Nikaya - Kinh Trường Bộ

Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Vietnamese

Trích Lời Giới Thiệu, Trường Bộ Kinh, Tập III (1972):

... Cho dịch và cho in các bản kinh Pāli, tôi không mong muốn gì hơn là để các Phật tử, các Học giả, các Sinh viên được đọc thẳng vào những kinh điển thật sự nguyên thủy hay gần nguyên thủy nhất, và tự mình tìm hiểu những lời dạy thật sự của đức Phật, khỏi phải qua những lập trường của các bộ phái. Nhất là khỏi phải qua những xuyên tạc của những Học giả và những Phật tử muốn giải thích đạo Phật theo dục vọng và tà kiến của mình. Muốn chạy theo dục vọng, thì giải thích kinh điển một cách để hiểu rằng đạo Phật chấp nhận và tha thứ dục vọng. Muốn giết người và muốn binh vực kẻ giết người , đạo Phật được giải thích như là có thể tha thứ và chấp nhận sự giết người. Muốn chạy theo tà giáo và tà kiến, lại giải thích đạo Phật viên dung vô ngại, chấp nhận mọi tà kiến, mọi tà thuyết. Ta kiến nào, tà thuyết nào cũng là Phật giáo được hết! Muốn tránh những tai nạn trên, cần nhứt là phổ biến những kinh điển thực sự nguyên thủy hay gần nguyên thủy nhất, để Phật tử được đọc thẳng ngay kinh Phật, khỏi qua một ống kính màu nào.

Đạo Phật cần những cá nhân Phật tử biết suy tư, biết phân tích, biết tự tìm hiểu, rồi xác nhận sự hiểu biết của mình, ngang qua sự hành trì, kinh nghiệm cá nhân. Đạo Phật không cần đến những đoàn người theo đạo Phật, theo một cách ồ ạt mù quáng, theo một cách thụ động nhắm mắt, hay tự mình bóp méo, xuyên tạc đạo Phật theo tà kiến dục vọng của mình. Chính kinh Đại Bát Niết Bàn, có ghi rằng, dầu chúng ta có nghe vị Tỷ kheo nào nói tự thân nghe đức Phật, tự thân nghe các vị Thượng Tọa, Thủ Chúng, v.v... nói như vậy là Pháp, như vậy là Luật, đức Phật khuyên cũng không được tán thán, đả kích, chấp thuận, hay từ bỏ ngay, mà phải so sánh với Kinh, đối chiếu với Luật, có phù hợp mới được chấp nhận, không phù hợp thời phải từ bỏ. Đạo Phật đòi hỏi sự nhận xét, tìm hiểu, suy tư cá nhân rất nhiều. Nhưng chúng ta chỉ có thể nhận xét, tìm hiểu, suy tư khi chúng ta được đọc những lời dạy nguyên thỉ nhất hay gần nguyên thỉ nhất của đức Phật. Đó là nguyên nhân và động lực khiến tôi phải lo dịch và in bản Trường Bộ Kinh này.
Quote Introduction, The School of Economics, Volume III (1972):

For service ... and for the texts in Pali, I want nothing more than to the Buddhist, the scholar, the student is reading straight into the classic original or really close to the most primitive, and themselves to learn the true teachings of the Buddha, from the past to the stance of the opposite sex. Most are from right across the misrepresentation of the Buddhist scholar and wanted to explain Buddhism after pleasure and his deviant. Want to run after pleasure, the classic interpretation one way to understand that Buddhism accepts and forgives desire. Want to kill people and want to defend murderers, Buddhism is explained as being able to forgive and accept the murder. Want to run pagan and wrong, to explain Buddhism unobstructed dung, accepting all wrong, all heresies. We is certain, which is heresy Buddhism all! Want to avoid accidents, it is the most popular of the classic original or really close to the most primitive, to be read straight right Buddhist scriptures, from a colored lens.

Buddhism Buddhists need to know the individual thinking, analytical, self-understanding, and confirm their understanding, through the practice, personal experience. Buddhism does not need to Buddhist delegation, according to a massively blind in one eye closed passive, or ourselves distort, misrepresent Buddhism under his deviant desires. Main business Mahaparinirvana, stating that, though we have heard what you said, bhikkhus Buddha itself heard, listen to your self Venerable, Prime We, etc. .. saying so is France, so is Law, the Buddha advised not to be praised, slammed, approve, or reject immediately, but compared to Beijing, for comparison with the Law, has accepted a new suit, is not the time to abandon the match. Buddhism requires comment, find out, a lot of personal reflection. But we can only comment, understanding, thinking when we are reading the most primeval teaching or near the most primeval of the Buddha. That is the reason and motivation that I have to worry about service in the school and this ministry.
Read more
Collapse
4.7
73 total
5
4
3
2
1
Loading…

What's New

Ver. 3:
Bổ sung tính năng giữ màn hình luôn ON khi ở chế độ đọc.

Ver. 2
Bổ sung tính năng ban đêm theo ý kiến của bạn duyphanhung@gmail.com
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
October 16, 2016
Size
1.6M
Installs
5,000+
Current Version
1.3
Requires Android
3.0 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Tiểu Vũ
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.