Bu araştırmanın yapılmasındaki temel amaç ise, fenomenler aracılığıyla gerçekleştirilen iletişimin tüketici bazında yansımalarının görülmesini sağlamak. Bu aşamada “Tüketicilerin marka ve satın alma tercihleri takip ettikleri fenomenlerin tanıtımlarından etkileniyor mu?” sorusuna bulunan yanıt, fenomen pazarlaması alanının analizi için önem taşıyor. Çalışmanın devamında bu ve diğer tüm önemli soruların yanıtlarını detaylı biçimde bulacaksınız…
Güventürk Görgülü
İstanbul’da doğdu, büyüdü. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1986’da bitirdi ve master derecesini Siyaset Bilimi dalında aldı.
Çalışma yaşamına 1987’de YeniGündem dergisi’nde ekonomi muhabiri olarak başladı. Daha sonra çeşitli dergi, gazete ve televizyonlarda ağırlıklı olarak ekonomi alanında muhabir, editör, yazıişleri müdürü olarak çalıştı. Sendikal alanda bir süre uzman olarak görev yaptı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de öğretim görevlisi olarak çalışan Güventürk Görgülü, 2006-2019 arasında Dünya Gazetesi’nde cuma günleri yayınlanan “Pazarlama 3.0” adlı köşesinde pazarlama makaleleri yazdı.Güventürk Görgülü’nün medya alanında yayımlanmış bir kitabı ve çalışma yaşamıyla ilgili bir ortak kitabı bulunuyor.
Turan Farajova
1991 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğan Turan Farajova, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü Ticari Diplomasi yüksek lisans bölümü mezunu. Markalaşma ve uluslararası ticaret alanlarında araştırmalar yapan ve dış ticaret-pazarlama alanında sektör tecrübesi olan Farajova 2016 yılının Ekim ayından beri Pazarlama 3.0 ekibinde araştırmacı ve içerik yöneticisi olarak çalışıyor.