I Panjohuri në rrugën për në Emaus: Kush ishte ai Njeri? Cili ishte Mesazhi?

· GoodSeed International
3,9
14 Rezensionen
E-Book
296
Seiten
Zulässig

Über dieses E-Book

Albanian version of The Stranger on the Road to Emmaus.

Është quajtur “libri më i keqkuptuar në histori”.

Në emër të tij janë bërë luftra, prej tij kanë nisur skandale, politikat janë formuar dhe riformuar nga fjala e tij. Teologët e kanë mbrojtur, por edhe e kanë fyer. Skeptikët kanë bërë të njëjtën gjë. Nëse je një anëtar tipik i racës njerëzore, ke dyshuar shpesh rreth “bujës” së Biblës. Por pyetja mbetet:  “Çfarë thotë me të vërtetë?”.

Ky libër shpjegon në mënyrë të qartë e logjike temën më të lartë të Biblës. Në vend që të fokusohet në një pjesë, duke mos lënë pas dore kështu të tërën, autori lidh në mënyrë kronologjike tërë tekstin në një dramë të madhe universale, duke i parë ndodhitë nga perspektiva e atyre që kanë përjetuar historinë në zhvillim e sipër. Rezultatet janë ndonjëherë komike, ndonjëherë rrëqethëse, por gjithmonë besnike ndaj qëllimit të tekstit.

Kur të mbarosh së lexuari, mund t’i kesh besuar “Librit” si asnjëherë më parë, ose mund të vendosësh të mos i besosh. Qëllimi i autorit është që ta lërë këtë vendim në duart e tua.

“Edhe pse kisha 30 vjet që shkoja në kishë, Bibla nuk kishte kuptim për mua. Ishte thjesht një grumbull historish pa lidhje. Tani kuptoj që Bibla përputhet e tëra në një mënyrë të qartë e logjike. Është me të vërtetë e pabesueshme”. 

Bewertungen und Rezensionen

3,9
14 Rezensionen

Autoren-Profil

John R. Cross shkruan në bazë të njohurisë së fituar gjatë një studimi jetësor i Biblës. Ai ka fituar përvojë të madhe gjatë udhëtimeve dhe të jetuarit jashtë vendit të tij. John-i dhe familja e tij janë nga Kanadaja.

Dieses E-Book bewerten

Deine Meinung ist gefragt!

Informationen zum Lesen

Smartphones und Tablets
Nachdem du die Google Play Bücher App für Android und iPad/iPhone installiert hast, wird diese automatisch mit deinem Konto synchronisiert, sodass du auch unterwegs online und offline lesen kannst.
Laptops und Computer
Im Webbrowser auf deinem Computer kannst du dir Hörbucher anhören, die du bei Google Play gekauft hast.
E-Reader und andere Geräte
Wenn du Bücher auf E-Ink-Geräten lesen möchtest, beispielsweise auf einem Kobo eReader, lade eine Datei herunter und übertrage sie auf dein Gerät. Eine ausführliche Anleitung zum Übertragen der Dateien auf unterstützte E-Reader findest du in der Hilfe.