Đức Phật và Phật Pháp (Narada)

Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Vietnamese

Phật pháp là một hệ thống triết học và luân lý truyền dạy Con đường duy nhất dẫn đến Giác ngộ, và như vậy, không phải là một đề tài để học hỏi hay nghiên cứu suông, hay để thỏa mãn tri thức.
Giáo pháp chắc chắn phải được học, nhưng hơn nữa, phải được thực hành, và trên hết, phải được tự mình chứng ngộ.

Học suông mà không thật sự thực hành thì không bổ ích. Đức Phật dạy rằng người có pháp học mà không có pháp hành cũng tựa hồ như cành hoa lộng lẫy màu sắc, nhưng không hương vị.

Người không học Giáo pháp như mù. Nhưng người học mà không hành thì chẳng khác nào một thư viện.

Có vài lời phê bình vội vã cho rằng Phật giáo là một Tôn giáo tiêu cực và thụ động. Lời chỉ trích vô căn cứ ấy hẳn còn xa sự thật.

Đức Phật là nhà truyền giáo đầu tiên hoạt động tích cực nhất lịch sử nhân loại. Trải qua bốn mươi lăm năm trường, Ngài đi từ nơi này sang nơi khác để hoằng dương Giáo lý, đến hàng đại chúng cũng như các bậc thiện trí. Chí đến giây phút cuối cùng Ngài phục vụ nhân loại bằng gương lành trong sạch và Giáo huấn Cao thượng. Hàng môn đệ lỗi lạc của Ngài cũng bước đúng theo dấu chân Ngài. Không một xu trong túi, các vị ấy đi đến những phương trời xa lạ để truyền bá Giáo pháp mà không bao giờ cầu mong đền đáp.

"Liên tục và kiên trì nỗ lực" là di huấn tối hậu của Đức Phật. Không có sự Giải thoát nào, không có sự thanh lọc nào có thể thực hiện được nếu không có cố gắng cá nhân. Như vậy, Phật giáo không chủ trương van vái nguyện cầu mà thay vào đó, dạy thực hành thiền tập (chỉ quán tham thiền), là một phương pháp tự kiểm soát, tự thanh lọc và Giác ngộ. Hai đặc điểm nổi bật nhất của Phật giáo là hành thiền và phục vụ. Trên thực tế, tất cả những quốc gia Phật giáo đã vươn mình trưởng thành trong tổ ấm của Phật giáo và dưới tàng bóng mát mẻ của Đức Phật.

"Không hành ác", tức không làm cho mình trở thành một tội khổ cho mình và cho kẻ khác, là lời khuyên nhủ đầu tiên của Đức Phật. Lời dạy tiếp theo - "hành thiện" - là hãy trở nên một phước lành, cho mình và cho kẻ khác, và lời kêu gọi cuối cùng - "thanh lọc tâm" - thật vô cùng quan trọng và cực kỳ thiết yếu.

Một Tôn giáo như vậy có thể gọi một Tôn giáo như vậy là thụ động và tiêu cực không?
Dhamma is a system of moral philosophy and taught the only path leading to enlightenment, and as such, is not subject to mere learning or research, or to satisfy knowledge.
Dhamma should certainly learn, but moreover, must be practiced, and above all, to be yourself enlightened.

Mere learning without practice is not really useful. The Buddha taught that people have learning without practice is like flowers and splendid colors, but not taste.

The teachings not as blind. But the school is operating without a library is like.

There are few hasty criticism that Buddhism is a religion negative and passive. Unfounded criticism was quite far from the truth.

Buddha is the first missionaries most active human history. Over the forty-five years, he went from one place to another to propagate the doctrine, to the masses as well as the wise. Even to his last moments serve humanity by their example in clean and noble teaching. Every prominent disciples He walked right under his steps. Not a penny in his pocket, and he went to the strange sky to spread Buddhist teachings that never prayed rewarded.

"Continuous effort and perseverance" is the ultimate portable teaching of the Buddha. There is no liberation, no purification can be performed without individual try. Thus, Buddhism does not advocate for several reasons valves instead, teach meditation practices (meditation only bars), as a method of self-control, self-purification and enlightenment. The two most prominent features of Buddhist meditation and serve. In fact, all the Buddhist countries has reached its maturity in the nest of Buddhism and under the cool shade of the Buddha.

"Do not do evil", that does not make you become a curse to himself and to others, is the first exhortation of the Buddha. Subsequent teachings - "doing good" - is sure to be a blessing, for themselves and for others, and last call - "purification" - it's extremely important and extremely essential.

Such a religion can be called a religion is so passive and not negative?
Read more
Collapse
4.6
24 total
5
4
3
2
1
Loading...

Additional Information

Updated
July 8, 2014
Size
917k
Installs
1,000+
Current Version
1.0
Requires Android
3.0 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Tiểu Vũ
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.