La Transició franquista: Un exercici dapropiació de la història. Premi Carles Rahola dassaig 2014

Sold by Grupo Planeta Spain
Free sample

Sempre s’ha dit que el preu de la Transició va ser l’oblit del franquisme. Però la Transició no és res més que una gran operació política de memòria, que se sosté sobre uns fonaments que necessiten una revisió crítica. Quines són les arrels de la memòria de la Transició? Quins són els seus condicionants? Per què els líders polítics de la Transició han publicat tantes autobiografies i memòries personals? Quins són els elements que configuren el relat dominant de la Transició? A partir d’aquests preguntes, el llibre s’endinsa en la genealogia d’aquest relat, que ha esdevingut des de l’inici de la mateixa Transició, un comú denominador transmès i assumit per la societat i els partits polítics sense gaire discussió. Ara que la Transició és més criticada que mai, ens cal comprendre qui i com construí aquell relat i per què.
Read more
Collapse

About the author

Doctora en sociologia per la UAB, amb una tesi sobre les memòries de la transició. Investigadora i consultora de polítiques públiques. Professora associada a la UOC i a la UAB. Presidenta de la Fundació Congrés de Cultura Catalana. La qüestió de la memòria sempre li ha interessant. Com a investigadora ha participat en algunes recerques sobre la construcció social de la memòria i sobre les formes de representació del passat nacional. Aquest interès l’ha portat a escriure diversos articles sobre aquesta matèria (i sobre les representacions simbòliques del passat nacional) en revistes com Revista de Catalunya, Idees o El Contemporani, o bé en premsa escrita. També l’ha dut a dirigir un documental, com un exercici d’exploració de la construcció social dels referents simbòlics del passat.

Read more
Collapse
Loading…

Additional Information

Publisher
Grupo Planeta Spain
Read more
Collapse
Published on
Nov 20, 2014
Read more
Collapse
Pages
258
Read more
Collapse
ISBN
9788498093261
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Catalan
Read more
Collapse
Genres
Political Science / General
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.