A küzdelem könnyei

Kossuth Kiadó
Free sample

„Milyen emléket őriznek majd rólam? Az ördögi mambóra lejtett buja táncét? A szerencse folytán sztárrá lett párizsi lányét? Az idealistáét, aki úgy döntött, hogy élete hátralévő részét az állatok védelmének szenteli?
   Azért egyeztem bele, hogy elmesélem életem legintimebb részleteit, hogy kiadom ezt az utolsó könyvet, mert úgy éreztem, szükségem van arra, hogy eloszlassam az életemmel és a szándékaimmal kapcsolatos félreértéseket. Tisztázni szeretném, miért vállaltam ezt a küzdelmet és emlékeztetni arra, hogy milyen helyet kell az állatoknak elfoglalniuk az életünkben. Ők megmentettek engem – de vajon én mennyire tudom megmenteni őket?” (Brigitte Bardot)

A 84 éves Brigitte Bardot szemében ott vannak a küzdelem könnyei, miközben visszatekint a közel fél évszázados munka eredményeire. Ez az elszánt élharcos fáradhatatlanul küzdött – és küzd a mai napig – az állatok védelméért.
   Most először fedi fel vad, szelíd és elszánt énjét, megmutatja, milyen döntések, ösztönzések és lázadások hatották át az életét. Ösztönösen, meghatóan és őszintén emlékezik vissza a csillogó sztárságára, és valódi társaival, az állatokkal töltött mindennapjaira és a küzdelmeire.
   Brigitte Bardot nem egyszerűen örökséget, hanem mély érzelmi vallomást hagy ránk.

A kötet Anne-Cécile Huprelle közreműködésével készült.

Részlet a műből:

„Azon a július 23-ai napon megértettem, hogy az én küldetésem lassan a végéhez ért, és már nem leszek kint a harcmezőn, legalábbis nem úgy, mint azelőtt. Ez a könyv, A küzdelem könnyei lesz az örökségem. Ez a végrendeletem, amely örökre magában hordozza az elhivatottságomat, a kétségbeeséseimet és a reményeimet.
   Mintha egy távolról szóló hang mondta volna, ez lett a meggyőződésem. Július 23-án, Szent Brigitta napján történt – nem véletlenül. Valami értelmet adott az egésznek. Talán az, hogy 1973-ban, amikor otthagytam azt a képmutató világot, amit a mozi jelentett számomra, egyúttal búcsút mondtam »Bardot«-nak. Most pedig elhagytam »Brigitte«-et.
    Felmértem, milyen fontosak és jelentősek voltak a tetteim, hogy példát mutattam több millió állatvédőnek, és az állatok egy napon önálló lényekké válhatnak, hogy a dolgok megváltoznak majd, és – a mai tudatra ébredésnek köszönhetően – holnap eljöhet az állatok forradalma.
   Ahogy felszáradtak az utolsó könnycseppek, tudtam, hogy az elkeseredett küzdelmem az Élet tiszteletéért nem ér véget. Az utódaim már készen állnak, a harc már túlnőtt rajtam, és észre sem vettem.
   Szent Brigitta napján megértettem, hogy egy nap, talán nem is olyan soká, érezni fogom az élet leheletét, amelyért egész életemben harcoltam. Az életadó, hatalmas és újjászülető leheletet. A legyőzhetetlen leheletét azoknak, akiknek sikerül lebontaniuk az állatok »álommal és néma fájdalommal teli világának« rácsait. A földi életem így nem volt hiábavaló. A lelkem végre békében nyugodhat.
   Ajánlom mindazoknak, akik küzdenek az állatok bántalmazása ellen, a gyerekeiknek és a jövő generációjának: mélyen és határtalanul szeretlek benneteket.
   A lelkemben egy állat lakozik.”

Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Publisher
Kossuth Kiadó
Read more
Collapse
Published on
Nov 7, 2018
Read more
Collapse
Pages
272
Read more
Collapse
ISBN
9789630993937
Read more
Collapse
Features
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Hungarian
Read more
Collapse
Genres
Biography & Autobiography / Personal Memoirs
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM free.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
„Most élvezem az életet. De a mosoly mögött rengeteg munka van. Míg eljutottam idáig, rengeteget sírtam…”

A francia utánpótlásképző központok elutasították vékony, alacsony termete miatt, ezért Antoine Griezmann tizennégy éves korában a spanyolországi Baszkföldet választja, mivel a San Sebastian-i Real Sociedad az egyetlen klub, amely hisz benne. Rengeteg kitartásra van szüksége, hogy feljusson a csúcsra.

2016-ban Lionel Messit és Cristiano Ronaldót megelőzve a spanyol bajnokság legjobb játékosának választott 26 éves csatár nagy tetteket visz véghez az Atlético Madriddal és a Kékekkel a Franciaországban megrendezett Európa-bajnokság során: kiérdemelte a bajnokság legjobb góllövője és legjobb játékosa címet.

Az alapjában hallgatag, visszafogott fiú, az Aranylabda harmadik helyezettje úgy döntött, elmeséli eddigi pályafutásának történetét. A kétségeit, ambícióit sem elrejtve, most először beszél magáról: a mâconi gyerekkoráról, ami a labda körül forgott, sikertelen próbálkozásairól, a fantasztikus Európa-bajnokság kulisszatitkairól, Didier Deschamps-mal folytatott beszélgetéseiről, a párizsi szórakozóhelyre történt kiruccanása miatti tizenhárom hónapos felfüggesztéséről, a 2015. november 13-án a Stade de France-ban megtartott Franciaország–Németország mérkőzésről, miközben a nővére éppen a Bataclanban volt… És természetesen imádott feleségéről, Erikáról és kétéves kislányáról, Miáról.

Egy különleges bajnok érzelmekkel teli, őszinte története.

Készült Arnaud Ramsay újságíró közreműködésével.

©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.