Empayar 2: Hikayat Mukjizat Daripada Iblis

· Iman Publication Sdn Bhd
5.0
34 reviews
Ebook
491
Pages

About this ebook

Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia.


Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan; sehingga datang mereka yang mendakwa – kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan.

5.0
34 reviews
zariff zafriey
April 26, 2020
everyone desrve this book bcse of the book that always make my soul bcme strnger
3 people found this review helpful
Did you find this helpful?
Shadz Dzulkafli
July 8, 2022
Sambungan yang tak menghampakan.. Cuma masih lagi terlalu detail dan sedikit meleret namun tak mengganggu perjalanan cerita.. Sambungan kali ini tak ada cerita pasal putera sebaliknya kawan kepada putera.. Sha suka cara Teme menyampaikan cerita.. Tahu buku ini akan bersambung tapi tetap teruja nak membaca dan puas.. Kesudahannya sedikit mengejutkan dan memberi beribu perasaan yang yak dijangka..
Did you find this helpful?
Nur Aqilah
April 25, 2020
Unexpected ending. Teme selalu bagi yg terbaik dalam penulisan. Tetapi teringin juga nak tahu kepada putera raja itu, apakah kehidupan dan penyebab dia lari dari istana.
2 people found this review helpful
Did you find this helpful?

About the author

Teme tu memang nama aku. Bukan nama dalam IC. Tapi, 1/3 daripada hidup aku memang orang panggil aku Teme. So, nama ‘Teme’ dah memang sebati dalam diri ni. Kawan-kawan dari zaman sekolah yang bagi. Kalau nak cerita pasal nama, aku kena tulis satu buku lagi.


Aku bermula dengan blogging dengan menggunakan nama Teme. Lepas tu macam, “Eh, ada orang baca juga blog aku rupanya.” Melihatkan situasi ni sebagai kerja yang Allah bagi untuk aku menyampaikan sesuatu melalui penulisan, aku pun teruskan menulis blog sampailah sekarang.


Lepas tu aku active di Facebook.

Lepas tu di Twitter.

Lepas tu di Instagram.


Instagram lah yang main peranan besar dalam hidup aku. Kalau nak cerita, aku kena tulis buku jugak. So, aku dah tulis sikit-sikit di dalam buku ni.


Dulu orang pernah ingat aku ni perempuan. Tapi semua itu berubah lepas orang tengok gambar-gambar yang aku upload di Instagram. Sebab tangan aku berbulu. Senang. Tak payah aku nak yakinkan orang tentang jantina aku.


Kecik-kecik dulu cita-cita aku nak jadi askar. Sampai sekarang cita-cita tu ada. Aku pun tak tahu macam mana aku boleh end-up jadi architecture student.


Kisah di dalam buku ni berdasarkan cerita sebenar.


Mungkinkah juga separa fiksyen, bukan 100% kisah benar? Tiada siapa yang benar-benar tahu melainkan aku dan Allah. Tiada keuntungan pun berbahas mengenai perkara ni.


Hak aku hanyalah menulis.


Dan kemudian ia menjadi hak kalian.


Hadiah berbentuk cerita yang aku kongsikan.


Aku juga tidak keberatan jika kalian lebih selesa mengatakan ia dongeng. Suka hati.

Tetapi ia kekal dongeng, jika engkau tidak mula berjalan.

Okay lah.


Enjoy the book.

IMAN bermula pada tahun 2012 sebagai sebuah kedai buku berjenamakan Imanshoppe. Setelah mendapat permintaan luar biasa daripada para peminat buku, IMAN mengembangkan sayapnya dengan membuka sebuah syarikat penerbitan buku – Iman Publication setahun setelah itu.

IMAN yang pada awalnya hanya mempunyai dua orang pekerja sepenuh masa, kini sudah disertai lebih daripada 30 orang.

Rate this book

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.