Tanssi-innostaminen: Kohti yksilön ja yhteisön hyvinvointia

BoD - Books on Demand

Tanssi-innostaminen® on taiteellis-pedagoginen menetelmä, jonka tarkoituksena on elähdyttää sekä yksilöitä että yhteisöjä kehollisten harjoitteiden avulla. Tanssi-innostaminen soveltuu myös niille, jotka luulevat, etteivät osaa tanssia! Tanssi-innostamisessa ei ole kyse minkään tietyn tanssitekniikan opettelusta tai tanssilajin hallinnasta, vaan kehotietoisuuden laajentamisesta ja oman ilmaisun löytämisestä tanssi-improvisaatioharjoitusten avulla. Tanssi-innostaminen on sellaista tanssillista toimintaa, jonka pyrkimyksenä on löytää kunkin oma luonteva tapa liikkua ja ilmaista liikkeen avulla, mutta myös tutkia omaa minuutta sekä minän suhdetta toiseen ja ympäröivään maailmaan. Tanssi-innostamisen lähtökohtana on holistinen ihmiskäsitys: se on paluuta kokonaiseen ihmisyyteen, mielen ja kehon yhteyteen. Siihen kuuluu olennaisesti jokaisen ihmisen oman kehon ja oman liikkeen kunnioittaminen – sellaisena kuin se on. Tanssi-innostamisella ei ole vain taiteellisia vaan myös sosiaalisia, poliittisia ja eettisiä tavoitteita. Innostamisella pyritään keskeisesti myös kulttuurisen demokratian saavuttamiseen, kun ihminen, myös lapsi ja nuori, tunnustetaan aktiiviseksi toimijaksi ja oman kulttuurinsa tuottajaksi. Tanssi-innostaminen ei ole vain tanssiin innostamista vaan myös tanssilla innostamista.
Read more

About the author

FT Raisa Foster (s. 1976) on vapaa tutkija–tanssitaiteilija–kouluttaja. Hän väitteli filosofian tohtoriksi Tampereen yliopistossa vuonna 2012. Vuonna 2005 hän valmistui dance animateur -tutkinnolla Melbournen yliopistosta Australiasta. Foster on kehittänyt oman taiteellis-pedagogisen Tanssi-innostaminen©-menetelmänsä. Hän yhdistelee työskentelyssään ennakkoluulottomasti sekä taiteen että tieteen tiedonmuodostuksen tapoja. Fosterin tutkivalla asenteella tekemää taiteellista työtä pidetään tanssipoliittisesti merkittävänä, innovatiivisena, uraauurtavana, kiehtovana ja ennakkoluulottomana. Fosterilla on kokemusta monitaiteellisten teosten ohjaamisesta ja tuottamisesta. Foster on myös työskennellyt tanssi- ja teatteri-ilmaisun opettajana, ammattikorkeakoulun lehtorina, vierailevana yliopisto-opettajana sekä asiantuntijana ja kouluttajana. Hänellä on opettajan pätevyys. Foster on tutkinut monitaiteellisissa teoksissaan identiteettiä ja minuutta pääosin erilaisten keho- ja liikeperustaisten menetelmien kautta. Teoksia on esitetty sekä kotimaassa että ulkomailla, ja ne ovat onnistuneet houkuttelemaan katsojia myös laajalti perinteisen tanssi- ja teatteriyleisön ulkopuolta. Teoksia on kiitetty niiden rohkeudesta ja rehellisyydestä sekä osuvasta nais- ja mieskuvauksesta sekä stereotypioiden rikkomisesta – mutta myös teosten taiteellisesta monipuolisuudesta ja korkeatasoisuudesta sekä erityisesti niiden rikkaasta visuaalisesta ilmeestä.

Read more
Loading...

Additional Information

Publisher
BoD - Books on Demand
Read more
Published on
Feb 13, 2015
Read more
Pages
116
Read more
ISBN
9789523181649
Read more
Language
Finnish
Read more
Genres
Education / Adult & Continuing Education
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.