Empayar 2: Hikayat Mukjizat Daripada Iblis

Iman Publication Sdn Bhd
11
Free sample

Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia.


Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan; sehingga datang mereka yang mendakwa – kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan.

Read more
Collapse

About the author

Teme tu memang nama aku. Bukan nama dalam IC. Tapi, 1/3 daripada hidup aku memang orang panggil aku Teme. So, nama ‘Teme’ dah memang sebati dalam diri ni. Kawan-kawan dari zaman sekolah yang bagi. Kalau nak cerita pasal nama, aku kena tulis satu buku lagi.


Aku bermula dengan blogging dengan menggunakan nama Teme. Lepas tu macam, “Eh, ada orang baca juga blog aku rupanya.” Melihatkan situasi ni sebagai kerja yang Allah bagi untuk aku menyampaikan sesuatu melalui penulisan, aku pun teruskan menulis blog sampailah sekarang.


Lepas tu aku active di Facebook.

Lepas tu di Twitter.

Lepas tu di Instagram.


Instagram lah yang main peranan besar dalam hidup aku. Kalau nak cerita, aku kena tulis buku jugak. So, aku dah tulis sikit-sikit di dalam buku ni.


Dulu orang pernah ingat aku ni perempuan. Tapi semua itu berubah lepas orang tengok gambar-gambar yang aku upload di Instagram. Sebab tangan aku berbulu. Senang. Tak payah aku nak yakinkan orang tentang jantina aku.


Kecik-kecik dulu cita-cita aku nak jadi askar. Sampai sekarang cita-cita tu ada. Aku pun tak tahu macam mana aku boleh end-up jadi architecture student.


Kisah di dalam buku ni berdasarkan cerita sebenar.


Mungkinkah juga separa fiksyen, bukan 100% kisah benar? Tiada siapa yang benar-benar tahu melainkan aku dan Allah. Tiada keuntungan pun berbahas mengenai perkara ni.


Hak aku hanyalah menulis.


Dan kemudian ia menjadi hak kalian.


Hadiah berbentuk cerita yang aku kongsikan.


Aku juga tidak keberatan jika kalian lebih selesa mengatakan ia dongeng. Suka hati.

Tetapi ia kekal dongeng, jika engkau tidak mula berjalan.

Okay lah.


Enjoy the book.

IMAN bermula pada tahun 2012 sebagai sebuah kedai buku berjenamakan Imanshoppe. Setelah mendapat permintaan luar biasa daripada para peminat buku, IMAN mengembangkan sayapnya dengan membuka sebuah syarikat penerbitan buku – Iman Publication setahun setelah itu.

IMAN yang pada awalnya hanya mempunyai dua orang pekerja sepenuh masa, kini sudah disertai lebih daripada 30 orang.

Read more
Collapse
5.0
11 total
Loading…

Additional Information

Publisher
Iman Publication Sdn Bhd
Read more
Collapse
Published on
Mar 25, 2019
Read more
Collapse
Pages
491
Read more
Collapse
ISBN
9789832423690
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best for
Read more
Collapse
Language
Malay
Read more
Collapse
Genres
Fiction / General
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.