Uit het ritme

· Sejul Nerve
Ebook
220
Pages
Eligible

About this ebook

Julius is verpest door de gemakken van het moderne bestaan. Hoe meer hij zich verliest in de luxe van technologie, hoe minder hij het gewone leven kan waarderen. Zijn technologische afhankelijkheid maakt hem met de dag simpeler, egocentrischer en verwaander.

Zijn vriendin Emma is zijn tegenpool. Zij staat met beide benen op de grond. Ze weerhoudt zich liever van technologische afhankelijkheid en is Julius zijn brug naar de realiteit. Ze is vrolijk, optimistisch en een hulpverlener in hart en nieren.

Julius verliest zich in Auris, de nieuwste technologische sensatie. Auris brengt je met een druk op de knop naar een spetterend en betekenisvol leven. Hij heeft steeds meer experiences van Auris nodig, om zijn dagelijkse sleur te kunnen bezweren. Langzaam wordt hem echter duidelijk dat overmatig gebruik van Auris een schaduwzijde kent: mindshifting. Helaas is het dan al te laat.

Mindshifting is een toestand van verwarring, vergelijkbaar met posttraumatische stress stoornis (PTSS) en delier. Het is een psychische ontwrichting die bij sommige gebruikers optreedt, wanneer zij door een overmaat aan extase buiten hun vertrouwde levenspad raken. In een staat van mindshifting, verliest hij zijn realiteitsbesef en daarmee ook Emma, alsof zij nooit bestaan heeft.

Haar verdwijning, houdt hem een spiegel voor. Hij erkent zijn technologische afhankelijkheid en leert hoe goed het gewone leven eigenlijk was. Alleen haar kijk op het leven kan hem weer terug bij Emma brengen. Maar is hij nog op tijd?

About the author

Een andere kijk op de werkelijkheid.

Het leven kan groots en meeslepend zijn. De moeilijkste en mooiste kanten van ons bestaan zijn soms ongrijpbaar. We drukken ons uit met een lach en een traan, maar daartussen bevindt zich nog zoveel meer. Gevoelens en zienswijzen zonder naam. Een andere dimensie van ons leven. Een dimensie waar we met science fiction een beetje grip op krijgen.

Sejul Nerve is het resultaat van een voortdurende science fiction exploratie. Bekende titels van grote schrijvers bieden hem een nieuw perspectief op onze eigen werkelijkheid. Zoals alleen Orwell kan vatten wat indoctrinatie is, Bradbury de definitie van censuur heeft uitgevonden en Huxley de duistere kant van een utopie weet te schetsen. Zo vormen de grote sci-fi titels een encyclopedie om de nuance in ons leven te kunnen zien.

Sejul Nerve draagt bij aan deze collectieve encyclopedie, door zijn kijk op de wereld te vatten in zijn eigen werk. Hij laat zich hierbij inspireren door de grote sci-fi titels, maar ook zijn eigen kijk op deze verborgen dimensie. Zijn fascinatie ligt vooral bij de onderbewuste invloed van onze omgeving op ons psychische functioneren.

Zijn debuutroman Out of pace verschijnt op 28 Oktober 2021. Deze sci-fi titel speelt zich enkele jaren later af, in een wereld waar mensenlevens worden beheerst door sociale applicaties. Het hoofdpersonage Julius raakt door zo’n applicatie van zijn voorbestemde levenspad. Pas vanuit de goot ziet hij het kwaad dat deze zogenaamd onschuldige applicatie aanricht

Sejul Nerve (pen-naam) is een psychische entiteit in het leven geroepen voor sci-fi exploratie. Hij heeft een stem maar geen gezicht. Hij neemt je mee langs de uiterste grenzen van zijn voorstellingsvermogen, en biedt je mogelijk een nieuw perspectief op onze eigen realiteit.

De boekomslag is ontworpen door art director en animator Niels Moolenaar.

Rate this book

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.