Cum combatem patternurile emoționale distructive? Care este adevărata iubire de care avem nevoie în societatea consumerismului? Iată câteva dintre întrebările la care răspund cei doi autori, pe măsură ce-și povestesc experiențele care i-au condus spre cele mai eficiente metode de meditație.
Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) și-a creat o reputație mondială de jurnalist și cercetător în psihologie clinică și științe comportamentale, domenii în care a obținut doctoratul la Harvard. A fost redactor la The New York Times pe teme de știință, iar pentru articolele sale a fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer.
A ținut cursuri ca profesor invitat la Harvard University și a colaborat cu numeroase publicații prestigioase, printre care People, Time, Journal of Social and Clinical Psychology, Psychology Today, Publishers Weekly, Journal of Transpersonal Psychology, Observer, American Journal of Psychotherapy, Journal of Consulting and Clinical Psychology sau Journal of Applied Behavioral Science.
A primit un premiu pentru întreaga carieră, Career Achievement, din partea American Psychological Association. În prezent este copreședinte al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations din cadrul Rutgers University, care se ocupă cu identificarea celor mai bune metode de dezvoltare a competențelor emoționale. Drept recunoaștere a eforturilor sale de popularizare a științelor comportamentale pentru publicul larg, a fost numit membru onorific al American Association for the Advancement of Science.
Tsoknyi Rinpoche (n. 1966) este unul dintre cei mai renumiți învățători budiști tibetani formați în afara Tibetului. Maestru în disciplinele practice și filosofice ale budismului tibetan, el este îndrăgit de adepții din întreagă lume pentru stilul accesibil, altruismul, umorul și autoironia de care dă dovadă, dar și pentru observațiile sale profund personale și pline de înțelegere asupra naturii umane. Căsătorit și tată a două fiice, Tsoknyi Rinpoche reușește totuși să împace viață de familie cu un program solicitant ce implică diseminarea învățăturilor tibetane în întreagă lume și administrarea a două mănăstiri de călugărițe din Nepal, precum și a uneia dintre cele mai mari mănăstiri de călugărițe din Tibet și a peste 50 de centre de practică budistă tibetană.