apoi în 2015. Poveștile sunt strânse din trei agende și două calculatoare, unele însemnări fiind atât de criptice pentru mine, azi, încât am chemat un specialist să‐mi spună ce am vrut să zic atunci. Așezați‐vă în vagoane, fixați‐vă centurile, sper că nu ați mâncat nimic prea greu care să vă producă greață șiiiiii... Roller‐coaster, baby!!!

©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.