Halkbilimi alanına giren bütün sözlü ve yazılı kültürel ürünlerin birtakım kuramsal görüşler ve metotlarla ele alınıp değerlendirilmesi evrensel düzeyde yapılacak çalışmalara da ışık tutacaktır.
Bu eserde Dede Korkut’tan masala, motif yapısından inanışlara, halkbilimi perspektifiyle ele alınmış romandan şiire ve eğitimden edebiyat kuramlarına ait birçok konuda çeşitli tarihlerde kaleme alınmış bilimsel içerikli bu yazıların akademik camiaya katkı sunacağı ümidi ve temennisiyle…
M. ABDULBASİT SEZER, 1972 yılında Midyat’ta doğdu. Ortaöğrenimini Mardin Lisesinde, lisans eğitimini Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalında bitirdi. Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri yayınlanan SEZER’in daha önce basılan kitapları şunlardır:
Murathan Mungan ve Halk Bilimi (Maya Akademi Yay-2010), Dil ve Anlatım Sanatları (Erdost ÖZKAN ile birlikte) (Pulat Basımevi-2011), Cahan ile Abdullah Hikayesi Üzerine Bir Araştırma (Gece Akademi Yay-2018), Epik Yasalar Bağlamında Dede Korkut Anlatıları (Gece Akademi Yay-2019)
Halen Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi bölümünde Öğretim Üyesi ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görevine devam etmektedir.