60 de mistere provocatoare cu indicii și răspunsuri

Cristina Alina Vuscan
Free sample

Când primii conchistadori au apărut călare pe cai înaintea incașilor, aceștia au presupus în mod complet greșit, pe baza experienței lor de viață anterioare, că au de-a face cu niște creaturi înspăimântătoare, cu două brațe și patru picioare.

Cele 60 de mistere pe care vi le propunem spre dezlegare în continuare vă pot induce în eroare în același mod, dacă veți recurge la o abordare similară, bazată numai pe presupuneri ori experiențe anterioare, și nu pe logică, deducție și analiză, pornind de la un cadru general și restrângând treptat aria de cercetare până la detaliile specifice ale cazului particular în speță. Din acest punct de vedere, cartea constituie un antidot împotriva unei gândiri inerte ori inflexibile.

De asemenea, o abordare în grup va fi o excelentă sursă de divertisment, după modelul jocurilor de societate. Persoana desemnată să conducă jocul, singura din grup care deține cheia misterului, va răspunde pe rând întrebărilor formulate de ceilalți membri, întrebări care se pretează doar la răspunsuri cu „da”, „nu” sau „irelevant”. Niciun alt fel de întrebare nu este admis.

Cei mai de succes „anchetatori” vor fi aceia care vor avea imaginație, logică, putere de deducție și analiză și abilitatea de a pune cele mai iscusite întrebări.

Dacă o abordare directă în prima instanță eșuează, încercați să părăsiți zona comunului și să abordați zona paralelă, mult mai vastă, a gândirii laterale.

Read more
Collapse
Loading…

Additional Information

Publisher
Cristina Alina Vuscan
Read more
Collapse
Published on
Nov 23, 2019
Read more
Collapse
Pages
130
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Romanian
Read more
Collapse
Genres
Games & Activities / Puzzles
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.