Nikaya - Tiểu Bộ 8 - TLTăng Kệ

Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Vietnamese

Trưởng Lão Tăng Kệ là quyển thứ tám của Tiểu Bộ Kinh, một tập hợp 264 tích truyện trong dạng các câu kệ do các vị tỳ kheo đệ tử của Đức Phật thuật lại về cuộc đời, công phu tu tập và tinh tấn hành trì của quý Ngài trên đường đưa đến đạo quả A-la-hán. Trong khi đó, Trưởng Lão Ni Kệ là quyển thứ chín, gồm 73 tích truyện về cuộc đời các vị tỳ kheo ni đệ tử A-la-hán của Đức Phật.
Qua hai quyển kinh nầy, chúng ta biết được các nỗ lực tu tập, đấu tranh nội tâm, thanh lọc tâm ý để đưa đến giác ngộ giải thoát. Cuộc đời tu hành của quý vị Tăng Ni như đã ghi lại trong hai quyển kinh là những tấm gương sáng ngời để chúng ta cùng suy gẫm và noi theo trên con đường hành đạo của mỗi người con Phật chúng ta.
Ngoài ra, các câu chuyện và vần kệ trong quyển Trưởng Lão Ni Kệ cũng là một chứng minh hùng hồn, cho thấy con đường của chư Phật mở rộng cho mọi người, không phân biệt nam hay nữ. Tấm gương dũng cảm quyết tâm tu tập để đắc đạo quả cao thượng của các vị tỳ kheo ni tiền phong trong Ni Đoàn của Đức Phật là một nguồn cảm hứng cho tất cả mọi người con Phật trong hơn hai ngàn năm trăm năm qua - nam cũng như nữ, già lẫn trẻ, người tại gia cũng như xuất gia. Đạo quả A-la-hán, đạo quả giác ngộ toàn bích, mở rộng cho tất cả những ai tận lực tu học, giữ gìn giới hạnh, thanh lọc tâm ý, khai phát tuệ minh, như các vị đại đệ tử tỳ kheo và tỳ kheo ni đó.
Elder Shelf is the eighth book of the State Department of Business, a collection of 264 stories in the form of verse by the monk disciples of the Buddha recounts the life, elaborately practice and diligent practice of He put you on the road to direct result Arhat. Meanwhile, the Presbyterian Ni Shelf is the ninth book includes 73 stories about the life of monks and nuns disciples Arhat of the Buddha.
Through these two volumes, we know that the efforts of practice, inner struggle, purification of the mind to lead to enlightenment. Your religious life as monks were recorded in two volumes is the shining example for us to meditate and follow the path of every person to worship the Buddha us.
Also, the story and rhyme book shelves in the Presbyterian Ni Shelf is also a proof of the power, showing the path of the Buddha open to everyone, regardless of male or female. Mirror brave determination to practice enlightened noble work of the monks and nuns in Ni Union Pioneers of the Buddha is an inspiration for all Buddhists in more than two thousand five hundred years - male and women, young and old, as well as the monastic house. Directed results Arhat, perfect wisdom will expand to all those who paddle practice, preserving morality, purify the mind, open development insight, as the disciple monks and nuns there.
Read more
Collapse
5.0
6 total
5
4
3
2
1
Loading…

Additional Information

Updated
April 12, 2015
Size
815k
Installs
1,000+
Current Version
1.0
Requires Android
4.0 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Tiểu Vũ
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.