Kasvusijoittajan osakestrategiat: Opas aktiiviselle osakepoimijalle

BoD - Books on Demand

Kirjoittaja toimii Salkkumedian hallituksen jäsenenä ja SalkunRakentajan analyytikkona. Tämän lisäksi kirjoittaja istuu Ocuspecto-nimisen terveysteknologiayrityksen Advisory Boardissa ja on Seeking Alpha kontribuuttori. Kirjoittajalla on 20 vuoden kokemus suorasta osakesijoittamisesta ja hän on aiemmalta koulutukseltaan solubiologian tohtori. Aiemman koulutuksensa kautta kirjoittajalla on kokemusta niin sanottujen verkostojen tutkimisesta ja tuntee verkostoteorian perusteet. Kirjoittaja opiskelee rahoitusta Aalto-yliopistossa ja hän on muun muassa esiintynyt vieraspuhujana Helsingin yliopistolla otsikolla "Uneven Distribution of Growth. Mechanisms and Implications". Kirjoittaja on voittanut työstään useita palkintoja, kuten Medix-palkinnon, PhDs to Business Life case-kilpailun, sekä Aalto Crossroads case-kilpailun.
Read more
Collapse

About the author

Tämä kirja esittelee kasvuosakkeisiin perustuvan sijoitusfilofian, josta käytetään nimitystä "todellinen kasvusijoittaminen". Sijoitusfilosofiaan soveltuvia osakkeita kutsutaan nimellä "todelliset kasvuosakkeet". Nämä osakkeet eivät ole sen todellisimpia kuin muutkaan osakkeet. Termin tarkoistus onkin lähinnä erotella pitkäikäiseen tasaiseen kasvuun kykeneviä yrityksiä muista osakeryhmistä. Näitä muita osakeryhmiä ovat esimerkiksi 1) puhtaasti korkeaan hintaan perustuva kasvuosakkeen määritelmä, 2) sykliset osakkeet ja 3) korkean riskin osakkeet. Yksi tämän kirjan viesteistä onkin, että kaikki korkeamman riskin osakkeet eivät ole luonteeltaan samanlaisia, ja että niissä on perustavanlaatuisia eroja. Digitaaliset tuotteet ja internet muuttavat maailmaa. Tämäkin kirja on kirjoitettu e-kirjaksi tavalla, jossa e-kirjan mahdollisuudet on hyödynnetty täyteen mittaansa. Värikuvat ovat painettuna kalliita, mutta näytöllä halpoja. Kirja sisältää myös useita linkkejä hyödyllisiin videoihin. Tätäkään ei olisi mahdollista toteuttaa perinteisen kirjan formaatissa. Digitalisaatio koskettaa kaikkia yrityksiä, mutta toisia yrityksiä se koskettaa enemmän kuin toisia. Kun yritykset muuttuvat, muuttuvat myös liiketoimintasuunnitelmat. Digitaalisten tuotteiden muuttuvat kustannukset ovat aivan eri luokkaa verrattuna perinteisiin fyysisiin tuotteisiin. Tällä on merkitystä paitsi yritysten ansaintalogiikalle, myös sijoittajien käyttämien tunnuslukujen merkitykselle. Yksi kirjan teema onkin tuoda esiin esimerk Kappaleiden loppuun on koottu kappaleen teemaa käsitteleviä alunperin SalkunRakentajassa julkaistuja artikkeleita ja analyysejä. Tätä kautta lukija saa astetta monipuolisemman käsityksen kirjassa käsitellyistä teemoista. Eri yhtiöistä tehtyjen analyysien pohjalta lukija voi saada konkreettisen käsityksen siitä miten kirjassa esiteltyjä asioita voi sijoituspäätöksissään huomioida. Artikkelit on valittu siten, että niissä esitellään myös hieman keskenään vastakkaista nälökulmaa samaan asiaan. Uskoisin sen auttavan lukijaa luomaan omaa käsitystään. Tämä kirja ei ole täydellinen sijoittamisen opas, koska se keskittyy yhteen sijoitusteemaan. Kirjassa toki sivutaan muita sijoittamisen strategioita, mutta osakesijoittamisen untuvikoille suositellaan lisäksi muihin strategioihin keskittyviä teoksia kuten Kim ja Tom Lindströmin Onnistu osakemarkkinoilla, Marko Erolan Paras sijoitus itsepuolustusopas sijoittajille, sekä Karo Hämäläisen ja Jukka Oksaharjun Sijoita kuin guru.

Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Publisher
BoD - Books on Demand
Read more
Collapse
Published on
May 9, 2017
Read more
Collapse
Pages
90
Read more
Collapse
ISBN
9789523396265
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Finnish
Read more
Collapse
Genres
Political Science / General
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.